Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2024

Τι να το κάνω τόσο γάλα; Εύκολο και γρήγορο Γλυκό με 2 γάλατα !!!

 


Η Συνταγή είναι της κ. Tzeni Tsanaktsidou  “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.

ΥΛΙΚΑ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ:
4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου,
μισό νεροπότηρο νερό,
1 βανίλια,
1 νεροπότηρο αλεύρι φαριναπ.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τα ασπράδια με λίγο αλάτι σε σφιχτή μαρέγκα!!
Χτυπάμε τους κρόκους,με το νερό,βανίλια αλεύρι.
Ενσωματώσουμε την μαρέγκα με απαλές κινήσεις,το τοποθετούμε σε λαδόκολλα στο ταψί μας και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς,αντιστάσεις,για 3Ο λεπτά.
Το βγάζουμε το αναποδογυρίζουμε και το τρύπα με με ένα ξυλάκι από σουβλάκι παντού.
Το ξανά τοποθετούμε στο ταψί κανονικά και σε ένα μπολ αραιώνουμε 200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος,με 4 νεροπότηρα γάλα φρέσκο και 2 κουταλάκια γλυκού ζάχαρη και το ρίχνουμε επάνω στο γλυκό.
Το τοποθετούμε για 4 ώρες ψυγείο.

ΚΡΕΜΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑ:
Βάζουμε σε κατσαρολακι στην φωτιά 1 νεροποτηρο ζάχαρη,ανακατεύουμε να λιώσει και να πάρει χρωμα καρεμελας,ρίχνουμε 1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο,ανακατεύουμε, και τέλος 1 νεροποτηρο νερό και 1 κουτάλια της σούπας αλεύρι αραιωμένο σε λίγο νεράκι.

Ανακατεύουμε να δέσει.
Αφήνουμε να κρυώσει και το τοποθετούμε πανω στο γλυκό.
Το βάζουμε το γλυκό ψυγείο για ενα βράδυ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις