Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2024

Τραγικό τέλος για 26χρονο influencer – H θανατηφόρα πτώση από γέφυρα για μια φωτογραφία στα social media

 


Τραγικό δυστύχημα σημειώθηκε την Κυριακή, 13 Οκτωβρίου, όταν ένας 26χρονος Βρετανός influencer έχασε τη ζωή του προσπαθώντας να τραβήξει μια φωτογραφία για τα social media κοντά στην ισπανική πόλη Talavera de la Reina. Το θύμα και ένας 24χρονος φίλος του ταξίδεψαν στην περιοχή με σκοπό να σκαρφαλώσουν στη γέφυρα Puente de Castilla-La Mancha, την ψηλότερη καλωδιωτή γέφυρα στην Ισπανία.

Με ύψος 192 μέτρων, η γέφυρα έχει προσελκύσει στο παρελθόν και άλλους χρήστες των social media, που αναζητούν περισσότερα «likes» αναρτώντας φωτογραφίες και βίντεο από επικίνδυνα σημεία.

«Όσο μπορέσαμε να διαπιστώσουμε, είχαν έρθει στην Talavera ειδικά για να σκαρφαλώσουν στη γέφυρα και να δημιουργήσουν περιεχόμενο για τα social media, με αποτέλεσμα αυτό το τραγικό δυστύχημα», δήλωσε η αρμόδια για την Ασφάλεια των Πολιτών στην Talavera, Μακαρένα Μουνιόθ.

Το δημοτικό συμβούλιο της Talavera de la Reina επιβεβαίωσε τον θάνατο του νεαρού Βρετανού με ανακοίνωσή του, υπογραμμίζοντας ότι η ανάβαση στη γέφυρα είναι «απολύτως απαγορευμένη» και ότι δεν μπορεί να γίνει «σε καμία περίπτωση».

Η γέφυρα, η οποία περιλαμβάνει 152 συρματόσχοινα και κόστισε σχεδόν 74 εκατομμύρια ευρώ για να κατασκευαστεί, εγκαινιάστηκε στις 17 Οκτωβρίου 2011. Παρά τη δαπανηρή κατασκευή της, αρχικά θεωρήθηκε περιττό έργο, καθώς χρησιμοποιούνταν ελάχιστα και χαρακτηριζόταν ως «γέφυρα που οδηγεί στο πουθενά».

«Ήταν σε ύψος περίπου 40 με 50 μέτρων»

Ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε ότι ο 26χρονος Βρετανός προσπαθούσε να σκαρφαλώσει στη γέφυρα όταν το εγχείρημά του για τα social media πήρε τραγική τροπή. «Ήταν σε ύψος περίπου 40 με 50 μέτρων, περίπου στο ένα τέταρτο του συνολικού ύψους της γέφυρας, όταν έπεσε», δήλωσε ο εκπρόσωπος, προσθέτοντας πως «η αιτία της πτώσης δεν είναι ξεκάθαρη και θα ερευνηθεί από το τοπικό δικαστήριο».


Πηγή που βρίσκεται κοντά στην έρευνα ανέφερε ότι τόσο το θύμα όσο και ο φίλος του δεν χρησιμοποιούσαν κανένα είδος προστατευτικού εξοπλισμού. «Ένας διερχόμενος οδηγός σήμανε συναγερμό», δήλωσε η πηγή. Ο φίλος του θύματος βρέθηκε σε κατάσταση σοκ και αρχικά δεν μπορούσε να μιλήσει.

«Είναι εμφανώς ακόμα πολύ τραυματισμένος, αλλά δεν βρίσκεται πλέον στο αστυνομικό τμήμα», πρόσθεσε η ίδια πηγή. Παρότι δεν θα αντιμετωπίσει ποινικές κατηγορίες, μένει να αποφασιστεί αν θα του επιβληθεί κάποια κύρωση από το δημοτικό συμβούλιο για την παράνομη ανάβαση στη γέφυρα.

Το δυστύχημα σημειώθηκε γύρω στις 7:15 το πρωί, με την αστυνομία και τους πυροσβέστες της περιοχής να φτάνουν στο σημείο μαζί με διασώστες. Ωστόσο, δεν κατάφεραν να σώσουν τον νεαρό Βρετανό. Οι ερευνητές εξετάζουν το ενδεχόμενο να συνέβαλαν οι κακές καιρικές συνθήκες στο δυστύχημα, καθώς φαίνεται πως είχε βρέξει έντονα πριν από το συμβάν.

Οι ισπανικές αρχές δεν έδωσαν στη δημοσιότητα το όνομα του άτυχου νεαρού, ενώ η έρευνα για τα αίτια της τραγωδίας συνεχίζεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις