Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2024

«Έχασα 23 κιλά χάρη σε ένα συστατικό που πρόσθεσα στον πρωινό καφέ μου» – Έχει υπέροχη γεύση και βοηθά στην απώλεια βάρους


 Μία χρήστης των social media μοιράστηκε την απλή συνταγή της, η οποία θα μπορούσε να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος και να τονώσετε το σώμα σας. Εάν είστε λάτρης του καφέ, η προσθήκη ενός απροσδόκητου συστατικού στο πρωινό σας ρόφημα θα μπορούσε να σας βοηθήσει στην απώλεια βάρους.

Η Gen Coco αποκάλυψε ένα κόλπο για την παρασκευή καφέ που μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους. Είναι γνωστό ότι για να χάσετε κιλά, πρέπει να καταναλώνετε λιγότερες θερμίδες από όσες καίτε και να ασκείστε με βιώσιμο τρόπο. Ωστόσο, πολλοί παραβλέπουν τη σημασία της κατανάλωσης τροφίμων πλούσιων σε πρωτεΐνες. Όμως μην ανησυχείτε, καθώς υπάρχουν τρόποι να εντάξετε την πρωτεΐνη στη διατροφή σας χωρίς να χρειαστεί να καταναλώσετε ατελείωτες ποσότητες κοτόπουλου, μπρόκολου και ρυζιού.

Πρωτεϊνούχος καφές: Ένα νόστιμο ρόφημα που βοηθά στην απώλεια βάρους

Αυτή η συνταγή για καφέ περιέχει 13 γραμμάρια πρωτεΐνης και μόλις 90 θερμίδες. «Έτσι εξασφαλίζω ότι έχω πάντα ένα πρωινό πλούσιο σε πρωτεΐνη», έγραψε η Gen Coco στη λεζάντα του βίντεο, προτρέποντας τους ανθρώπους δοκιμάσουν αυτόν τον πρωτεϊνούχο καφέ την επόμενη φορά που θέλουν έναν εύκολο τρόπο για να πετύχουν τον στόχο τους.

«Ένα από τα πράγματα που με βοήθησαν να χάσω 23 κιλά αλλά και να τα κρατήσω μακριά ήταν να βρω τρόπους να προσθέσω πρωτεΐνη στις καθημερινές μου συνταγές», πρόσθεσε η Gen, εξηγώντας ότι αυτό την βοηθά να «νιώθει πιο χορτάτη για περισσότερο χρόνο, μειώνει τις λιγούρες και μπορεί να αυξήσει την αποτελεσματική λειτουργία του μεταβολισμού».

Περιέγραψε τη συνταγή ως «πολύ απλή”», γιατί το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ετοιμάσετε τον καφέ σας όπως συνήθως, στη συνέχεια να «προσθέσετε την αγαπημένη σας πρωτεΐνη σε σκόνη» και «το αγαπημένο σας γάλα». Στη λεζάντα του βίντεό της, διευκρίνισε: «Ετοιμάζω μόνο 1/2 μερίδα πρωτεΐνης για να μην γίνει κοκκώδης και να μην υπερισχύει της γεύσης του καφέ».

Έδωσε επίσης μερικές συμβουλές στην ενότητα με τα σχόλια, προειδοποιώντας τους ακόλουθούς της να «φροντίσουν να μην το πίνουν πολύ αργά μέσα στην ημέρα, γιατί διαταράσσει τον ύπνο», υπογραμμίζοντας ότι η εξασφάλιση ενός καλού ύπνου είναι κρίσιμη για να παραμείνετε υγιείς.

Σύμφωνα με το Healthline, «η υψηλή πρόσληψη πρωτεΐνης έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει σημαντικά τον μεταβολισμό και τον αριθμό των θερμίδων που καίτε».

Αύξηση πρωτεΐνης: Το “κλειδί” για αποτελεσματική απώλεια βάρους

Μια μελέτη διάρκειας ενός έτους που περιελάμβανε 130 υπέρβαρα άτομα σε δίαιτα με περιορισμό θερμίδων διαπίστωσε ότι όσοι ακολούθησαν ένα πρόγραμμα υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνη έχασαν 53% περισσότερο σωματικό λίπος σε σύγκριση με μια ομάδα που κατανάλωσε κανονικά επίπεδα πρωτεΐνης με την ίδια πρόσληψη θερμίδων.

Η προσθήκη λίγο περισσότερης πρωτεΐνης στη διατροφή σας θα μπορούσε να είναι το “κλειδί” για να κρατήσετε τα περιττά κιλά μακριά, υποδηλώνει ένα κομμάτι έρευνας που μοιράστηκε το Healthline. Στη μελέτη τους, μια μικρή αύξηση της πρωτεΐνης από το 15% στο 18% της συνολικής πρόσληψης θερμίδων μείωσε την πιθανότητα ανάκτησης βάρους στο μισό.

Επιπλέον, αυτό το μακροθρεπτικό συστατικό φημίζεται για:

  • τη μείωση της πείνας και την αύξηση του κορεσμού,
  • την αύξηση της μυϊκής μάζας και της δύναμης,
  • το όφελος για την υγεία των οστών,
  • τη μείωση των λαχτάρας και την επιθυμία για αργά το βράδυ,
  • την επιτάχυνση του μεταβολικού ρυθμού που βοηθά στην απώλεια λίπους,
  • τη μείωση της αρτηριακής πίεσης,
  • τη διατήρηση της προόδου απώλειας βάρους,
  • τη διατήρηση της υγείας των νεφρών,
  • την επιτάχυνση της ανάκαμψης από τραυματισμούς και
  • τη διατήρηση της καλής φυσικής κατάστασης κατά τη διαδικασία της γήρανσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις