Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2024

Συνταγή για εύκολο και νόστιμο ριζότο λαχανικών – Έτοιμο σε μόλις 20 λεπτά

 


Αυτό το νόστιμο ριζότο (cheat risotto) αποτελεί την τέλεια επιλογή για ένα γρήγορο και γευστικό δείπνο κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. Είναι εύκολο στην παρασκευή του, καθώς μπορεί να μαγειρευτεί σε μόλις 20 λεπτά. Καθώς το φθινόπωρο αρχίζει να “δείχνει τα δόντια του”, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από ένα ζεστό μπολ με ριζότο για δείπνο.

Μια εναλλακτική λύση για νόστιμο ριζότο σε σύντομο χρόνο

Αυτό το κρεμώδες ιταλικό γεύμα προσφέρει ατελείωτες επιλογές γεύσης και συνοδευτικών και συχνά φαίνεται πιο πολυτελές από τα συνηθισμένα ζυμαρικά. Ωστόσο, η παρασκευή του του κλασικού πιάτου μπορεί να είναι μια επίπονη διαδικασία, απαιτώντας περίπου 40 λεπτά προετοιμασίας και συνεχόμενο ανακάτεμα. Τι γίνεται όμως αν δεν έχετε πολύ χρόνο, αλλά εξακολουθείτε να λαχταράτε την υφή και τη γεύση ενός ριζότου; Υπάρχει μια απλή εναλλακτική λύση που είναι εξίσου νόστιμη.

Η δημιουργός συνταγών Dishes By Daisy έχει ετοιμάσει μια συνταγή για υπέροχο ριζότο με σκόρδο και κοτόπουλο, που απαιτεί λιγότερο χρόνο προετοιμασίας. Αντικαθιστώντας το ρύζι με κριθαράκι, ο χρόνος μαγειρέματος μειώνεται δραματικά. Είναι ένα γεύμα που θα αγαπήσει όλη η οικογένεια. Μπορεί να προετοιμαστεί σε λιγότερο από 20 λεπτά, καθιστώντας το τέλειο για τις πολυάσχολες βραδιές της εβδομάδας, όταν ο χρόνος είναι περιορισμένος.

Συνταγή για εύκολο και νόστιμο ριζότο με λαχανικά

Υλικά

  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 250 γρ. περισσευούμενο κοτόπουλο
  • 300 γρ. κριθαράκι
  • 700ml ζωμός (προσθέστε σταδιακά, μπορεί να χρειαστείτε περισσότερο ή λιγότερο ανάλογα με τη θερμοκρασία που μαγειρεύετε)
  • καρυκεύματα της επιλογής σας (πάπρικα, βότανα κ.λπ.)
  • Κατεψυγμένο σπανάκι ή άλλα περισσευούμενα λαχανικά
  • 30g σκληρό ιταλικό τυρί

Οδηγίες

  1. Κόψτε σε μικρά κομμάτια τις σκελίδες σκόρδου.
  2. Στη συνέχεια, πάρτε ένα τηγάνι και τοποθετήστε το σε μέτρια φωτιά με λίγο ελαιόλαδο. Τσιγαρίστε το σκόρδο για 2 περίπου λεπτά μέχρι να απελευθερώσει το άρωμα του.
  3. Προσθέστε το περισσευούμενο κοτόπουλο ή οποιαδήποτε άλλη πρωτεΐνη επιλέξετε και ανακατέψτε.
  4. Στη συνέχεια, προσθέστε το κριθαράκι, ανακατέψτε ξανά και προσθέστε σιγά-σιγά το ζωμό.
  5. Σε αυτό το σημείο, μπορείτε να προσθέσετε φρέσκα βότανα αν θέλετε, πριν προσθέσετε τα καρυκεύματα και αφήστε το κριθαράκι να σιγοβράσει για περίπου 7 λεπτά.
  6. Όταν ολοκληρωθεί ο χρόνος, προσθέστε το σπανάκι στο τηγάνι και ανακατέψτε. Σιγοβράστε για άλλα 5 λεπτά.
  7. Τέλος, προσθέστε την σκληρό ιταλικό τυρί και ανακατέψτε καλά ξανά πριν σερβίρετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις