Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2024

Ελλάδα – Ιρλανδία 2-0: Η γαλανόλευκη έκανε το 4/4 στο Nations League και αφιέρωσε τη νίκη στον Τζορτζ Μπάλντοκ


 Η Εθνική Ελλάδας δεν γινόταν να χάσει στο πρώτο εντός έδρας παιχνίδι της μετά τον θάνατο του Τζορτζ Μπάλντοκ. Η φοβερή ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έδωσε ακόμα μεγαλύτερη αξία στον θρίαμβο επί της Αγγλίας, επικρατώντας της Ιρλανδίας με 2-0 στο κατάμεστο “Γ. Καραϊσκάκης”.

Με σκόρερ τον Τάσο Μπακασέτα, ο οποίος αφιέρωσε το γκολ στον Τζορτζ Μπάλντοκ, αλλά και τον Πέτρο Μάνταλο στις καθυστερήσεις η Εθνική Ελλάδας ξεπέρασε το δύσκολο εμπόδιο της Ιρλανδίας στο Φάληρο και έκανε το 4/4 στο Nations League.

Η γαλανόλευκη φιγουράρει στην κορυφή της βαθμολογίας του ομίλου, έχοντας τρεις βαθμούς περισσότερους από την Αγγλία, την οποία αντιμετωπίζει την επόμενη αγωνιστική (14/11) στο “Γ. Καραϊσκάκης”.

Σε ακόμα ένα παιχνίδι στην εποχή Γιοβάνοβιτς, η Εθνική Ελλάδας έπαιξε ελκυστικό ποδόσφαιρο. Ήταν καταιγιστική στο πρώτο ημίχρονο, έχοντας διψήφιες τελικές προσπάθειες, αλλά οι διεθνείς έπεσαν πάνω στον εξαιρετικό τερματοφύλακα Κέλεχερ.

Στο δεύτερο μέρος, η γαλανόλευκη συνέχισε να πιέζει, βρήκε γρήγορα το γκολ με τον Τάσο Μπακασέτα και στη συνέχεια κράτησε το αποτέλεσμα μέχρι το φινάλε, αντέχοντας στην πίεση των Ιρλανδών. Στις καθυστερήσεις, μάλιστα, βρήκε και δεύτερο γκολ με τον Μάνταλο.

Μοναδικό μελανό σημείο ήταν η κίτρινη κάρτα που δέχθηκε στο δεύτερο μέρος ο Κουρμπέλης. Στο 71ο λεπτό της αναμέτρησης ο Έλληνας μέσος, μετά από ένα σκληρό μαρκάρισμα, αντίκρισε την κίτρινη κάρτα από τον διαιτητή και αυτομάτως θα χάσει το αμέσως επόμενο παιχνίδι της διοργάνωσης που είναι με τους Άγγλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις