Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2024

Ν. Ανδρουλάκης: Βαρύτατα εκτεθειμένη η κυβέρνηση για τη χρηματοδότηση των «Σπαρτιατών» - «γιατί δόθηκε στις 18 Σεπτεμβρίου 2024 ποσό 788.067,18€ κρατικής χρηματοδότησης στους Σπαρτιάτες».


 Σύμφωνα με δήλωση του Νίκου Ανδρουλάκη, τροπολογία καταθέτει εκ νέου το ΠαΣοΚ για την αναστολή της χρηματοδότησης του κόμματος των Σπαρτιατών

Σε δήλωση προχώρησε ο Πρόεδρος του ΠαΣοΚ Νίκος Ανδρουλάκης, για τη μη αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης των «Σπαρτιατών» παρά τον αποκλεισμό τους από τις ευρωεκλογές.

Ακολουθεί η δήλωση του Προέδρου του ΠαΣοΚ

Το ΠΑΣΟΚ ως δύναμη υπεύθυνης αντιπολίτευσης είχε επισημάνει προ πολλού την ανάγκη να ληφθεί πρωτοβουλία για την αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης στους «Σπαρτιάτες» καταθέτοντας τροπολογία στη Βουλή τον Σεπτέμβριο του 2023.

Ωστόσο, η κυβέρνηση επέλεξε να μας αγνοήσει. Ποιο είναι το αποτέλεσμα αυτής της «αδράνειας»; Οι «Σπαρτιάτες» να λάβουν ποσό 788.067,18 ευρώ ως μέρος της ετήσιας κρατικής χρηματοδότησης τον Σεπτέμβριο του 2024, ενώ είχε προηγηθεί η καταβολή των ποσών των 59.998,58 ευρώ και 25.898 ευρώ ως εκλογική χρηματοδότηση για τις ευρωεκλογές παρά τον αποκλεισμό τους από τον Άρειο Πάγο!

Το ΠΑΣΟΚ καταθέτει εκ νέου σήμερα την τροπολογία ώστε άμεσα να ανασταλεί η χρηματοδότηση του κόμματος, του οποίου πραγματικός αρχηγός κατά την κρίση του ανωτάτου δικαστηρίου είναι καταδικασμένος εγκληματίας.

Για άλλη μια φορά, η κυβέρνηση είναι βαρύτατα εκτεθειμένη.

Ερώτηση Δουδωνή για την χρηματοδότηση των Σπαρτιατών

Πρωτοβουλίες για την αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης των «Σπαρτιατών» ζήτησε ο βουλευτής του ΠαΣοΚ, Παναγιώτης Δουδωνής στην ερώτησή που προς τον υπουργό Εσωτερικών, Θεόδωρο Λιβάνιο. Το βασικό ερώτημα που θέτει είναι «γιατί δόθηκε στις 18 Σεπτεμβρίου 2024 ποσό 788.067,18€ κρατικής χρηματοδότησης στους Σπαρτιάτες».

Ο βουλευτής Επικρατείας, επικαλείται σειρά δικαστικών αποφάσεων βάσει των οποίων αναδεικνύεται η σχέση του καταδικασθέντα για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση Ηλία Κασιδιάρη με το κόμμα των Σπαρτιατών. Επιπλέον αναφέρεται και στην απόφαση του Αρείου Πάγου για απαγόρευση συμμετοχής των Σπαρτιατών στις ευρωεκλογές ως κόμμα που ο πραγματικός του αρχηγός (δηλαδή ο Ηλίας Κασιδιάρης) συμμετέχει σε εγκληματική οργάνωση και στην ουσία ζητά να συμπληρωθεί η σχετική νομοθεσία, ώστε να μπορεί και η Βουλή να άρει τη χρηματοδότηση προς τους Σπαρτιάτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις