Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2024

Σ.Τσαφούλιας: «Μπαίνει ένας 17χρονος στην φυλακή αλλά όχι ένας υπουργός για 57 θανάτους στα Τέμπη» (βίντεο) - «Όταν κάτι το βλέπεις από το πρωί μέχρι το βράδυ, εξοικειώνεσαι μαζί του, δεν σου κάνει εντύπωση»

 


Ο γνωστός σκηνοθέτης Σωτήρης Τσαφούλιας, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης το πρωί του Σαββάτου τόνισε πώς «μπαίνει ένας 17χρονος στην φυλακή αλλά όχι ένας υπουργός για 57 θανάτους στα Τέμπη. Και να τον χειροκροτούμε στην Βουλή, βεβαίως, και “δεν ενδιαφέρει και κανέναν το θέμα των Τεμπών”».

Παράλληλα, ανέφερε πώς «βλέπουν τα παιδιά δρόμους στην Κρήτη, στην Αθήνα να σκοτώνονται και οι δρόμοι να μην φτιάχνονται».

Ο Σωτήρης Τσαφούλιας δήλωσε:


«Την ελπίδα αυτή δεν μπορείς να την αφήσεις με τίποτα, αν δεχθούμε πως δεν θα αλλάξει ποτέ κάτι, ποιο είναι το νόημα; Και “κρατάω” γιατί πιθανόν να απασχολήσει την κουβέντα μας μετά, το θέμα της πιτσιρικαρίας και όλα αυτά που συμβαίνουν και με την νεολαία και με την βία και όλο αυτό το κομμάτι που συμβαίνει τριγύρω μας.

Ας ελπίσουμε ότι θα αλλάξει κάτι, το θεωρώ λίγο δύσκολο να σου πω την αλήθεια. Απλά, δεν πρέπει να χαθεί ούτε η ελπίδα ούτε η προσπάθεια ούτε η πίστη για αυτήν την αλλαγή.

Για μένα η τηλεόραση έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης γι’ αυτό. Δεν μπορείς ας πούμε να διαφημίζεις από το πρωί μέχρι το βράδυ μπέργκερ και μετά να αναρωτιέσαι γιατί έχει ανέβει η χοληστερίνη στον γενικό πληθυσμό.

Βλέπουμε την πραγματική βία, από το πρωί μέχρι το βράδυ λούπα. Πόσες φορές είδαμε τον Αντώνη να πνίγεται, πόσες φορές πρέπει να δει ο πατέρας της 14χρονης στην Γλυφάδα να κοπανάνε την κόρη του;

Όταν κάτι το βλέπεις από το πρωί μέχρι το βράδυ, εξοικειώνεσαι μαζί του, δεν σου κάνει εντύπωση. Και βλέπουν και τα νέα παιδιά που η τηλεόραση πάντα ήταν ένα μέσο καταξίωσης, ότι για να βγεις εκεί κάτι πρέπει να έχεις να πεις.

Βλέπουμε δημοσιογράφους, παρουσιαστές, επιχειρηματίες να καταδικάζουν την κακοποίηση των γυναικών εκτός αν το έχει κάνει φίλος τους.

Να καταδικάζουμε την κακοποίηση των παιδιών εκτός αν τα έχει βιάσει ο ομόσταυλός μας φίλος μας, συνεργάτης μας. Βλέπουν τα παιδιά δρόμους στην Κρήτη, στην Αθήνα να σκοτώνονται και οι δρόμοι να μην φτιάχνονται.

Να μπαίνει ένας 17χρονος στην φυλακή αλλά όχι ένας υπουργός για 57 θανάτους στα Τέμπη. Και να τον χειροκροτούμε στην Βουλή, βεβαίως, και “δεν ενδιαφέρει και κανέναν το θέμα των Τεμπών”».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις