Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2024

Συνταγή για καρμπονάρα των 10 λεπτών: Ένα πιάτο που θα σας μείνει αξέχαστο

 


Η συνταγή του Jamie Oliver για μια κρεμώδη καρμπονάρα είναι η τέλεια λύση για ένα γρήγορο δείπνο που μπορείτε να ετοιμάσετε σε μόλις 10 λεπτά. Οι συνταγές για ζυμαρικά μπορούν να είναι απλές ή περίπλοκες ανάλογα με τα υλικά και τις μεθόδους μαγειρέματος που επιλέγετε. Αυτή είναι η συνταγή για καρμπονάρα του διάσημου σεφ Jamie Oliver, απαιτεί μόνο 4 υλικά και είναι έτοιμη μέσα σε λίγα λεπτά.

Συνταγή για νόστιμη καρμπονάρα του Jamie Oliver – Έτοιμη σε μόλις 10 λεπτά

Υλικά

  • 150 γραμμάρια Bucatini (χοντρό σπαγγέτι)
  • 40 γραμμάρια γκουαντσάλε ή καπνιστή πανσέτα καλής ποιότητας
  • 3 μεγάλα αυγά ελευθέρας βοσκής
  • 50 γραμμάρια τυρί πεκορίνο

Οδηγίες

  1. Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σε μια κατσαρόλα με βραστό αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  2. Εν τω μεταξύ, ζεστάνετε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Κόψτε το γκουαντσάλε σε κομμάτια μισού εκατοστού και προσθέστε τα στο τηγάνι, μετά χαμηλώστε τη φωτιά σε μέτρια-χαμηλή.
  3. Μαγειρέψτε μέχρι το γκουαντσάλε να ροδίσει, ανακατεύοντας τακτικά. Μόλις τελειώσετε, σβήστε τη φωτιά και προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι.
  4. Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χωρίστε τους κρόκους από δύο αυγά, αποθηκεύοντας τα ασπράδια για άλλη χρήση. Προσθέστε το υπόλοιπο ολόκληρο αυγό στο μπολ, μαζί με λίγο κρύο νερό για να χαλαρώσει το μείγμα.
  5. Τρίψτε το μεγαλύτερο μέρος του τυριού πεκορίνο στο μπολ και ανακατέψτε καλά.
  6. Χρησιμοποιώντας λαβίδες, μεταφέρετε τα μαγειρεμένα ζυμαρικά απευθείας στο τηγάνι με το γκουαντσάλε, με λίγο από το νερό μαγειρέματος.
  7. Ανακατέψτε τα ζυμαρικά για να απορροφήσουν τις γεύσεις και μετά περιμένετε περίπου 2 λεπτά πριν προσθέσετε το μείγμα αυγών.
  8. Καθώς ανακατεύετε τα ζυμαρικά, προσθέστε περισσότερο νερό μαγειρέματος εάν είναι απαραίτητο για να αραιώσει η σάλτσα.
  9. Σερβίρετε αμέσως, γαρνίροντας με το υπόλοιπο τυρί και πασπαλίζοντας με μαύρο πιπέρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις