Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2024

Αν κάποιος σας αντιπαθεί υποσυνείδητα, συνήθως θα εμφανίσει αυτές τις 10 συμπεριφορές

 Η κατανόηση της ανθρώπινης συμπεριφοράς, μπορεί να είναι δαιδαλώδης. Πόσω μάλλον, όταν καλούμαστε να αποκρυπτογραφήσουμε αν κάποιος μας αντιπαθεί κρυφά.

Άλλωστε, αν κάποιος δεν μας συμπαθεί, σπάνια θα μας προσβάλει κατάμουτρα. Θα μας το δείξει όμως, μέσα από τις λεπτές αποχρώσεις της συμπεριφοράς του.

Σε περίπτωση που αναρωτιέστε αν κάποιος σας αντιπαθεί, μπορείτε να βασιστείτε στις παρακάτω λεπτομέρειες που το αποκαλύπτουν.


Αν κάποιος σας αντιπαθεί υποσυνείδητα , συνήθως θα εμφανίσει αυτές τις 10 συμπεριφορές

  • Σας αποφεύγει
  • Μιλά η γλώσσα του σώματος
  • Δεν πιάνει κουβέντα μαζί σας
  • Ο τόνος της φωνής αλλάζει όταν σας μιλά
  • Δεν σας κοιτάζει στα μάτια
  • Δεν ενδιαφέρεται για τη ζωή σας
  • Σας διακόπτει ή μιλά παράλληλα με εσάς
  • Είναι υπερβολικά ευγενικός
  • Κάνει ύπουλα κομπλιμέντα
  • Αδιαφορεί για την παρουσία σας

10 σημάδια που μαρτυρούν ότι κάποιος σας αντιπαθεί υποσυνείδητα

Σας αποφεύγει

Όταν πρόκειται για υποσυνείδητα σήματα, η αποφυγή είναι ένα αξιόπιστο σημάδι.

Τώρα, αυτό δε σημαίνει ότι φεύγουν κάθε φορά που σας βλέπουν. Μπορεί να είναι κάτι τόσο διακριτικό, όπως το να είναι πολύ απασχολημένοι για να σας μιλήσουν ή να σας αποφεύγουν  διακριτικά όταν βρίσκεστε στον ίδιο χώρο.

Η αποφυγή είναι ένα κλασικό, αλλά διακριτικό σημάδι δυσφορίας ή αντιπάθειας.

Είναι ο υποσυνείδητος τρόπος τους να ελαχιστοποιούν την αλληλεπίδραση μαζί σας χωρίς να γίνουν συγκρουσιακοί ή να παραδεχτούν ανοιχτά τα συναισθήματά τους.

Όταν παρατηρείτε ότι κάποιος σας αποφεύγει διαρκώς, ίσως πρέπει να εξετάσετε αν υποσυνείδητα τρέφουν αρνητικά  συναισθήματα προς εσάς. Αλλά θυμηθείτε, είναι πάντα καλύτερο να επικοινωνείτε ανοιχτά παρά να βγάζετε συμπεράσματα μόνο βάσει παρατηρήσεων.

Μιλά η γλώσσα του σώματος

Δύσκολα μπορεί κάποιος να προσποιηθεί τη γλώσσα του σώματος, ειδικά όταν αυτή κατευθύνεται από τα υποσυνείδητα συναισθήματά του.

Μπορεί κάποιος, με τον οποίο προσπαθείτε να δημιουργήσετε μια φιλική επαφή, να κρύβει μονίμως τα χέρια του, ή να αποτραβιέται όταν τον πλησιάζετε.

Αν μια τέτοια ένδειξη αποτελεί μοτίβο, είναι σαφές ότι το άτομο αυτό δεν νιώθει άνετα μαζί σας.

Δεν πιάνει κουβέντα μαζί σας

Μήπως έχετε προσέξει ότι κάποιος δεν ξεκινά ποτέ την κουβέντα όταν είστε στον ίδιο χώρο; Αυτό ίσως να είναι ένα υποσυνείδητο σημάδι ότι σας αντιπαθούν.

Ψυχολογικές έρευνες μας πληροφορούν ότι, όταν οι άνθρωποι προσπαθούν να πιάσουν κουβέντα μαζί μας, αυτό δείχνει ότι αισθάνονται άνετα και ενδιαφέρονται να μας γνωρίσουν.

Η κουβέντα, ακόμη και για ασήμαντα ζητήματα, είναι μια μορφή κοινωνικοποίησης και δείγμα σεβασμού και αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Αν ένας άνθρωπος δεν ξεκινά ποτέ κουβέντα μαζί σας, αυτό μπορεί να είναι ένδειξη της αντιπάθειάς του. Είναι ένας τρόπος να διατηρήσει απόσταση ανάμεσά σας, χωρίς να γίνει απόλυτα αγενής ή να συγκρουστεί μαζί σας.

Ο τόνος της φωνής αλλάζει όταν σας μιλά

Εκτός από τα λόγια μας, σημασία έχει το ύφος μας όταν μιλάμε σε κάποιον. Ο τόνος της φωνής μας μπορεί να μαρτυρά τα συναισθήματα που τρέφει κάποιος για εμάς.

Αν έχετε διαπιστώσει ότι, η χροιά της φωνής κάποιου αλλοιώνεται όταν σας απευθύνει τον λόγο, αυτό μπορεί να είναι ένα προειδοποιητικό σημάδι. Ίσως, όταν σας μιλούν να έχουν μια πιο ψυχρή, επίσημη και απότομη απόχρωση.  Η μεταβολή αυτή, μαρτυρά την αμηχανία ή την αντιπάθειά τους, σε ασυνείδητο επίπεδο. Ίσως να μην καταλαβαίνουν καν ότι το κάνουν, όμως η φωνή τους μπορεί να προδώσει τα αληθινά τους συναισθήματα.

Δεν σας κοιτάζει στα μάτια

Η επαφή με τα μάτια είναι ένα θεμελιώδες τμήμα της ανθρώπινης επικοινωνίας και σύνδεσης.

Αν κάποιος αποφεύγει μονίμως να σας κοιτάξει στα μάτια, αυτό θα μπορούσε να εκληφθεί ως ένα λεπτό σημάδι της υποσυνείδητης αντιπάθειάς του, στο πρόσωπό σας.

Η αποφυγή της επαφής με τα μάτια, υποδηλώνει αμηχανία ή και έλλειψη ενδιαφέροντος. Είναι ένας τρόπος αποφυγής δημιουργίας βαθύτερης, ουσιαστικής σύνδεσης με τον άλλον.

Κάποιοι άνθρωποι ωστόσο, αποφεύγουν την οπτική επαφή επειδή νιώθουν άβολα, αμήχανα, ή λόγω του πολιτιστικού τους υποβάθρου και της ανατροφής.

Πριν σπεύσετε να βγάλετε συμπεράσματα, λάβετε όλους αυτούς τους παράγοντες υπόψη σας.

Δεν ενδιαφέρεται για τη ζωή σας

Όταν κάποιος νοιάζεται για εμάς και ενδιαφέρεται για τη ζωή μας, αισθανόμαστε ότι μας εκτιμούν, μας αγαπούν και αυτό είναι ένα πολύ ζεστό συναίσθημα.

Στον αντίποδα, αν κάποιος αδιαφορεί διαρκώς για το τι κάνετε, πως πάει η ζωή σας και πώς νιώθετε, είναι επώδυνο. Μπορεί να έχετε παρατηρήσει ότι δεν σας ρωτούν ποτέ να μάθουν νέα σας, δεν ενδιαφέρονται για τα συναισθήματά σας. Θέλουν πάντα να σας κρατούν σε απόσταση.

Η έλλειψη ενδιαφέροντος, μαρτυρά ότι κάποιος τρέφει υποσυνείδητα αντιπάθεια για το πρόσωπό σας. Δεν προσπαθούν να σας καταλάβουν, να συνδεθούν ουσιαστικά μαζί σας και αυτό δηλώνει υποκείμενα, αρνητικά συναισθήματα. Πρέπει να σας περιβάλλουν άνθρωποι που νοιάζονται αληθινά και δείχνουν γνήσιο ενδιαφέρον για εσάς και τη ζωή σας. Μην επιτρέψετε σε κανέναν να σας κάνει να νιώσετε ότι δεν αξίζετε σεβασμό.

Σας διακόπτει ή μιλά παράλληλα με εσάς

Η επικοινωνία, βασίζεται στην αμοιβαιότητα. Ή τουλάχιστον, έτσι θα έπρεπε.

Όταν κάποιος δεν μας επιτρέπει να ολοκληρώσουμε τη σκέψη μας, αν παρεμβαίνει στη συζήτηση και μιλά παράλληλα με εμάς, αυτό δείχνει ασέβεια. Ίσως και αντιπάθεια.

Αν βλέπετε ότι κάποιος, σας διακόπτει διαρκώς, αν μιλά παράλληλα με εσάς, αυτό μπορεί να μαρτυρά ότι σας αντιπαθεί. Μπορεί το σημάδι αυτό να φαίνεται ως λεπτομέρεια, όμως σταδιακά, διαβρώνει την αυτοεκτίμησή σας. Μην επιτρέπετε σε κανέναν να σιγάζει τη φωνή σας. Οι σκέψεις και οι αντιλήψεις σας έχουν αξία.

Είναι υπερβολικά ευγενικός

Μπορεί η ευγένεια να είναι σημάδι αντιπάθειας; Καμιά φορά, ναι.  Όταν κάποιος είναι υπερβολικά ευγενικός μαζί σας, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι θέλει να διατηρήσει μια απόσταση. Η ευγένειά του, είναι ο τρόπος του να σας κρατήσει μακριά.

Μπορεί να σας προσφωνούν με το επίθετό σας, να μην χρησιμοποιούν ποτέ πιο προσωπική, οικεία γλώσσα μαζί σας.

Με αυτόν τον τρόπο, θέλουν να διατηρήσουν τη σχέση σας σε επιφανειακό ή αυστηρά προσωπικό επίπεδο.

Αν κάποιος είναι μαζί σας πολύ πιο ευγενικός, απ’ ό,τι είναι συνήθως στις αλληλεπιδράσεις του με τους άλλους, αυτό είναι ένα σημάδι αντιπάθειας. Μην βιάζεστε να εξάγετε συμπεράσματα, αφού σημασία έχει και το περιβάλλον, η περίσταση και το προσωπικό ύφος επικοινωνίας του συγκεκριμένου ατόμου.

Κάνει ύπουλα κομπλιμέντα

Εκτός από τα πραγματικά κομπλιμέντα, υπάρχουν και τα υποκριτικά. Πρόκειται για ύπουλα σχόλια, επενδυμένα με ευγένεια, αλλά στον πυρήνα τους, είναι προσβολές.

Τα ύπουλα κομπλιμέντα ενέχουν μια υποψία κριτικής ή αρνητικότητας. Όπως όταν κάποιος λέει, “Είσαι εξυπνότερος από ό,τι δείχνεις” ή “Τα πήγες καλά, για κάποιον με την εμπειρία σου.”

Αν κάποιος σας προσβάλει με την επίφαση του κομπλιμέντου, μάλλον σας αντιπαθεί. Προσπαθεί να κρύψει τα αρνητικά συναισθήματα μέσα από την υποκρισία της ευγένειας ή της φιλικότητας.

Αδιαφορεί για την παρουσία σας

Η αδιαφορία στο πρόσωπό σας, είναι ένα αξιόπιστο σημάδι που μαρτυρά την αντιπάθεια κάποιου. Αν κάποιος δεν αναγνωρίζει την παρουσία σας, αν μοιάζει αδιάφορος όταν είστε παρών, αυτό μπορεί να μαρτυρά ότι δεν σας συμπαθεί. Αυτός είναι ένας τρόπος να σας «εξαφανίσουν» από το πεδίο.

Είναι σαν να λένε «αδιαφορώ για την ύπαρξή σου».

Να θυμάστε ότι η αξία σας δεν επηρεάζεται από την αδυναμία κάποιου να την αναγνωρίσει.

Tip

Η περιπλοκότητα της ανθρώπινης ψυχής, δεν μπορεί να αποκρυπτογραφηθεί εύκολα. Η ανθρώπινη συμπεριφορά είναι ένα αίνιγμα που το απαρτίζουν σκέψεις, εμπειρίες και υποσυνείδητες δυναμικές.

Αν κάποιος εμφανίζει τις παραπάνω συμπεριφορές, πρέπει να θυμάστε ότι μπορεί να αντανακλούν περισσότερο τον δικό τους ψυχικό κόσμο, παρά τη σχέση τους με εσάς.

Η υποσυνείδητη αντιπάθεια στο πρόσωπό σας, απορρέει από τις δικές τους ανασφάλειες, προκαταλήψεις ή εμπειρίες του παρελθόντος.

Να θυμάστε τα λόγια της Eleanor Roosevelt, η οποία είχε πει ότι «κανείς δεν έχει τη δύναμη να σε κάνει να νιώσεις κατώτερος, χωρίς τη συγκατάθεσή σου». Μην επιτρέψετε στα προσωπικά αισθήματα κάποιου να κλονίσουν το αίσθημα της προσωπικής σας αξίας και της αυτοεκτίμησης.

Προσπαθώντας να κατανοήσουμε την κοινωνική περιπλοκότητα της ζωής, πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας την κατανόηση και τη συμπόνοια, ακόμη και αν έχουμε απέναντί μας κάποιον που μας αντιπαθεί.

Όλοι οι άνθρωποι, έχουν τα ελαττώματα και τις αδυναμίες τους και αυτά τους κάνουν μοναδικούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις