Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024

Τραμπούκισε άγρια υπάλληλο ΑμεΑ Δράστης ο προϊστάμενος Yδρευσης Ναυπλίου - Το θύμα μεταφέρθηκε λιπόθυμο στο νοσοκομείο - «Παρεκτράπηκα», δηλώνει προκλητικά ο υπαίτιος


 Με φορείο και σε ημιλιπόθυμη κατάσταση έφυγε από την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ναυπλιέων (Δ.Ε.Υ.Α.Ν.) ένας υπάλληλος με ειδικές ανάγκες, μετά από επεισόδιο που δημιουργήθηκε με τον πρόεδρο της εταιρείας.

Αφορμή στάθηκε μία άδεια που ζήτησε ο συγκεκριμένος υπάλληλος και είχε σαν αποτέλεσμα να δημιουργηθεί διαπληκτισμός και ένταση από την πλευρά του προϊσταμένου, απέναντι μάλιστα σε ένα πρόσωπο που έχει σοβαρά προβλήματα υγείας.

Αποτέλεσμα ήταν να μην αντέξει την πίεση ο υπάλληλος, να λιποθυμήσει και να κληθεί ασθενοφόρο.

Οι συνάδελφοί του, μόλις έμαθαν τα όσα είχαν γίνει, προχώρησαν σε στάση εργασίας διαμαρτυρόμενοι για την συμπεριφορά του Προέδρου, ενώ και αύριο θα πραγματοποιηθεί στάση εργασίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συλλόγου εργαζομένων:

«Ανακοινώνεται ότι αύριο Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024 και από 7:30 π.μ. έως 11:30 π.μ. η Δ.Ε.Υ.Α. Ναυπλιέων θα παραμείνει κλειστή λόγω στάσης εργασίας των εργαζομένων κατόπιν Απόφασης Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης .»

Παραδέχεται το περιστατικό ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Ν.

Ο υπάλληλος νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Ναυπλίου με υψηλή πίεση ενώ ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία παραδέχεται ότι ….παρεκτράπη, όπως υποστηρίζει:

«Σήμερα δημιουργήθηκε ένα πολύ λυπηρό και ατυχές επεισόδιο στο γραφείο του Προέδρου της ΔΕΥΑΝ, μεταξύ του Προέδρου και ενός εργαζομένου, το οποίο αφορούσε την τήρηση του προγράμματος αδειών των υπαλλήλων.

Πρέπει να καταστεί σαφές ότι στόχος της Διοίκησης, δεν είναι να διαπληκτίζεται με υπαλλήλους.

Εξίσου σαφές είναι, όμως, ότι για να λειτουργεί σωστά, χρειάζεται όλοι να τηρούν τους κανόνες λειτουργίας στο ακέραιο. Πρώτη η διοίκηση και μετά οι εργαζόμενοι. Και αυτό απαιτεί αυστηρή αντιμετώπιση σε πολλές περιπτώσεις, πράγμα το οποίο δεν είναι πάντα αρεστό.

Η επιμονή και μάλιστα με πολύ φορτικότητα του συγκεκριμένου υπαλλήλου να λάβει άδεια, πέρα από το ανώτερο χρονικό διάστημα που είχε ορίσει η υπηρεσία, οδήγησε σε ένα ατυχές έντονο φραστικό επεισόδιο.

Αποδέχομαι ότι κακώς παρεκτράπηκα, ωστόσο δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να θέσει τον στόχο που έχει τεθεί σε κίνδυνο. Ήδη οι Δημότες πληρώνουν τα λάθη κακοδιαχείρισης των προηγουμένων ετών. Δεν θα επιτρέψουμε να πληρώσουν κι άλλα.»

Οι υπάλληλοι της ΔΕΥΑΝ έκαναν σαφές με τη στάση τους ότι δεν ανέχονται τέτοιες συμπεριφορές και ειδικά σε άτομα με ειδικές ανάγκες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις