Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2024

Πούτιν: Φανταστείτε τι θα συνέβαινε εάν Xτυπούσαμε πυρηνικούς σταθμούς στην Ευρώπη! - Δεν θα χρειαστεί καν να πέσουν πυρηνικά σε πρώτη φάση!!


Στο Ανατολικό Οικονομικό Φόρουμ που διεξάγεται στη ρωσική Άπω Ανατολή μιλάει το πρωί της Πέμπτης ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Αφού ανέλυσε διάφορες οικονομικές εξελίξεις αλλά και υποσχέσεις του σχετικά με την ενδυνάμωση του ρόλου της ρωσικής Άπω Ανατολής, ο Πούτιν δεν γινόταν να μην αναφερθεί στον πόλεμο με το ΝΑΤΟ που βρίσκεται σε εξέλιξη στα εδάφη της Ουκρανίας.

«Ο πόλεμος στην Ουκρανία ξεκίνησε το 2014 με το δυτικό πραξικόπημα», είπε αρχικά.

Ο «Τσαρ Βλαντ» υποστήριξε πως ο κύριος λόγος της αιφνίδιας εισβολής του ουκρανονάτο στις 6 Αυγούστου σε περιοχές του Κουρσκ ήταν να προκαλέσουν αναταραχή και αποσταθεροποίηση εντός της Ρωσίας και να τρομάξουν την κοινή γνώμη.

Κάτι τέτοιο, όπως είπε, όχι μόνο δεν επετεύχθη, αλλά οδήγησε στη «συσπείρωση της ρωσικής κοινωνίας απέναντι στον εχθρό».

Εν συνεχεία ο Πούτιν αναφέρθηκε στην «πυρηνική προβοκάτσια» που επιχειρεί το ΝΑΤΟ τόσο στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια όσο και σε εκείνον του Κουρσκ.

Χαρακτήρισε «πολύ επικίνδυνες τρομοκρατικές επιθέσεις» τις απόπειρες που έγιναν κατά των δύο πυρηνικών σταθμών, ενώ φρόντισε να στείλει το δικό του «πυρηνικό μήνυμα» προς τα ευρωπαϊκά κράτη:

«Φανταστείτε τι θα γινόταν στην Ευρώπη εάν εμείς απαντούσαμε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο», είπε, εννοώντας φυσικά πως η Ρωσία, θα μπορούσε -εάν ήθελε- να χτυπήσει ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΣΤΙΓΜΗ πυρηνικές εγκαταστάσεις σε ευρωπαϊκά κράτη και φυσικά στην Ουκρανία!

Αυτό είναι κάτι που ούτε καν περνάει από το μυαλό των αυτοκτονικών ηγεσιών σε όλη την Ευρώπη!

Σε άλλο σημείο ανακοίνωσε πως οι ρωσικές Ε.Δ. επιταχύνουν την προέλασή τους στο μέτωπο του Ντονμπάς, συμπληρώνοντας πως αυτό συμβαίνει τη στιγμή που οι Ουκρανοί αναγκάζονται να αποσύρουν πολλές δυνάμεις εξαιτίας της εισβολής στο Κουρσκ.

«Το καθήκον του εχθρού ήταν να αποσταθεροποιήσει τη θέση μας στο μέτωπο και να συντρίψει την επίθεσή μας στο Donbass. Απέτυχε παταγωδώς».

ΑΠΕΜΠΕ-EPA-photo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις