Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024

Καιρός σήμερα: Βροχερός με Xαλάζι και κεραυνούς, λέει ο Μαρουσάκης - Τι να περιμένουμε στην Αττική Πώς θα κατανεμηθούν τα έντονα φαινόμενα


 Μία ημέρα με άστατο καιρό θα είναι η σημερινή, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN, Κλέαρχο Μαρουσάκη ο οποίος προειδοποιεί για κακοκαιρία προς τα δυτικά κεντρικά και βόρεια γεωγραφικά διαμερίσματα.

Όπως εξήγησε θα συνεχιστούν και σήμερα οι βροχοπτώσεις στην περιοχή της Κέρκυρας ιδιαίτερα στα βορειότερα τμήματα προς τη δυτική Θεσσαλία και προς την Άρτα.

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, αυτό οφείλεται στο βαρομετρικό χαμηλό προς την κεντρική μεσόγειο που κινείται προς τα δυτικά τμήματα στροβιλιζόμενο με αποτέλεσμα να μας στέλνει και τις πιο ασταθείς αέριες μάζες, τις βροχές και τις τοπικά ισχυρές καταιγίδες.

Πού θα βρέξει σήμερα

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης εξήγησε επίσης πώς θα κατανεμηθούν τα έντονα φαινόμενα σήμερα. Οι βροχές θα κινηθούν προς τη δυτική κεντρική και βόρεια Ελλάδα από το ύψος της βόρειας Πελοποννήσου αλλά και στην Πελοπόννησο.

Δεν απέκλεισε να δούμε σε περιοχές τις χώρας μικροπλημμυρικά επεισόδια, χαλαζοπτώσεις, καθώς και προβλήματα από τους κεραυνούς που θα εκδηλώνονται με αρκετά μεγάλη συχνότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις