Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024

Xαμός με Γερμανία και «μεταναστευτικό»! Κίνδυνος στο βάθος για την Ελλάδα - Τι δήλωσε ο Μητσοτάκης από την Αυστρία

 


«Το μήνυμά μας είναι σαφές και σε αυτό είμαστε στην ΕΕ ενωμένοι. Δεν είναι δυνατόν να καθορίζουν οι άθλιοι διακινητές ποιος θα εισέρχεται στην ΕΕ. Αυτή την απόφαση πρέπει να τη λαμβάνουν τα κράτη μέλη της Ευρώπης», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το μεταναστευτικό στις δηλώσεις του μετά την συνάντησή που είχε με τον Καγκελάριο της Αυστρίας Καρλ Νεχάμερ.

Ωστόσο, το πρόβλημα με τους παράνομους μετανάστες δεν σχετίζεται πλέον στο Αιγαίο και τον Έβρο αλλά σε πιθανή επιστροφή τους από την Γερμανία, της οποίας η κεντροαριστερή κυβέρνηση συνασπισμού, προκειμένου να ανακτήσει ψήφους από την Δεξιά του AfD που θριάμβευσε στις περιφερειακές εκλογές της Ανατολικής Γερμανίας, σκέφτεται να στέλνει πίσω κόσμο!

Ο Ντόναλντ Τουσκ, αποκάλεσε «απαράδεκτα»  τα σχέδια της Γερμανίας να πραγματοποιήσει αυστηρούς ελέγχους σε όλα τα σύνορα, συμπεριλαμβανομένων των ταχέων διαδικασιών και των επιστροφών σύμφωνα με τον Κανονισμό Δουβλίνο ΙΙΙ . 

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της πολωνικής κυβέρνησης, η συμφωνία Σένγκεν ουσιαστικά θα ανασταλεί. Ως εκ τούτου διεμήνυσε στο Βερολίνο πως πρέπει να συμμετάσχει στην διασφάλιση των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ αντί να κλείνει τα εσωτερικά σύνορα και έτσι κόσμος να επιστρέφει πίσω σε Πολωνία, Ρουμανία, Βουλγαρία και Ελλάδα, οι οποίες παλεύουν στα σύνορά τους με ροές παράτυπων μεταναστών!

Από την πλευρά του, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι η Ελλάδα τα τελευταία πέντε χρόνια έχει κάνει πολλά και αρκεί να δει κανείς την εικόνα των νησιών του ανατολικού Αιγαίου όπου υπάρχουν οργανωμένες δομές υποδοχής, ενώ είναι λιγότερες οι ροές από τα τουρκικά παράλια προς τα νησιά μας, είναι αποτελεσματική η φύλαξη των συνόρων και το λιμενικό μας σώζει κατατρεγμένους ανθρώπους. Τι θα γίνει ωστόσο αν κλείσουν χώρες όπως η Γερμανία τα σύνορα;;;

Ο πρωθυπουργός πάντως ευχαρίστησε την Αυστρία για την στήριξή της στο χρόνιο αίτημα για μεγαλύτερη ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για τη φύλαξη των χερσαίων συνόρων, ενώ για το φράκτη στον Έβρο τόνισε ότι θα κατασκευαστεί, είτε με εθνικούς, είτε με ευρωπαϊκούς πόρους, αλλά είναι πιο δίκαιο να βοηθήσει η ΕΕ, στην οποία ωστόσο υπάρχει ένταση!

Άλλωστε πέραν της Πολωνίας και η Ουγγαρία απείλησε να στείλει λεωφορεία με αλλοδαπούς στις Βρυξέλλες, προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση της βελγικής κυβέρνησης!

Ποιοί θα πληρώσουν στο τέλος την νύφη;

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις