Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024

Ευρωπαϊκή χώρα… «αδειάζει» τις φυλακές της: «Κίνδυνος να προκληθεί Xάος» - «Αναγκαίο για να αποφευχθεί μία καταστροφή», λένε.


 Οι φυλακές του Ηνωμένου Βασιλείου έχουν αρχίσει να απελευθερώνουν μαζικά τους παραβάτες στο πλαίσιο ενός κυβερνητικού σχεδίου για την αντιμετώπιση του υπερπληθυσμού των φυλακών σε ολόκληρη τη χώρα, σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο θα προβλέπει πρόωρη απελευθέρωση 5.500 ατόμων μόνο τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο.

Πάνω από 1.700 κατάδικοι επρόκειτο να αποφυλακιστούν την Τρίτη στην Αγγλία και την Ουαλία, όπου ο πληθυσμός των φυλακών έφτασε στο ιστορικό υψηλό των 88.521 την περασμένη εβδομάδα.

Η Mirror ανέφερε ότι κρατούμενοι εντοπίστηκαν να βγαίνουν από τη φυλακή HM Brixton την Τρίτη.

Αναμένεται ότι όσοι εκτίουν σύντομες ποινές, συμπεριλαμβανομένων των διαρρηκτών και των κλεφτών καταστημάτων, συμπεριλαμβάνονται στους πρόωρα αποφυλακισθέντες.

Η υπουργός Δικαιοσύνης του Ηνωμένου Βασιλείου, Shabana Mahmood, δήλωσε ότι το μέτρο εφαρμόζεται «για να αποφευχθεί μια καταστροφή», δεδομένου ότι μόνο περίπου 1.000 θέσεις φυλακών έχουν απομείνει κενές.

Το πρόγραμμα πρόωρης αποφυλάκισης δεν θα ισχύει για οποιονδήποτε έχει καταδικαστεί για βίαια αδικήματα, σεξουαλικά αδικήματα ή αδικήματα που σχετίζονται με την τρομοκρατία.

Οι διευκρινίσεις αυτές έγιναν μετά από σφοδρές αντιδράσεις στο άκουσμα του σχεδίου μαζικής αποφυλάκισης κατάδικων.

Οι κρατούμενοι με ποινές 4 ετών και κάτω μπορούν να αποφυλακιστούν αφού εκτίσουν το 40% της ποινής.

Ο επικεφαλής επιθεωρητής των φυλακών της HMP, Τσάρλι Τέιλορ, είπε στο Sky News ότι το σχέδιο είναι «επικίνδυνο» και θα μπορούσε να δημιουργήσει «περισσότερο χάος στις κοινότητες».

Εν τω μεταξύ, ο επικεφαλής επιθεωρητής της επιτήρησης, Μάρτιν Τζόουνς, δήλωσε στο BBC ότι είναι «βέβαιο» ότι ορισμένοι από τους αποφυλακισμένους θα επαναλάβουν τα αδικήματα.

freepik photo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις