Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024

Παγκόσμια κυβερνοεπίθεση στο X: Ανάμεσα στα θύματα και το Πυροσβεστικό Σώμα – Τι είναι το κρυπτονόμισμα Solana που προωθούσαν οι χάκερ


 Εκατοντάδες λογαριασμοί στο X (πρώην Twitter) έχουν γίνει στόχος χάκερ παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένου και του λογαριασμού της Πυροσβεστικής στην Ελλάδα.

Περίπου στις 21:00 το βράδυ της Τετάρτης, ένα μήνυμα εμφανίστηκε στον λογαριασμό του Πυροσβεστικού Σώματος που ανέφερε ότι είχε παραβιαστεί. Ωστόσο, ο έλεγχος του λογαριασμού φαίνεται να ανακτήθηκε λίγο αργότερα, καθώς η ανάρτηση διαγράφηκε.

Παγκόσμιο φαινόμενο

Εκατοντάδες άλλοι λογαριασμοί στοχοποιήθηκαν σε όλον το κόσμο. Ανάμεσά τους ήταν λογαριασμοί διασημοτήτων, Mέσων ενημέρωσης, εταιρειών, τραγουδιστών αθλητών (Νεϊμάρ), βουλευτών και δημόσιων υπηρεσιών.

Solana : Το κρυπτονόμισμα που προωθεί το μήνυμα των χάκερ

Στο μήνυμά τους οι χάκερ που παραβίασαν του λογαριασμούς στο Χ προωθούσαν το κρυπτονόμισμα Solana.

Το Solana (SOL) είναι ένα κρυπτονόμισμα που σχεδιάστηκε για να λειτουργεί παρόμοια με το Ethereum και να το βελτιώνει. Το Solana, που πήρε το όνομά του από μια μικρή παραθαλάσσια πόλη της Νότιας Καλιφόρνιας, είναι το πνευματικό παιδί του προγραμματιστή λογισμικού Anatoly Yakovenko. Ο Yakovenko πρότεινε για πρώτη φορά αυτό το καινοτόμο blockchain το 2017 και το Solana ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2020. Σήμερα το SOL έχει γίνει δημοφιλές κρυπτονόμισμα, κατατάσσοντας το ως το 11ο μεγαλύτερο νόμισμα με βάση τη συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς.

Τι είναι το Solana;

Το Solana είναι ένα blockchain με εντυπωσιακές ομοιότητες με το Ethereum – στην πραγματικότητα, αναφέρεται συχνά ως «δολοφόνος του Ethereum». Όπως και το Ethereum, το κουπόνι SOL μπορεί να αγοραστεί στα περισσότερα μεγάλα χρηματιστήρια. Η πραγματική αξία του token έγκειται στη διεξαγωγή συναλλαγών στο δίκτυο Solana, το οποίο έχει σπάνια πλεονεκτήματα.

Σύμφωνα με το Forbes, το blockchain Solana χρησιμοποιεί έναν μηχανισμό συναίνεσης proof-of-history. Αυτός ο αλγόριθμος χρησιμοποιεί χρονοσφραγίδες για τον καθορισμό του επόμενου μπλοκ στην αλυσίδα της Solana.

Τα περισσότερα πρώιμα κρυπτονομίσματα, όπως το Bitcoin και το Litecoin, χρησιμοποιούν έναν αλγόριθμο proof-of-work για τον καθορισμό των μπλοκ στις αλυσίδες τους. Η απόδειξη εργασίας χρησιμοποιεί έναν μηχανισμό συναίνεσης που βασίζεται στους ανθρακωρύχους για να καθορίσει ποιο θα είναι το επόμενο μπλοκ.

Ωστόσο, αυτό το σύστημα proof-of-work είναι αργό και βαρύ σε πόρους, οδηγώντας στη χρήση τεράστιων ποσοτήτων ενέργειας. Αυτός είναι ένας λόγος για τον οποίο το Ethereum μετατράπηκε σε ένα σύστημα proof-of-stake, μειώνοντας την κατανάλωση ενέργειας κατά 99,9%.

Σε αντίθεση με τον προηγούμενο μηχανισμό proof-of-work, το proof of stake χρησιμοποιεί staking για τον καθορισμό του επόμενου μπλοκ. Οι μάρκες που έχουν στοιχηματιστεί κρατούνται ως εγγύηση από την αλυσίδα μπλοκ μέχρι οι επικυρωτές να καταλήξουν σε συναίνεση σχετικά με το επόμενο μπλοκ της αλυσίδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις