Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2024

Ηλίας Μαμαλάκης: «Πλήττω εύκολα» – Το καλοκαίρι στα ελληνικά vησιά έπειτα από την περιπέτεια με την υγεία του

 


Ο Ηλίας Μαμαλάκης αποχαιρετάει το φετινό καλοκαίρι μέσα από αναρτήσεις που κάνει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

Ο γνωστός σεφ είναι αρκετά ενεργός στα social media δημοσιεύοντας φωτογραφίες από τις περιοχές που επισκέφτηκε, τον κόσμο που συνάντησε και τα φαγητά που γεύτηκε.

Πριν από λίγες ημέρες, ο Ηλίας Μαμαλάκης έκανε μια δημοσίευση από την στάση του στη Λήμνο γράφοντας στην ανάρτησή του: «Οι πιο καλές διακοπές είναι η καλή παρέα». Λίγες ημέρες νωρίτερα, ο ίδιος είχε ταξιδέψει στην Λέσβο.

Έπειτα από την περιπέτεια που πέρασε ο σεφ με την υγεία του και το ισχαιμικό επεισόδιο, που τον ταλαιπώρησε, ταξιδεύει ξανά απολαμβάνοντας τη ζωή. Σε κάθε περίπτωση, ο Ηλίας Μαμαλάκης δηλώνει ανοιχτός για νέες περιπέτειες, βιώνοντας ωστόσο μικρές στιγμές πλήξης, όπως γράφει «προσαρμόζομαι εύκολα, αλλά πλήττω εύκολα».

Το καλοκαίρι του Ηλία Μαμαλάκη

«Εδώ και ώρα όλοι οι μεγάλοι του λαϊκού τραγουδιού της δεκαετίας του 80′ με συνοδεύουν.
Αγόρι μου στολίδι μου τραγουδά η αοιδός λες να εννοεί εμένα.
Μεσημέρι μόνος στον άδειο τόπο, μια χαρά αισθάνομαι. Αυτή η σιωπή και ο κόσμος στην δροσιά ξεκουράζεται και εγώ πίνω το ούζο μου στην σιωπή. Το μεικτό γεύμα με ούζο ολοκληρώνετε με λίγα μπαρμπουνάκια.
Ό,τι περισσέψει θα έλθει σπίτι.
Μ’ αρέσει το ήσυχο χωριό, μ’ αρέσει ο εσωτερικός μου διάλογος, μ’ αρέσει που ο ναύτης και κυρίως η κυρία του έχουν μαγικό χέρι στην κουζίνα και τα τηγάνια», έγραψε ο Ηλίας Μαμαλάκης.

«Πάει το καλοκαίρι και μην αρχίζετε τις κατάρες, ότι συνεχίζεται
Περάσαμε καλά εμείς….
Εσείς δεν ξέρω, μάλλον ταλαίπωρους σας βλέπω και ήλθε η ώρα να ξεκουραστείτε.
Οι πιο καλές διακοπές είναι η καλή παρέα και ας είναι και σε κλιματιζόμενο σαλονάκι.
Είμαι σε φάση που προσαρμόζομαι εύκολα, αλλά πλήττω εύκολα.
Ευτυχώς το ταξίδι συνεχίζεται.
Στην φωτό η Άνθεια Κότσι στην Λήμνο στο κτήμα όλο, εμπνεύστρια και οργανώτρια του Λήμνος Φίλεμα», έγραψε ο γνωστός σεφ σε άλλη ανάρτησή του.

«Αφού ξεκοκαλίσαμε τις σαρδέλες, φτιάξαμε ψιλοκομμένο τουρλού με μπόλικα λαχανικά, ντομάτα, κρεμμύδι, σκόρδο, πιπεριά, κόκκινη και πράσινη. Λίγο καρότο, λίγο πράσο. Μαϊντανό, λαδάκι και μπόλικο λεμόνι.

Μοιράσαμε το μίγμα σε ταψάκια και βάλαμε μέσα τις σαρδέλες να ψηθούν. Κυριολεκτικά δεν έμεινε λέπι. Όλα αυτά στα πλαίσια του φεστιβάλ σαρδέλας (παπαλίνας) στην Λέσβο. Θερμά συγχαρητήρια στην οργανωτική επιτροπή», έγραψε ο Ηλίας Μαμαλάκης σε ανάρτησή του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις