Φούντωσαν ξανά οι φήμες για μελλοντική αλλαγή του εκλογικού νόμου μετά τις σχετικές τοποθετήσεις του Υπουργού Υγείας περί «αυτοδύναμων κυβερνήσεων».
Ο ίδιος σε συνέντευξή του είχε πει πως θα προτιμούσε να δει μία αλλαγή του εκλογικού νόμου, προκειμένου το πρώτο κόμμα να έχει μεγαλύτερο μπόνους εδρών και έτσι να είναι ευκολότερο να σχηματιστεί μία μονοκομματική κυβέρνηση.
Υπάρχουν δε πληροφορίες και για άλλες «φωνές» εντός ΝΔ που είναι θετικές στο να αλλάξει ο εκλογικός νόμος και εντάσσονται στις γενικότερες πιέσεις που δέχεται ο πρωθυπουργός προς αυτή την κατεύθυνση.
Το μεγάλο στοίχημα εδώ αφορά τον στόχο της αυτοδυναμίας και το εάν θα πρέπει να πέσει ο πήχης και να βρεθεί κοντά στο 33%. Θυμίζουμε πως σήμερα αυτό το όριο κυμαίνεται ανάμεσα στο 37%-39%.
Επίσης δεν είναι κρυφό πως εντός της Νέας Δημοκρατίας υπάρχει διάχυτη ανησυχία για τις «σφυγμομετρήσεις» που δείχνουν το κόμμα μετά βίας να ξεπερνά το «ψυχολογικό όριο» του 30% και μάλιστα χωρίς την παραμικρή ουσιαστική αντιπολίτευση.
Το Μέγαρο Μαξίμου απαντά με τον πλέον επίσημο τρόπο, δια του εκπροσώπου του δηλαδή, πως δεν υφίσταται καμία συζήτηση –αυτή τη στιγμή– για αυτό το θέμα!
Στην κυβέρνηση δεν θεωρούν ούτε τη στιγμή ούτε τη συγκυρία κατάλληλη για μία τέτοιου είδους αλλαγή, δεδομένου πως, σύμφωνα με τα λεγόμενα του ίδιου του πρωθυπουργού από τη ΔΕΘ, μας χωρίζουν σχεδόν 3 χρόνια από τις επόμενες κάλπες που θα γίνουν την άνοιξη του 2027.
«Σε όσους υποστηρίζουν ότι η αυτοδυναμία πλέον είναι άπιαστο όνειρο, συνιστώ λίγη υπομονή. Αν το 2027 η ΝΔ έχει υλοποιήσει αυτά για τα οποία ψηφίστηκε, θα είναι καλή κυβέρνηση; Άρα περιμένετε να δούμε τι θα κάνουμε», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά από τη Θεσσαλονίκη ο Κ. Μητσοτάκης.
Τι δήλωσε από την πλευρά του χθες Πέμπτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος:
«Δεν υπάρχει συζήτηση για αλλαγή εκλογικού νόμου, το ξεκαθαρίζω. Επίσης, ο κ. Γεωργιάδης εξέφρασε την πάγια, την διαχρονική του θέση και δεν προέβη ούτε σε κάποια ανακοίνωση, ούτε σε κάποια πρόταση».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου