Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024

Καγκελάριος: Το σίριαλ του ΑΔΜΗΕ, το ξεπέταγμα της Εurobank και οι ζημιές της Μotor Oil


 Aμερικανικές αγορές : Αντίρροπες τάσεις και ισορροπία σε τεντωμένο σκοινί  λόγω FED 

H FED μπέρδεψε τους επενδυτές. Οι αγορές κατά τις προηγούμενες συνεδριάσεις είχαν την εκτίμηση ότι θα μείωνε τα επιτόκια κατά 0,5%. Όμως κατά τις τελευταίες συνεδριάσεις,

υπήρχε η τάση του 50 (για μείωση 0,5%) - 50 (για μείωση του 0,25%) με αποτέλεσμα να ισορροπούν οι χρηματιστηριακές αγορές σε τεντωμένο σκοινί. 

Ευρωπαϊκές αγορές : Δεν λένε να τους εγκαταλείψουν τα “μαύρα σενάρια”

Οι διάφορες αρνητικές εκθέσεις που βγαίνουν για τις ευρωπαϊκές οικονομίες, αποτελούν ένα βασικό λόγο ρευστοποιήσεων στις ευρωπαικές αγορές. Και εδώ κινούνται σε ένα τεντωμένο σκοινί μεταξύ ύφεσης και χαμηλής ανάπτυξης. Επίσης σε κάθε ανοδική κίνηση πάντα βγαίνουν και κάποιοι για να πάρουν τα κέρδη τους. 

Bank of America : Βλέπει μεγάλη βουτιά στις ευρωπαικές αγορές 

Η BofA παραμένει αρνητική στις ευρωπαϊκές μετοχές και underweight στις κυκλικές έναντι των αμυντικών μετοχών: τους επόμενους μήνες. Σύμφωνα με  το βασικό σενάριο της αναμένεται πτώση 12% για το Stoxx 600 στις 450 μονάδες έως το β’ τρίμηνο του 2025- καθώς και 5% περαιτέρω υποαπόδοση για τις ευρωπαϊκές κυκλικές μετοχές έναντι των αμυντικών μετά την πρόσφατη διόρθωση

Γενικός Δείκτης : Μία ακόμη χρηματιστηριακή απογοήτευση 

Πόσες φορές θα 'αδειάσουν' τους πρωινούς αγοραστές και τους αισιόδοξους;  Ο Γ.Δ ξεκίνησε με προοπτικές να προσεγγίσει τις 1.440 μονάδες (υψηλό ημέρας κοντά στις 1.434 μονάδες) και μετά όχι μόνο πέρασε πτωτικός αλλά βυθίστηκε και κάτω απ' τις 1.420 μονάδες. Προφανώς οι πωλητές ακολούθησαν τις ευρωπαικές τάσεις αλλά γιατί τέτοια απαισιοδοξία; 

Αlpha Bank : Μικρή υποχώρηση στην ήδη χαμηλή τιμή 

Η μετοχή της Alpha Bank δεν έχει καταγράψει μεγάλο ράλι στο προηγούμενο διάστημα και γι' αυτό μάλλον και δεν πιέστηκε ιδιαίτερα χθες. Γενικά στα επίπεδα πέριξ των 1,5-1,56 ευρώ αγοράζεται με ευκολία. 

Εurobank : Το ανοδικό ξεπέταγμα στις δημοπρασίες 

Οι αγορές που έκαναν οι market makers στη μετοχή στο τέλος της συνεδρίασης, την έφεραν σε θετική μεταβολή.  Καλή κίνηση χρηματιστηριακών εντυπώσεων. Για να την δούμε και σήμερα πως θα πάει. Οι ξένοι μέτοχοι φαίνεται ότι την θέλουν πάλι στα 2 ευρώ. 

Attica Bank: Κάποιοι κερδοσκοπούν πάνω στις φήμες για την τιμή και την αναλογία της α.μ.κ 

Σε μία μετοχή που έδωσε χαρές το προηγούμενο διάστημα, αυτή η κερδοσκοπική συμπεριφορά δεν ταιριάζει και τραυματίζει την προηγούμενη καλή εικόνα της μετοχής. Κάποιοι κερδοσκοπούν (εκ του ασφαλούς;) πάνω στη μετοχή και στην εκτιμώμενη τιμή για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Μήπως πρέπει να επιληφθεί η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς γι' αυτό; 

Eurobank : Νέος CEO στην Eλληνική Τράπεζα 

Η Eurobank Holdings ενημέρωσε ότι μετά τις εγκρίσεις της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης των μετόχων και του Διοικητικού Συμβουλίου της Hellenic Bank Public Company Limited (Hellenic ή τράπεζα), ο κ. Μιχάλης Λούης αναλαμβάνει καθήκοντα Ανώτατου Εκτελεστικού Διευθυντή (Chief Executive Officer) της Hellenic, νέας θυγατρικής του Ομίλου εταιρειών της Eurobank Holdings.

Μotor Oil : Αυτές τις ημέρες θα τελειώσει η πλήρης καταγραφή των ζημιών 

Σήμερα ή αύριο θα ολοκληρωθεί η καταμέτρηση των ζημιών στο διυλιστήριο των Αγ. Θεοδώρων και θα φανεί κατά πόσο σοβαρές είναι και εάν επηρεάζουν την λειτουργία και την παραγωγή.

Πάντως οι πρώτες εκτιμήσεις είναι ότι δεν πρόκειται για ιδιαίτερα σοβαρές ζημιές. Το εργαστάσιο είναι ασφαλισμένο , όπως σας γράψαμε χθες.

Αλλά η μετοχή υποχώρησε φυσιολογικά λόγω των εξελίξεων. Πιθανότατα να υπάρξει κάποια αντίδραση, ανάλογα με τις ειδήσεις, σήμερα.  Πάντως χθες η μετοχή ήταν πρώτη σε συναλλαγές. Υπήρχαν πωλητές αλλά και κάποιοι που απορροφούσαν την προσφορά. 

ΟΤΕ : Παραμένει ανθεκτική η μετοχή και σε δύσκολες συνεδριάσεις 

Μπορεί να μην κάνει τρελά ράλι η μετοχή αλλά στις πτωτικές συνεδριάσεις 'κρατά χαρακτήρα'.  Γενικότερα, η εικόνα της στο γ' τρίμηνο είναι σαφώς βελτιωμένη σε σχέση με τα προηγούμενα τρίμηνα. 

ΟΠΑΠ :  Τα αποτελέσματα γ' τριμήνου  είναι υποστηρικτικά για την μετοχή 

Όσο πλησιάζουμε προς το τέλος Σεπτεμβρίου, τόσο εδραιώνεται η εκτίμηση ότι το γ' τρίμηνο 2024 θα είναι το καλύτερο των τελευταίων ετών. Μάλιστα και ο Σεπτέμβριος μέχρι στιγμής είναι ανοδικός σε έσοδα. Η μετοχή πάντως παραμένει μεταξύ των 15,6-16 ευρώ. 

ΑΔΜΗΕ : Το σήριαλ με την Ελληνο-Κυπριακή σύνδεση έχει αρχίσει να κουράζει. Θα κλείσει με πολιτικές συναντήσεις 

Η μετοχή του ΑΔΜΗΕ βρίσκεται σε αυξημένη μεταβλητότητα εξαιτίας της αστάθειας στο θέμα σύνδεσης Ελλάδας-Κύπρου. Η αστάθεια αυτή ίσως τερματιστεί με την συνάντηση Μητσοτάκη-Χριστοδουλίδη. Το πρόβλημα έχει αναχθεί σε γεωπολιτικό και δεν είναι οικονομικό. 

Autohellas : Από τις ευνοημένες και ξεχασμένες μετοχές του καλοκαιριού 2024

Η μετοχή της Autohellas δεν ακολούθησε το ράλι της 'συγγενικής' Aegean το καλοκαίρι. Όμως τα αποτελέσματα θα είναι καλά και στις πωλήσεις αυτοκινήτων και στις ενοικιάσεις και στις επαγγελματικές χρήσεις (leasing). Η μετοχή δείχνει σημάδια ανάκαμψης. 

PROFILE : Η μετοχή από την μικρο-μεσαία κεφαλαιοποίηση που κάνει αθόρυβο ράλι 

H τεχνολογική μετοχή που ξεχωρίζει το τελευταίο δίμηνο. Καθημερινά (σχεδόν) ανοδικά. Η εταιρεία δραστηριοποιείται στο Fintech και έχει τις περισσότερες πωλήσεις της στο εξωτερικό. 

Capital Economics : Οι επενδύσεις θα φέρουν ανάπτυξη στην Ελλάδα το 2025-2026 

H Capital Economics  προβλέπει ότι η ανάπτυξη του ΑΕΠ φέτος θα είναι 2,5% και 2,1% το 2025 και 1,9% το 2026. Kινητήρας ανάπτυξης θα είναι οι επενδύσεις.  Ο πληθωρισμός θα κυμανθεί στα επίπεδα του 3,2% φέτος και ελαφρώς μόνο χαμηλότερος στο 3% το 2025.  Το χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ θα συνεχίσει να μειώνεται σε 145% το 2025 και 139% το 2026, αν και το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών θα είναι της τάξεως του 5% για την περίοδο 2024-2026. Η ανεργία επίσης θα κινηθεί σε πιο χαμηλά επίπεδα με ποσοστά της τάξεως του 10,2% φέτος, 9,3% το 2025 και 8,5% το 2026.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.