Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2024

Titan: Νέο βίντεο από την ανάσυρσή του - Είναι ακόμα «σφηνωμένο» στον ωκεανό - Νέα πλάνα από τα συντρίμμια του Titan έρχονται στο «φως», έναν χρόνο μετά τη μοιραία έκρηξη


 Νέα πλάνα από τα συντρίμμια του Titan έρχονται στο «φως», έναν χρόνο μετά τη μοιραία έκρηξη και ενώ το υποβρύχιο σκάφος βρίσκεται ακόμα στον πυθμένα του ωκεανού.

Τα πλάνα δημοσίευσε το Συμβούλιο Ερευνών της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ στο πλαίσιο τής δεύτερης εβδομάδας ακροάσεων για τη διερεύνηση τής υπόθεσης του υποβρυχίου της OceanGate, μέσα στο οποίο σκοτώθηκαν πέντε άνθρωποι σε ένα ταξίδι προς το ναυάγιο του Τιτανικού.

Ο Βρετανός εξερευνητής Hamish Harding, ο Βρετανοπακιστανός επιχειρηματίας Shahzada Dawood και ο γιος του Suleman, ο Γάλλος εξερευνητής βαθέων υδάτων Paul-Henri Nargeolet, καθώς και ο διευθύνων σύμβουλος της OceanGate, Stockton Rush, επέβαιναν στο υποβρύχιο.

Το νέο βίντεο από το Titan

Το βίντεο, που καταγράφηκε τον περασμένο Ιούνιο, δείχνει ένα τηλεχειριζόμενο όχημα να ανασύρει μέρος του σκάφους, το οποίο τελικά μεταφέρθηκε σε ασφαλή εγκατάσταση για ανάλυση.

Το νέο βίντεο έρχεται στη δημοσιότητα, μόλις μία βδομάδα μετά τη δημοσιοποίηση εικόνων που έδειχναν μέρος του υποβρυχίου στον πυθμένα του ωκεανού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις