Αυτό το γρήγορο και εύκολο πιάτο κοτόπουλο με λεμόνι και άνηθο θα ενθουσιάσει όλη την οικογένεια. Τα φρέσκα λεμόνια και ο άνηθος δημιουργούν μια μοναδική σάλτσα για να συνοδεύσει τα σοταρισμένα φιλέτα κοτόπουλου.
Υλικά για τη συνταγή
- 4 φιλέτα στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλα και πέτσα (450-500 γραμμάρια)
- Αλάτι και φρεσκοαλεσμένο πιπέρι, κατά βούληση
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, χωρισμένο
- 1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 φλιτζάνι ζωμός κοτόπουλου χαμηλού νατρίου
- 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
- 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος φρέσκος άνηθος, χωρισμένος
- 1 κουταλιά της σούπας χυμός λεμονιού
Οδηγίες για τη συνταγή
- Γαρνίρετε τα στήθη κοτόπουλου από όλες τις πλευρές με αλάτι και πιπέρι.
- Ζεστάνετε 1 1/2 κουταλιά της σούπας λάδι σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Προσθέστε το κοτόπουλο και σοτάρετε μέχρι να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές, για περίπου 3 λεπτά ανά πλευρά.
- Μεταφέρετε το κοτόπουλο σε ένα πιάτο και σκεπάστε με αλουμινόχαρτο.
- Μειώστε τη θερμοκρασία σε μέτρια ένταση. Προσθέστε το υπόλοιπο 1 1/2 κουταλιά της σούπας λάδι στο τηγάνι. Προσθέστε κρεμμύδι και σκόρδο και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, για 1 λεπτό. Χτυπήστε ζωμό κοτόπουλου, αλεύρι, 1 κουταλιά της σούπας άνηθο και χυμό λεμονιού σε ένα μεζούρα και προσθέστε στο τηγάνι.
- Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, μέχρι να πήξει ελαφρώς, για περίπου 3 λεπτά.
- Επιστρέψτε το κοτόπουλο και τυχόν συσσωρευμένους χυμούς στο τηγάνι. Χαμηλώστε τη θερμοκρασία σε χαμηλή και σιγομαγειρέψτε μέχρι το κοτόπουλο να μαγειρευτεί εντελώς, για περίπου 4 λεπτά.
- Μεταφέρετε το κοτόπουλο σε ένα ζεστό πιάτο.
- Γαρνίρετε με την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο άνηθο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου