Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2024

Γρήγορη και εύκολη συνταγή για κοτόπουλο με λεμόνι και άνηθο – Tο πιάτο που θα ενθουσιάσει όλη την οικογένεια


 Αυτό το γρήγορο και εύκολο πιάτο κοτόπουλο με λεμόνι και άνηθο θα ενθουσιάσει όλη την οικογένεια. Τα φρέσκα λεμόνια και ο άνηθος δημιουργούν μια μοναδική σάλτσα για να συνοδεύσει τα σοταρισμένα φιλέτα κοτόπουλου.


Υλικά για τη συνταγή

  • 4 φιλέτα στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλα και πέτσα (450-500 γραμμάρια)
  • Αλάτι και φρεσκοαλεσμένο πιπέρι, κατά βούληση
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, χωρισμένο
  • 1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 φλιτζάνι ζωμός κοτόπουλου χαμηλού νατρίου
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος φρέσκος άνηθος, χωρισμένος
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμός λεμονιού

Οδηγίες για τη συνταγή

  1. Γαρνίρετε τα στήθη κοτόπουλου από όλες τις πλευρές με αλάτι και πιπέρι.
  2. Ζεστάνετε 1 1/2 κουταλιά της σούπας λάδι σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  3. Προσθέστε το κοτόπουλο και σοτάρετε μέχρι να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές, για περίπου 3 λεπτά ανά πλευρά.
  4. Μεταφέρετε το κοτόπουλο σε ένα πιάτο και σκεπάστε με αλουμινόχαρτο.
  5. Μειώστε τη θερμοκρασία σε μέτρια ένταση. Προσθέστε το υπόλοιπο 1 1/2 κουταλιά της σούπας λάδι στο τηγάνι. Προσθέστε κρεμμύδι και σκόρδο και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, για 1 λεπτό. Χτυπήστε ζωμό κοτόπουλου, αλεύρι, 1 κουταλιά της σούπας άνηθο και χυμό λεμονιού σε ένα μεζούρα και προσθέστε στο τηγάνι.
  6. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, μέχρι να πήξει ελαφρώς, για περίπου 3 λεπτά.
  7. Επιστρέψτε το κοτόπουλο και τυχόν συσσωρευμένους χυμούς στο τηγάνι. Χαμηλώστε τη θερμοκρασία σε χαμηλή και σιγομαγειρέψτε μέχρι το κοτόπουλο να μαγειρευτεί εντελώς, για περίπου 4 λεπτά.
  8. Μεταφέρετε το κοτόπουλο σε ένα ζεστό πιάτο.
  9. Γαρνίρετε με την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο άνηθο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις