Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2024

Έλον Μασκ: Πολύ κοντά στο να γίνει ο πρώτος… Tρισεκατομμυριούχος στον κόσμο!


 Ο Έλον Μασκ οδεύει προς το να γίνει ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος στον κόσμο μέχρι το 2027, σύμφωνα με μια νέα έκθεση για τον παγκόσμιο πλούτο

Ο Μασκ, 53 ετών, είναι αυτή τη στιγμή ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο με περιουσία 251 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το Bloomberg’s Billionaires Index.

Ωστόσο, μια νέα έκθεση της Informa Connect Academy αποκάλυψε ότι ο πλούτος του Μασκ αυξάνεται με τον εκπληκτικό μέσο ρυθμό του 110% ετησίως.

Αυτό σημαίνει ότι εάν ο πλούτος του CEO της Tesla συνεχίσει να ανεβαίνει με τον ίδιο ρυθμό – θα μπορούσε να στεφθεί ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος στον κόσμο μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, σύμφωνα με τα ευρήματα.

Η έκθεση – με τίτλο 2024 Trillion Dollar Club – τοποθετεί την επιχείρηση Tesla του Musk σε αγοραία αξία 669,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Gautam Adani, 62 ετών, ο ιδρυτής του Ομίλου Adani, πρόκειται να γίνει το δεύτερο άτομο που θα αποκτήσει την ιδιότητα του τρισεκατομμυριούχου, σύμφωνα την ίδια έρευνα.

Η ανάλυση της Informa Connect Academy, έδειξε ότι ο ιδρυτής του επιχειρηματικού ομίλου Guatam Adani από την Ινδία θα μπορούσε να είναι ο δεύτερος στη σειρά για να αποκτήσει την ιδιότητα του τρισεκατομμυριούχου.


Ο κόσμος έστεψε τον πρώτο του δισεκατομμυριούχο, τον ιδρυτή της Standard Oil, JD Rockefeller, το 1916.

Λίγες μέρες πριν η Informa Connect Academy ανέφερε τον Musk ως τον πιο πιθανό να γίνει ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος στον κόσμο.

Εντωμεταξύ η SpaceX του Musk πρόκειται να εκτοξεύσει τα πρώτα του χωρίς πλήρωμα Starships στον πλανήτη Άρη σε δύο χρόνια.

Εάν οι δοκιμές αποδειχθούν ανεπιτυχείς, η SpaceX, την οποία ίδρυσε ο Μασκ το 2022, θα ξεκινήσει πτήσεις με πλήρωμα στον Άρη σε τέσσερα χρόνια.

Οι άλλες επιχειρήσεις του Μασκ περιλαμβάνουν την εταιρεία νευροτεχνολογίας “Neuralink” και την “The Boring Company” – μια κατασκευαστική εταιρία όπως και το Χ (πρώην twitter) το οποίο αγόρασε ο Musk στα τέλη του 2022 έναντι 44 δις δολαρίων.

(photo: ΑΠΕ -ΜΠΕ / EPA -EPA)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις