Κρίσιμη αλλά σταθερή παραμένει η κατάσταση της υγείας της Μαρινέλλας, σύμφωνα με το νέο ιατρικό ανακοινωθέν που εξέδωσαν οι θεράποντες ιατροί της σπουδαίας ερμηνεύτριας.
Η μεγάλη ερμηνεύτρια κατέρρευσε το βράδυ της Τετάρτης (25/9) στη σκηνή του Ηρωδείου, ενώ ήταν σε εξέλιξη η συναυλία της, και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε εγκεφαλική αιμορραγία.
Δεν είναι αναγκαία η χειρουργική επέμβαση
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του MEGA, η Μαρινέλλα υπέστη επιληπτική κρίση το βράδυ της Πέμπτης (26/9), η οποία αντιμετωπίστηκε επιτυχώς χάρη στην άμεση κινητοποίηση των γιατρών. Ακολούθησε νέος κύκλος εξετάσεως και το πρωί της Παρασκευής (27/9) σημειώθηκε έκτακτο συμβούλιο των γιατρών, ώστε να αποφασιστεί η πορεία που θα ακολουθήσουν ως προς τη θεραπεία της τραγουδίστριας. Όπως αναφέρουν, προς το παρόν δεν είναι αναγκαία κάποια χειρουργική επέμβαση.
«Δεν δέχτηκε κλήση το ΕΚΑΒ»
Την ίδια στιγμή ερωτήματα προκαλεί το γεγονός πως στη συναυλία της ερμηνεύτριας στο Ηρώδειο δεν υπήρχε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. «Αν είχε ζητηθεί, θα ήμασταν εκεί και θα την είχαμε μεταφέρει με ασφάλεια στον πλησιέστερο υγειονομικό σχηματισμό. Σε τέτοιες εκδηλώσεις, κυρίως όταν είναι ιδιωτικές, είναι υποχρεωμένοι οι διοργανωτές για την ύπαρξη ασθενοφόρου, όταν υπάρχει πολύς κόσμος», είπε ο πρόεδρος εργαζομένων ΕΚΑΒ Γιώργος Μαθιόπουλος.
«Δεν δεχτήκαμε κλήση, δεν έχει καταγραφεί καμία κλήση στο ΕΚΑΒ, ακόμα και μετά την κατάρρευση της Μαρινέλλας. Δεν γνώριζε κανείς για περιστατικό στο Ηρώδειο», συμπλήρωσε.
«Την ευθύνη για το ασθενοφόρο είχε ο ιδιώτης επιχειρηματίας»
Η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη προχώρησε σε διευκρινίσεις, σχετικά με τη βραδιά κατάρρευσης της Μαρινέλλας επί σκηνής στο Ηρώδειο, όσον αφορά τη συνδρομή του ΕΚΑΒ. «Ο ιδιώτης είναι αυτός ο οποίος έχει όλη την εξυπηρέτηση της παράστασης», δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, με παρέμβασή της στον ΑΝΤ1, σχετικά με την απουσία ασθενοφόρου στο Ηρώδειο σε ιδιωτικές παραστάσεις. «Το Υπουργείο Πολιτισμού έχει την υποχρέωση και έχει στην Ακρόπολη -εκτός από τους εθελοντές Ερυθροσταυρίτες- όλο το ωράριο λειτουργίας τού αρχαιολογικού χώρου, συμπεριλαμβανομένου και του Ηρωδείου, που είναι επισκέψιμοι από 8:00 το πρωί με 20:00 το βράδυ, και νοσηλευτές και γιατρούς και νοσοκομειακό, ασθενοφόρο.
Αυτό, διότι το κράτος έχει την απόλυτη ευθύνη λειτουργίας των αρχαιολογικών χώρων, όταν λειτουργούν. Τώρα, στο Ηρώδειο, έχουμε το Ελληνικό Φεστιβάλ που είναι εποπτευόμενος οργανισμός του ΥΠΠΟ, και όταν έχει τις δικές του παραστάσεις, τις δικές του παραγωγές ή αυτές που έχει συμπεριλάβει στο πρόγραμμά του, φροντίζει και έχει ανάλογη εξυπηρέτηση -και με γιατρούς, με νοσηλευτές και με ασθενοφόρο- και είναι σε άμεση συνεργασία με το ΕΚΑΒ.
Από εκεί και πέρα, το Ηρώδειο, όπως όλα τα μνημεία της χώρας μας, προφανώς ανήκουν στο κράτος. Το Ηρώδειο, όμως, το παραχωρεί το κράτος σε ιδιώτες για τις δικές τους ιδιωτικές εκδηλώσεις», τόνισε η υπουργός Πολιτισμού, συμπληρώνοντας πως «θα πρέπει και οι ιδιώτες να αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου