Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2024

Pωσία: «Διώκονται οι ελεύθερες φωνές! Ζείτε ξανά σκοτεινές εποχές στις ΗΠΑ»

 


Όσοι είναι υπέρμαχοι της ελευθερίας του λόγου διώκονται.

«Ένα άκρατο κυνήγι μαγισσών και εκφοβισμός διαφωνούντων φωνών λαμβάνει χώρα αυτή τη στιγμή στις Ηνωμένες Πολιτείες».

Τα παραπάνω διαπίστωσε ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας, Ντμίτρι Πεσκόφ, εκφράζοντας την υποστήριξη του Κρεμλίνου στον δημοσιογράφο, Dimitri Simes, στο σπίτι του οποίου εισέβαλε το FBI.

Ανάλογα περιστατικά έχουν λάβει χώρα πρόσφατα και με τον πρώην αξιωματικό, Scott Ritter, με τις αμερικανικές αρχές να τον έχουν υπό… επιτήρηση.

«Αυτό είναι ένα κυνήγι μαγισσών. Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ήδη περάσει μια τόσο σκοτεινή περίοδο κατά τη διάρκεια της εποχής McCarthy, που σημαδεύτηκε από τη δίωξη των διαφωνούντων, όπου άνθρωποι φυλακίστηκαν, βασανίστηκαν και ούτω καθεξής. Έχουμε την τάση να ξεχνάμε ότι αυτό έχει συμβεί στο παρελθόν στην Αμερική Και τώρα, συμβαίνει ξανά», είπε ο Πεσκόφ στους δημοσιογράφους.

Επισήμανε ότι, ενώ οι σημερινές μέθοδοι είναι πιο περίπλοκες, δεδομένων των προόδων της τεχνολογίας, η ουσία παραμένει η ίδια: δίωξη διαφωνούντων, πλύση εγκεφάλου, σωματική και ηθική πίεση και εκφοβισμός.

«Μπορούμε μόνο να συμπάσχουμε και να προσφέρουμε την υποστήριξή μας σε όσους αντιμετωπίζουν τέτοιες πιέσεις, συμπεριλαμβανομένου του Ντιμίτρι Σάιμς», τόνισε ο Πεσκόφ.

Οι δηλώσεις αυτές από τον εκπρόσωπο του Πούτιν έρχονται μόλις δύο εβδομάδες μετά την αιφνιδιαστική σύλληψη του ιδρυτή του Telegram, Pavel Durov, ο οποίος αρνήθηκε να συνεργαστεί με τις δυτικές κυβερνήσεις σε ό,τι αφορά τον επηρεασμό της πλατφόρμας του.

Η σύλληψή του χαρακτηρίστηκε από πολλούς ως ένα καίριο πλήγμα στην ελευθερία του λόγου στο διαδίκτυο.

ΑΠΕΜΠΕ-EPA photo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις