Αυτό το ρυζόγαλο μπορεί να μην περιέχει γαλακτοκομικά προϊόντα, αλλά οι μπανάνες και το γάλα ρυζιού το κάνουν τόσο κρεμώδες και με πλούσια γεύση, που κανείς δεν θα καταλάβει τη διαφορά.
Υλικά για τη συνταγή
- 1 φλιτζάνι καφέ ρύζι basmati
- 2 φλιτζάνια νερό
- ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 3 φλιτζάνια συν 1 κουταλιά της σούπας γάλα ρυζιού χωρίς γλουτένη, χωρισμένο
- ⅓ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
- ½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη κανέλα, συν περισσότερο για γαρνίρισμα
- 1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ
- 4 ώριμες μπανάνες, χωρισμένες
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Οδηγίες για τη συνταγή
- Ανακατέψτε το ρύζι, το νερό και το αλάτι σε μια μεσαία κατσαρόλα και φέρτε το σε σημείο βρασμού.
- Χαμηλώστε τη φωτιά, σκεπάστε και μαγειρέψτε μέχρι να απορροφηθεί πλήρως το υγρό, για 45 έως 50 λεπτά.
- Ανακατέψτε τα 3 φλιτζάνια γάλα ρυζιού, την καστανή ζάχαρη και 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα και σιγοβράστε.
- Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας περιστασιακά, για 10 λεπτά. Ανακατέψτε το κορν φλάουρ και την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας γάλα ρυζιού σε ένα μικρό μπολ μέχρι να ομογενοποιηθεί. Προσθέστε στο μείγμα ρυζιού.
- Συνεχίστε το μαγείρεμα, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι το μείγμα να έχει την υφή χυλού, για περίπου 10 λεπτά.
- Αποσύρετε από τη φωτιά.
- Λιώστε 2 μπανάνες σε ένα μικρό μπολ. Ενσωματώστε τις πολτοποιημένες μπανάνες και τη βανίλια στο ρυζόγαλο.
- Μεταφέρετε σε ένα μεγάλο μπολ, καλύψτε με πλαστική μεμβράνη πιέζοντας την απευθείας πάνω στην επιφάνεια του ρυζόγαλου και αφήστε το στο ψυγείο να κρυώσει, για τουλάχιστον 2 ώρες.
- Ακριβώς πριν σερβίρετε, κόψτε τις υπόλοιπες 2 μπανάνες.
- Γαρνίρετε κάθε μερίδα με μερικές φέτες μπανάνας και πασπαλίστε με κανέλα, εάν επιθυμείτε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου