Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2024

Η τελευταία ομιλία Μπάιντεν στον OHE: Κατονόμασε ανοιχτά το πρόβλημα, έκρυψε την αλήθεια


 Στην τελευταία του ομιλία του ως πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ο Τζο Μπάιντεν κάλεσε τους πολίτες όλου του κόσμου να μην υποτάσσονται στην απόγνωση καθώς πόλεμοι μαίνονται σε όλο τον κόσμο, λέγοντας ότι υπάρχει δρόμος προς τα μπροστά. Βέβαια απέφυγε να αναφερθεί στο γεγονός πως οι πραγματικοί ποδηγέτες […]

Στην τελευταία του ομιλία του ως πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ο Τζο Μπάιντεν κάλεσε τους πολίτες όλου του κόσμου να μην υποτάσσονται στην απόγνωση καθώς πόλεμοι μαίνονται σε όλο τον κόσμο, λέγοντας ότι υπάρχει δρόμος προς τα μπροστά.

Βέβαια απέφυγε να αναφερθεί στο γεγονός πως οι πραγματικοί ποδηγέτες του ίδιου και της Αμερικής είναι εκείνοι, οι οποίοι οδηγούν τον πλανήτη στην απόγνωση, προκειμένου να επέλθει παγκόσμια δραστική λύση με την αναγκαστική έγκριση των «κουρασμένων και πιεσμένων» λαών! Αποκάλυψε το πρόβλημα (απόγνωση), έκρυψε την αιτία!

Με τέσσερις μήνες να του απομένουν στην εξουσία, ο Μπάιντεν ανέβηκε στο βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ με τους πολέμους στην Ουκρανία, την Λωρίδα της Γάζας και το Σουδάν να μαίνονται και πιθανότατο να διαρκέσουν πέρα από τη προεδρική του θητεία, που λήγει τον Ιανουάριο.

Ο Αμερικανός πρόεδρος προσπάθησε να κατευνάσει τις εντάσεις καθώς ο σχεδόν ένα χρόνο πόλεμος μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς στην Λωρίδα της Γάζας απειλεί τώρα να κατακλύσει τον Λίβανο – όπου το Ισραήλ έχει εξαπολύσει από χθες εντατικούς βομβαρδισμούς, με αποτέλεσμα να υπάρχουν εκατοντάδες νεκροί και τις ΗΠΑ να στέλνουν επιπλέον στρατιωτικές δυνάμεις στην περιοχή, προκειμένου να διαδραματίσουν πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξελίξεις των πράγματων.

«Ο πόλεμος πλήρους κλίμακας δεν είναι προς το συμφέρον κανενός, ακόμα κι αν η κατάσταση έχει κλιμακωθεί, μια διπλωματική λύση είναι ακόμα δυνατή», είπε.

Ο 81χρονος Αμερικανός πρόεδρος θυμήθηκε πώς το Ισραήλ και η Αίγυπτος βρίσκονταν σε πόλεμο όταν αυτός μπήκε στην πολιτική πριν από πέντε δεκαετίες. «Το Ισραήλ και η Αίγυπτος ξεκίνησαν πόλεμο, αλλά στην συνέχεια σφυρηλάτησαν μια ιστορική ειρήνη», τόνισε. «Τα πράγματα μπορούν να γίνουν καλύτερα. Δεν πρέπει ποτέ να το ξεχνάμε αυτό. Το έχω δει σε όλη μου την καριέρα», είπε.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ζήτησε από Ισραήλ και Χαμάς να καταλήξουν σε μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός και απελευθέρωσης ομήρων, μια συμφωνία που επιτεύχθηκε μέσω των μεσολαβητριών χωρών ΗΠΑ, Αίγυπτο και Κατάρ.

Αναφερόμενος στην Ουκρανία, ο Μπάιντεν δήλωσε πως ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήθεν απέτυχε στην εισβολή του στην Ουκρανία και προέτρεψε τα Ηνωμένα Έθνη να διατηρήσουν την υποστήριξή τους στο Κίεβο μέχρι αυτό να νικήσει τον πόλεμο, μολονότι η Ρωσία έχει υπό τον έλεγχό της ήδη το 20% των εδαφών της χώρας!

Παρουσία του διεθνιστή Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένκσι μέσα στην αίθουσα της Γενικής Συνέλευσης, ο Μπάιντεν είπε ότι «(Ο Πούτιν) σκόπευε να αποδυναμώσει το ΝΑΤΟ, αλλά το ΝΑΤΟ είναι μεγαλύτερο, ισχυρότερο και πιο ενωμένο από ποτέ».

«Δεν έχουμε την πολυτέλεια να κουραστούμε, δεν μπορούμε να αποστρέψουμε το βλέμμα μας και δεν θα εγκαταλείψουμε την υποστήριξή μας προς την Ουκρανία, μέχρι να κερδίσει η Ουκρανία με μια δίκαιη, διαρκή ειρήνη», δήλωσε, εννοώντας προφανώς την «ειρήνη», όπως την θέλουν οι διεθνιστές της Δύσης, μη λαμβάνοντας υπόψη την θέση της Ρωσίας αλλά και μη υπολογίζοντας τις ζωές των Ουκρανών!

Η αντιμετώπιση της Κίνας και του Ιράν, που υποστηρίζει τόσο την Χαμάς όσο και την Χεζμπολάχ, είχαν επίσης μέρος στην ομιλία Μπάιντεν.

Ο Αμερικανός τόνισε ότι η πρόοδος προς την ειρήνη στη Μέση Ανατολή θα έθετε τον κόσμο σε πιο ισχυρή θέση για να αντιμετωπίσει την συνεχιζόμενη απειλή που θέτει το Ιράν.

«Μαζί πρέπει να στερήσουμε οξυγόνο στους τρομοκράτες πληρεξούσιους του Ιράν… και να διασφαλίσουμε ότι το Ιράν δεν θα αποκτήσει ποτέ, μα ποτέ πυρηνικό όπλο», σημείωσε ο Μπαίντεν.

Είπε ότι οι ΗΠΑ επιδιώκουν να διαχειριστούν υπεύθυνα τον ανταγωνισμό με την Κίνα, ώστε αυτός να μην εκτραπεί και να στραφεί σε σύγκρουση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/photo EPA-EPA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις