Κάθε χώρα αντιμετωπίζει κάποιο είδος κρίσης, ο κόσμος χρειάζεται λύσεις!
Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος των Μαλδίβων, Mohamed Muizzu, στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ένας ηγέτης μικρής χώρας, ο οποίος ωστόσο έδειξε ισχυρά διεθνιστικά αντανακλαστικά και σίγουρα δεν του δόθηκε τυχαία το βήμα!
Ηγέτες από όλο τον κόσμο συγκεντρώθηκαν στη Νέα Υόρκη αυτή την εβδομάδα για την 79η σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών και τη «Σύνοδο Κορυφής του Μέλλοντος» αφιερωμένη στους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης της Ατζέντας 2030, σύνοδο για την οποία το ΕΛ είχε γράψει εδώ και καιρό!
«Η ανθρωπότητα αντιμετωπίζει βαθιά προβλήματα αντιμετωπίζοντας έναν συνεχώς αυξανόμενο κατάλογο κρίσεων», είπε ο Muizzu στην αίθουσα του ΟΗΕ την Τρίτη. “Σύγκρουση. Φτώχεια. Πείνα. Κλιματική αλλαγή. Το χάσμα πλούτου. Η κρίση κόστους ζωής, η μετανάστευση, η κατοχή, ο εθισμός στα οπιοειδή, ο κατάλογος συνεχίζεται και συνεχίζεται…»
Ο πρόεδρος των Μαλδίβων κρατούσε έναν χάρτη με «χώρες σε κρίση» που έδειχνε κάθε έθνος με κόκκινο χρώμα, να αντιμετωπίζει διάφορα προβλήματα.
Τα προβλήματα, τα οποί έχουν προκληθεί, κατά πολλούς, από την διεθνιστική τάξη πραγμάτων, και τώρα μένει να προταθεί η όποια «λύση»!
«Χρειαζόμαστε τα Ηνωμένα Έθνη σε αρμονία, όχι τα Ηνωμένα Έθνη στη δυστυχία», είπε ο Muizzu.
Σημειώνοντας ότι «η ανάπτυξη είναι το πεπρωμένο», ο Muizzu παρουσίασε ένα όραμα για το πού ήθελε να δει τις Μαλδίβες μέχρι το 2040, ως μια χώρα που είναι σχετική, ανθεκτική, τυγχάνει σεβασμού, είναι χωρίς αποκλεισμούς και δίκαιη και «αποτελεί παράδειγμα βιωσιμότητας και δημοκρατικής διακυβέρνησης», τόνισε ο Muizzu!
Για να γίνει αυτό, ωστόσο, οι Μαλδίβες θα χρειάζονταν υποστήριξη από την παγκόσμια κοινότητα – την οποία ο ΟΗΕ, στην τρέχουσα μορφή του, φαίνεται είτε απρόθυμος είτε ανίκανος να παράσχει, υποστήριξε ο Muizzu. Επέκρινε την «αδυναμία του παγκόσμιου οργανισμού να σταματήσει την (σ.σ. υποτιθέμενη) κλιματική αλλαγή και την υποβάθμιση του περιβάλλοντος. αδυναμία να σταματήσει ο πόλεμος και η γενοκτονία· αδυναμία να σταματήσει η εκμετάλλευση και η ταλαιπωρία· αδυναμία να σταματήσει η άνιση εκπροσώπηση».
Τα μέλη του ΟΗΕ που δεσμεύτηκαν για τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης δεν έχουν επιτύχει, σημείωσε ο Muizzu. Το «Σύμφωνο για το Μέλλον» που συμφωνήθηκε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα μπορεί να έχει την ίδια τύχη, προειδοποίησε.
Επομένως, μένει να φανεί πως θα οργανωθεί ο κόσμος κατά το προσεχές διάστημα! Πολλοί θεωρούν πως ο πλανήτης βρίσκεται κοντά σε μία παγκόσμια διακυβέρνηση, στην οποία δεν αποκλείεται να συμμετέχουν και οργανώσεις από την λεγόμενη κοινωνία των πολιτών, που θα επιδιώξει να δώσει καλύτερες «λύσεις» από τον Ο.Η.Ε. Άπαξ και αποτύχει, η δημοκρατία θα χαρακτηρίζεται όλο και περισσότερο ως «ξεπερασμένο πολίτευμα»! Και τότε τι θα ακολουθήσει, προκειμένου οι απεγνωσμένοι πολίτες να μην χάσουν την γη κάτω από τα πόδια τους;
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.