Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024

O πολιτισμός και η παιδεία δεν μετριούνται στα φεστιβάλ!!!

 


Γι’ άλλη μια φορά η απανθρωπιά “χτύπησε κόκκινο”! Αυτή τη φορά στη Σύρο, που βεβαίως δεν είναι η πρώτη, και δυστυχώς ούτε η τελευταία.

Στον κεντρικό δρόμο πέριξ της Άνω Σύρου κάποια κυρία βρήκε νεκρές γάτες από φόλες και τις αποθανάτισε με το φακό του κινητού της για να μας δείξει πόσο εύκολα οι άνθρωποι από άνθρωποι γίνονται κτήνη.

Ο πολιτισμός και η παιδεία φίλες και φίλοι δεν μετριέται στα θέατρα, τις πλατείες, τις γκαλερί και τα μουσεία. Δεν σημαίνει πως επειδή οι πρόγονοί σου έφτιαξαν μια νεοκλασσική πόλη –  θαύμα με εκατοντάδες αρχοντικά και περίτεχνα δημόσια κτίρια, εσύ ως απόγονος αυτομάτως γεννήθηκες με τη βούλα του καλλιεργημένου, του νοήμωνος και του φωτισμένου όντος. Το ότι διοργανώνεις φεστιβάλ ή συμμετέχεις σε πολιτιστικούς συλλόγους δεν σου δίνει συγχωροχάρτι επί της αδιαφορίας του τί συμβαίνει γύρω σου ούτε την εξουσία επί παντός άλλου έμβιου είδους.

Για να ρίχνεις φόλες σε απροστάτευτα ζωάκια σημαίνει πως χρήζεις ψυχιατρικής θεραπείας, πως είσαι άρρωστος. Δεν έχεις καμμία δικαιολογία! Καμμία! Αν σε ενοχλούν οι γάτες, οι σκύλοι, τα πετεινά του ουρανού και τα ψάρια της θάλασσας, υπάρχουν οι υπηρεσίες οι αρμόδιες του Δήμου σου. ΔΕΝ ΣΚΟΤΩΝΕΙΣ!

Το δυστύχημα είναι οτι μπορεί εσύ που το έκανες να είσαι ένας ή μία ευηπόληπτος πολίτης, με όνομα και κύρος, με θέση στην κοινωνία και τον επαγγελματικό στίβο υψηλό, μορφωμένος με πτυχία και μεταπτυχιακά ή ο καλοκάγαθος κυριούλης του διπλανού σπιτιού ή η εξίσου πολυαγαπημένη σύζυγός του ή τα “πολύ καλά” παιδιά τους. Όλοι αυτοί, άτομα “πέραν πάσης υποψίας”…..

Ο πολιτισμός και η παιδεία μας μετριέται στις σχέσεις μας με τους υπόλοιπους κατοίκους αυτού του πλανήτη που έτυχε εμείς να είμαστε οι κυρίαρχοι και οι διαχειριστές του.

Για τα ζωάκια, αγάπη μόνο! Ψυχή έχουν και αυτά και όποτε αναπτύξουν σχέσεις με τους ανθρώπους δίνουν προσοχή, αγάπη και φροντίδα άνευ όρων!!!

Εσύ εγκληματία που το έπραξες αυτό και πιθανόν να με διαβάζεις τώρα, τί αγάπη έχεις δώσει σε αυτό τον κόσμο;;; Τί ψυχή θα παραδώσεις όταν έρθει και η δική σου ώρα;;;;



ΑΝΑΡΓΥΡΟΣ ΔΕΝΑΞΑΣ

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις