Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2024

Οι Ρώσοι περικύκλωσαν το Βούλενταρ – Oι Ουκρανοί αποχωρούν από την πόλη! H κατάληψη της πόλης θα είναι νίκη στρατηγικής σημασίας για τους Ρώσους


 Με μία αστραπιαία και αιφνιδιαστική επίθεση από τα δυτικά του Βούλενταρ, οι Ρώσοι διέσπασαν την περιμετρική άμυνα της πόλης και περικύκλωσαν την ουκρανική φρουρά!

Οι Ουκρανοί δεν έχουν πλέον καμία δίοδο διαφυγής ούτε εφοδιασμού και αποχωρούν μαζικά!


Το στρατιωτικό προσωπικό στην πόλη είναι ανεπαρκές και οι προμήθειες σε όπλα, πυρομαχικά και τρόφιμα έχουν σχεδόν τελειώσει.

Οι Ρώσοι θεωρούν ότι θα έχουν καταλάβει την πόλη πλήρως μέσα σε λίγες μέρες.

Το Βούλενταρ είναι μία πόλη με πολύ μεγάλη στρατηγική σημασία καθώς αποτελεί την «πόρτα» της περιφέρειας της Ζαπορίζια με την περιφέρεια του Ντονέτσκ.

Ο δρόμος για την Ζαπορίζια ανοίγει ολοκληρωτικά καθώς ακολουθεί πεδινό έδαφος μέχρι τον ποταμό Δνείπερο!

Η πτώση του Βούλενταρ διευκολύνει και την πτώση του Ποκρόβσκ, καθώς οι Ρώσοι θα μπορούν να προσεγγίσουν την πόλη και από την δυτική πλευρά!

Ακόμα και οι Ρώσοι έχουν εκπλαγεί με την ευκολία με την οποία κατάφεραν να περικυκλώσουν μία πόλη στην οποία έχασαν χιλιάδες στρατιώτες στο παρελθόν.

Είναι ένα ακόμα δείγμα του μεγάλου στρατηγικού λάθος που διέπραξαν οι Ουκρανοί να στείλουν τις τελευταίες εφεδρείες τους να επιτεθούν στον Κουρσκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις