Η συνταγή για σουφλέ θα γίνει η αγαπημένη σου,
ειδικά στις περιπτώσεις που δεν έχεις πολύ χρόνο
στη διάθεση σου και θες να φτιάξεις κάτι νόστιμο
και γρήγορα! Την έχω ήδη κάνει αρκετές φορές τους τελευταίους μήνες και σε προτρέπω να την κάνεις
και εσύ. Δεν θα το μετανιώσεις!
Η συνταγή είναι από το sintayes.gr
Υλικά
300 γρ. φέτα
300 γρ. γραβιέρα επιλογής σας
300 γρ. κασέρι
1/2 λίτρο γάλα φρέσκο
5 κτσ. σιμιγδάλι ψιλό
60 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου + επιπλέον λιωμένο για άλειμμα πυρέξ
5 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
αλάτι, πιπέρι λευκό
Εκτέλεση
Αρχικά κόβουμε τη φέτα σε μεγάλες φέτες, τη βάζουμε σε ένα μπολ και την τρίβουμε με πιρούνι ή με τα χέρια μας. Κατόπιν τρίβουμε τη γραβιέρα και το κασέρι στη χοντρή πλευρά του τρίφτη, τα ρίχνουμε στο μπολ μαζί με τη φέτα και ανακατεύουμε για να αναμιχθούν καλά.
Εν συνεχεία ρίχνουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Μόλις αρχίζει να βράζει το αποσύρουμε, ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε.
Συνεχίζουμε και βάζουμε ξανά τη κατσαρόλα στη φωτιά, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε το μείγμα, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να πήξει.
Μόλις πήξει κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Αφήνουμε τη κρέμα να κρυώσει και ρίχνουμε στη συνέχεια τα αυγά, ανακατεύοντας να ενσωματωθούν στο μείγμα μας.
Προσθέτουμε το μείγμα των 3 τυριών και αλατοπίπερο, (προσοχή στην ποσότητα καθώς τα τυριά ενδεχομένως να είναι ήδη αλμυρά), ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο πυρέξ.
Τέλος, ψήνουμε το σουφλέ σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 1 ώρα περίπου ή μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει.
Καλή επιτυχία!
Η συνταγή είναι από το sintayes.gr
Αν έχεις όμως κι άλλο χρόνο στη διάθεση σου, δοκίμασε να κάνεις κεκάκια καρύδας, τα οποία είναι αλάδωτα, πεντανόστιμα και αλάδωτα!
Η Συνταγή/Φώτο είναι από την κ.Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
Υλικά (κούπα 200 ml.):
2 κούπες ζάχαρη
1 κούπα νερό
1 κούπα χυμό φρέσκου πορτοκαλιού
2 κούπα ινδοκάρυδο
3 κούπες αλεύρι κοσκινισμένο
1 κτσ. μπέικιν
1 κτγ. σόδα σκόνη
ξύσμα πορτοκαλιού
μισή κούπα μαρμελάδα βερίκοκο
έξτρα ινδοκάρυδο για επάλειψη
Εκτέλεση
Βάζουμε στο μπολ το νερό, την ζάχαρη και τον χυμό. Κατόπιν ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα για 15 λεπτά.
Στην συνέχεια ρίχνουμε την σόδα και ανακατεύουμε να αφρίσει! Προσθέτουμε το αλεύρι σιγά- σιγά, το μπέικιν και τέλος την καρύδα με το ξύσμα! Θέλουμε ένα χυλό λίγο πιο πηχτό από όταν κάνουμε ένα κέικ!
Βάζουμε το μίγμα σε μικρά φορμάκια και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις, μεσαία σχάρα μέχρι να κοκκινίσουν!
Όταν τα βγάζουμε, αλείφουμε το κάθε ένα με μαρμελάδα! Και αφού κρυώσουν ρίχνουμε την καρύδα! Βγαίνουν περίπου 20 κομμάτια αναλόγως του μεγέθους.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.