Αυτή η συνταγή για υγιεινή κοτόπιτα είναι εύκολη στην παρασκευή της και έχει λιγότερες θερμίδες σε σχέση με τις παραδοσιακές πίτες. Σερβίρετε μαζί με λαχανικά στον ατμό για να απολαύσετε ένα γεύμα τόσο χορταστικό που δεν θα χρειαστείτε τίποτα άλλο.
Υλικά
- 200 γρ. στήθος κοτόπουλου
- 200 ml ημιαποβουτυρωμένο γάλα, συν ½ κουταλιά της σούπας επιπλέον στο γλάσο
- ¼ κρεμμύδι, ξεφλουδισμένο
- 1 φύλλο δάφνης
- 100 γρ. έτοιμη σφολιάτα με χαμηλές θερμίδες
- 2 κομμάτια μπέικον, κομμένα σε μικρά κομμάτια
- 200 γρ. μανιτάρια, κομμένα στη μέση
- 1 πράσο ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιά της σούπας απλό αλεύρι
- μπρόκολο στον ατμό, για το σερβίρισμα
Οδηγίες
- Τοποθετήστε το στήθος κοτόπουλο σε ένα μικρό τηγάνι. Προσθέστε το γάλα, το κρεμμύδι και το φύλλο δάφνης. Καλύψτε με καπάκι και σιγοβράστε για 15 λεπτά ή μέχρι να μαγειρευτεί καλά το κοτόπουλο.
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°C.
- Χωρίστε τη ζύμη σε δύο ίσα ορθογώνια και ανοίξτε τα με έναν κύλινδρο μέχρι να είναι αρκετά μεγάλα για να καλύψουν δύο φόρμες για πίτες.
- Τοποθετήστε τις φόρμες αναποδα πάνω στο φύλλο σφολιάτας και κόψτε γύρω από αυτές για να φτιάξετε τα καπάκια της πίτας.
- Κόψτε την περίσσεια ζύμης σε λωρίδες και πιέστε τις γύρω από την επάνω άκρη στις δύο φόρμες για πίτα (αυτό θα βοηθήσει τα καπάκια να παραμείνουν στη θέση τους καθώς ψήνονται οι πίτες). Κόβουμε ένα σταυρό στη μέση των καπακιών και αφήνουμε στην άκρη.
- Τηγανίστε την παρμεζάνα σε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Όταν πάρει χρυσαφί χρώμα, προσθέστε τα μανιτάρια και μια κουταλιά νερό.
- Μαγειρέψτε για 2-3 λεπτά και μετά προσθέστε τα πράσα. Μαγειρέψτε για περίπου 5 λεπτά, σπάζοντας τα πράσα καθώς μαλακώνουν.
- Αφαιρέστε το κοτόπουλο από το γάλα. Στραγγίξτε και κρατήστε το γάλα και κόψτε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια.
- Ανακατέψτε το κοτόπουλο με τα λαχανικά. Προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε καλά. Μαγειρέψτε για 2 λεπτά και μετά προσθέστε το στραγγισμένο γάλα, ανακατεύοντας καλά για να ενσωματωθεί. Συνεχίστε το μαγείρεμα για 2-3 λεπτά ή μέχρι να πήξει ελαφρά η σάλτσα. Μοιράστε στις φόρμες για πίτα.
- Αλείψτε τις άκρες της ζύμης με λίγο γάλα και προσθέστε τα καπάκια. Αλείψτε όλη την επιφάνεια με περισσότερο γάλα. Ψήστε για 25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει το πάνω μέρος της ζύμης. Σερβίρετε αμέσως με μπρόκολο στον ατμό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.