Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2024

Δείτε ποιόν βάζουν νέο Γενικό Γραμματέα του NATO! Το επίκαιρο ΒΙΝΤΕΟ - AYTA πρέπει να διαχειριστεί εκ μέρους των διεθνιστών


 Ο πρώην πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε αναλαμβάνει αύριο Τρίτη την θέση του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ σε μια επικίνδυνη περίοδο για την δυτική στρατιωτική συμμαχία.

Είναι εκείνος ο ηγέτης, στον οποίο φέρεται να εστάλη επιστολή του Klaus Schwab!

Είναι εκείνος ο πρώην πρωθυπουργός, τον οποίο είχε φέρει σε εξαιρετικά δύσκολη θέση Ολλανδός βουλευτής σχετικά με το βιβλίο «Μεγάλη Επανεκκίνηση»:

Αυτός λοιπόν θα κληθεί να διαχειριστεί την κατάσταση με τον πόλεμο που διεξάγει η Ρωσία στην Ουκρανία να βρίσκεται στον τρίτο χρόνο του, την μεγαλύτερη δύναμη στους κόλπους του-τις ΗΠΑ-να ετοιμάζονται για κρίσιμες εκλογές (πιθανή εκλογή Τραμπ) και την Κίνα να αποκτά δύναμη!

Ακολουθούν οι βασικότερες προκλήσεις από αυτές που θα κληθεί να αντιμετωπίσει ο Ρούτε:

1. Ο Τραμπ

Πάνω από τη συμμαχία των 32 χωρών αιωρείται η απειλή της πιθανής επιστροφής του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο μετά τις εκλογές του Νοεμβρίου.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ φέρεται ότι εξέτασε να αποσύρει τη χώρα του από το ΝΑΤΟ κατά την πρώτη θητεία του και απείλησε ότι δεν θα υπάρχει προστασία για τους συμμάχους εκείνους που δεν δαπανούν αρκετά για την άμυνα.

Σε περίπτωση επανεκλογής του Τραμπ, ο Ρούτε θα χρειαστεί όλα τα διπλωματικά-διεθνιστικά εφόδια που απέκτησε στην διάρκεια των περισσότερων από 13 χρόνια στην πρωθυπουργία της Ολλανδίας για να αποτρέψει την αποδυνάμωση του ρόλου της Ουάσινγκτον.

Μια νίκη της Δημοκρατικής Κάμαλα Χάρις θα ανακουφίσει βραχυπρόθεσμα το ΝΑΤΟ.

2. Η Ουκρανία

Ενώ η απειλή που συνιστά ο Τραμπ μπορεί και να μην υλοποιηθεί, σχολιάζουν ΜΜΕ, μια αναπόφευκτη πραγματικότητα θα είναι η κατάσταση επί του πεδίου στην Ουκρανία.

Οι χώρες του ΝΑΤΟ–με επικεφαλής τις ΗΠΑ–έχουν προσφέρει το 99% της ξένης στρατιωτικής βοήθειας που έχει βοηθήσει τις ουκρανικές δυνάμεις να αντιμετωπίσουν την Ρωσία από το 2022.

Καθώς ο πόλεμος θα εισέρχεται στον τέταρτο χρόνο ο Ρούτε θα έχει κομβικό ρόλο στο να διασφαλίσει ότι οι υποστηρικτές του Κιέβου θα συνεχίσουν να προσφέρουν την βοήθειά τους, προκειμένου να μην σταματήσει ο πόλεμος και άρα η, εκ τω πραγμάτων, φτωχοποίηση της Ευρώπης

Στη σύνοδο κορυφής του αυτό το καλοκαίρι στην Ουάσινγκτον το ΝΑΤΟ ανέλαβε μεγαλύτερο ρόλο στο συντονισμό των παραδόσεων όπλων, αλλά απέτυχε να εξασφαλίσει δεσμεύσεις για μακροχρόνια στήριξη. Ταυτόχρονα το Κίεβο πιέζει για ένταξή του στη Συμμαχία.

Οι ΗΠΑ και η Γερμανία έχουν μέχρι στιγμής μπλοκάρει αυτή την προοπτική, αλλά η πίεση από πλευράς του Κιέβου πιθανόν να αυξηθεί κι άλλο.

Η εξισορρόπηση των προσδοκιών της Ουκρανίας απέναντι στην επιφυλακτικότητα των σημαντικών συμμάχων θα είναι βασικό έργο για τον Ρούτε, όπως υπογραμμίζεται

3. Η Ρωσία

Ανεξάρτητα από το πώς θα εξελιχθεί ο πόλεμος στην Ουκρανία, οι σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ λένε ότι πιθανόν η Ρωσία να συνιστά απειλή για δεκαετίες ακόμα.

Τον περασμένο χρόνο η Συμμαχία ενέκρινε τα πιο ολοκληρωμένα αμυντικά σχέδια από την λήξη του Ψυχρού Πολέμου με στόχο έναν πιθανό μελλοντικό πόλεμο εναντίον της Ρωσίας!

Ενώ αξιωματούχοι επιμένουν ότι συνδυαστικά οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ μπορούν να νικήσουν, το Κρεμλίνο ήδη φροντίζει να επανασυντάξει τις δυνάμεις του.

Το βασικό μέλημα του Ρούτε θα είναι να προσπαθήσει να διασφαλίσει ότι το ΝΑΤΟ είναι ετοιμοπόλεμο και ταυτόχρονα οι εντάσεις να μην εξελιχθούν σε μια πυρηνική σύγκρουση με την Ρωσία.

4. Οι δαπάνες

Και αυτό απαιτεί χρήματα και μάλιστα πολλά χρήματα.

Μια δεκαετία αφότου το ΝΑΤΟ έθεσε ως στόχο στους συμμάχους να δαπανούν 2% του ΑΕΠ τους για την άμυνα, μόνο 23 από αυτούς τον έχουν πετύχει.

Ο νέος επικεφαλής του ΝΑΤΟ θα πρέπει να επιτηρήσει την πορεία για την επίτευξη του στόχου και από τους άλλους.

Και ήδη υπάρχουν εκκλήσεις η Συμμαχία να θέσει υψηλότερο στόχο από το 2%.

Για τον Ολλανδό Ρούτε, ο οποίος οδήγησε τη χώρα του στην επίτευξη αυτού του στόχου την τελευταία χρονιά της θητείας του, αυτό θα είναι δύσκολο έργο.

5. Η Κίνα

Επιπλέον, το βλέμμα του ΝΑΤΟ είναι όλο και περισσότερο στραμμένο προς έναν άλλο πιθανό εχθρό: την Κίνα.

Ενώ η Συμμαχία είναι δεσμευμένη από την ιδρυτική της συνθήκη στην ευρωατλαντική περιοχή, η Ουάσινγκτον ασκεί όλο και περισσότερες πιέσεις προς τους συμμάχους της να προσέχουν τους κινδύνους που προέρχονται από το Πεκίνο.

Η συμμαχία της Κίνας με τη Ρωσία έχει αυξήσει την απειλή αυτή στο μυαλό κάποιων Ευρωπαίων συμμάχων και έχει οδηγήσει το ΝΑΤΟ να ενισχύσει τους δεσμούς του με συμμάχους όπως η Ιαπωνία, η Νότια Κορέα και η Αυστραλία.

Αλλά κάποιοι σύμμαχοι–κυρίως η Γαλλία–δεν θέλουν να αποσπάται αλλού η προσοχή του ΝΑΤΟ και ο Ρούτε θα πρέπει να τηρήσει τις ισορροπίες, υπογραμμίζεται επίσημα.

Ανεπίσημα και παρασκηνιακά, ο Ρούτε φέρεται να είναι ένας πιστός διεθνιστής, ο οποίος θα φροντίσει να απορρίψει κάθε προσπάθεια ειρήνης, που θα αντίκειται στα συμφέροντα της διεθνιστικής τάξης πραγμάτων!

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/photo EPA-ANP

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.