Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2024

Λίβανος: Αναφορές για πολλούς Nεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες μετά από νέες επιδρομές του Ισραήλ


 Σφοδρό σφυροκόπημα σημειώνεται στον Λίβανο, από το Ισραήλ, με το υπουργείο Υγείας της χώρας να αναφέρει ότι τουλάχιστον 182 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από αεροπορικά πλήγματα σε χωριά και πόλεις στα νότια, από το πρωί της Δευτέρας.

Σε ανακοίνωση προστίθεται πως περισσότεροι από 727 έχουν τραυματιστεί, συμπεριλαμβανομένων «παιδιών, γυναικών και νοσοκόμων». Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανέφεραν με τη σειρά τους πως έπληξαν περισσότερους από 300 στόχους της Χεζμπολάχ.

Ο δεύτερος γύρος χτυπημάτων ακολούθησε την προειδοποίηση του εκπροσώπου των IDF προς τους αμάχους στο νότιο Λίβανο να εκκενώσουν περιοχές.


Ο Imad Kreidieh, επικεφαλής του λιβανέζικου φορέα τηλεπικοινωνιών Ogero, δήλωσε ότι ο Λίβανος έλαβε σήμερα περισσότερες από 80.000 ύποπτες κλήσεις από το Ισραήλ, οι οποίες ζητούσαν από τους πολίτες να εκκενώσουν τον τόπο τους, όπως μεταδίδει το Reuters.

Κλειστά τα σχολείο στο Λίβανο

Παράλληλα, ο υπουργός Παιδείας του Λιβάνου Αμπάς Χαλάμπι δήλωσε ότι τα σχολεία στις περιοχές της χώρας που είναι στόχος ισραηλινών πληγμάτων θα παραμείνουν κλειστά σήμερα και αύριο, Τρίτη, ενώ η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι βομβάρδισε τρεις θέσεις στο βόρειο Ισραήλ

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο ζήτησε «την αναστολή της λειτουργίας των δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων» σήμερα και αύριο Τρίτη λόγω «της στρατιωτικής κατάστασης και της κατάστασης ασφαλείας».

Η εντολή αφορά τα σχολεία που βρίσκονται στο νότιο και ανατολικό τμήμα του Λιβάνου, που είναι στόχος σφοδρών πληγμάτων από το Ισραήλ, όπως και αυτά στα νότια προάστια της Βηρυτού όπου την Παρασκευή σημειώθηκε φονική επιδρομή.

Ανταπαντά η Χεζμπολάχ 

Στο μεταξύ η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι βομβάρδισε τρεις στρατιωτικές θέσεις στο βόρειο Ισραήλ. «Σε απάντηση στις επιθέσεις του ισραηλινού εχθρού εναντίον περιοχών στον νότο και την Μπεκάα», οι μαχητές της Χεζμπολάχ «βομβάρδισαν δύο ισραηλινές στρατιωτικές θέσεις όπως και το συγκρότημα της στρατιωτικής βιομηχανίας Rafael», επεσήμανε η λιβανέζικη οργάνωση σε ανακοίνωσή της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.