Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024

Η αδελφή του ζητάει διαρκώς χρήματα – «Nιώθω ότι με θεωρεί δεδομένο»


 Πολλοί άνθρωποι δεν υπολογίζουν τα χρήματα μπροστά στην οικογένεια. Ωστόσο, όταν μια κατάσταση επαναλαμβάνεται, μπορεί να οδηγήσει εκείνον που προσφέρει και βοηθά ν’ αναρωτηθεί αν οι άλλοι τον αγαπούν το ίδιο, ή αν τον εκμεταλλεύονται.

Ένας 40χρονος άνδρας, είναι για αρκετό καιρό μόνος του. Ωστόσο, δουλεύει σκληρά ώστε να καταφέρει να στηρίξει τον εαυτό του.

Η 35χρονη αδελφή του από την άλλη, έχει δύο παιδιά. Του ζητά διαρκώς οικονομική βοήθεια, κάτι που τώρα τελευταία του ασκεί ιδιαίτερη πίεση.

«Ζητά διαρκώς χρήματα. Ποτέ δεν έκανε καλή διαχείριση»

Πληροφοριακά, η αδελφή του ποτέ δεν έκανε καλή οικονομική διαχείριση. «Ενώ στο παρελθόν προσπάθησα να τους στηρίξω, τώρα βλέπω ότι μου ζητούν συνεχώς βοήθεια», αναφέρει ο άνδρας.

Έχει ήδη βοηθήσει αρκετές φορές. Για παράδειγμα, έχει πληρώσει για επισκευές στο αυτοκίνητό τους ενώ, πέρσι τους έδωσε χρήματα για να κάνουν οικογενειακά διακοπές.

«Δεν έχω πρόβλημα να βοηθάω περιστασιακά», παραδέχτηκε, «Τελευταία όμως, έχει γίνει συνήθεια».

Την περασμένη εβδομάδα, η αδελφή του ήρθε για βοήθεια. Με κλάματα του είπε ότι ο άνδρας της έμεινε χωρίς δουλειά.

Στη συνέχεια, τον ρώτησε αν θα μπορούσε να τους δώσει λεφτά για να πληρώσουν το ενοίκιο του μήνα.

Τότε, πραγματικά είχε νιώσει άσχημα για λογαριασμό της αδελφής του, και συμφώνησε να τη βοηθήσει. Του είπε όμως ότι, αν τα πράγματα δεν βελτιωθούν, η ίδια και ο άνδρας της θα χρειαστούν ξανά οικονομική βοήθεια.

«Δεν είμαι εγωιστής, όμως έχω αρχίσει να νιώθω ότι με θεωρεί δεδομένο», λέει ο άνδρας.

Ο άνδρας  προσπάθησε να εξηγήσει την κατάσταση στην αδελφή του και να βάλει κάποιο όριο – ξεκαθαρίζοντας ότι αυτή θα είναι η τελευταία φορά που τη βοηθάει.

«Με είπε εγωιστή»

Αυτό όμως στεναχώρησε την αδελφή του, η οποία τον κατηγόρησε λέγοντας ότι είναι εγωιστής. Επίσης, ισχυρίστηκε ότι ο ρόλος της οικογένειας είναι να βοηθάει, ό,τι και αν γίνει.

«Την καταλαβαίνω, όμως εγώ πασχίζω να τα καταφέρω ώστε να τη βοηθήσω, αλλά δεν θέλω να μάθει να στηρίζεται επάνω  μου για τα πάντα», εξηγεί ο άνδρας.

«Δεν θέλω να γίνω ο κακός της ιστορίας, αλλά ούτε και να μείνω άφραγκος επειδή τη βοηθάω κάθε λίγο και λιγάκι».

Παρόλο που νιώθει ότι έχει δίκιο, δεν μπορεί να μην βοηθάει την αδελφή του κάθε φορά ξεμένει από χρήματα και στρέφεται σ’ εκείνον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.