Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2024

Ρωσικά MME: Αθόρυβα αποφασίστηκε το σύμφωνο του ΟΗΕ για την παγκόσμια κυριαρχία - Όλα όσα έχει πει και γράψει ο Λιακόπουλος γίνονται επίσημο αντικείμενο συζήτησης και αντιπαράθεσης!


 Το περασμένο Σαββατοκύριακο πραγματοποιήθηκε η διάσκεψη «Summits of the Future – Days of Action» στα Ηνωμένα Έθνη στην Νέα Υόρκη και ρωσικά ΜΜΕ ασχολήθηκαν με αυτό!

Στην σύνοδο κορυφής του ΟΗΕ, , γράφεται στην Ρωσία, συμφωνήθηκε ένα μελλοντικό σύμφωνο για την παγκόσμια διακυβέρνηση, η σημασία του οποίου για την ανακατανομή της εξουσίας σε αυτόν τον πλανήτη έχει λάβει μέχρι στιγμής ελάχιστη προσοχή και για την οποία το ΕΛ είχε ενημερώσει ήδη από τον περασμένο Απρίλιο!

Το δελτίο τύπου του ΟΗΕ που δημοσιεύθηκε με τίτλο «Τα Ηνωμένα Έθνη υιοθετούν το πρωτοποριακό μελλοντικό σύμφωνο για την αναμόρφωση της παγκόσμιας διακυβέρνησης» αναφέρει ότι είναι «η πιο ολοκληρωμένη διεθνής συμφωνία εδώ και πολλά χρόνια».

Σύμφωνα με την ημερομηνία της 20ης Σεπτεμβρίου, το έγγραφο των 56 σελίδων του μελλοντικού συμφώνου είχε ήδη ολοκληρωθεί πριν από την σύνοδο κορυφής. Το έγγραφο δείχνει ότι, μεταξύ των πολλών ζητημάτων που αφορούν την αναμόρφωση της παγκόσμιας διακυβέρνησης, η υποτιθέμενη κλιματική αλλαγή φαίνεται να είναι ένα από τα βασικά ζητήματα.

«Ολόκληρο το σύμφωνο έχει σχεδιαστεί για να προωθήσει την εφαρμογή των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης», δηλαδή της Ατζέντας 2030!

Υπό αυτό το πρίσμα ο νέος παγκόσμιος κανόνας θα πρέπει να διασφαλίζει ότι διατίθενται περισσότεροι οικονομικοί πόροι, υποτίθεται, για την αντιμετώπιση της φερόμενης κλιματικής αλλαγής και τις επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Η συνθήκη αναφέρει στη σελίδα 8 στο Κεφάλαιο I, Δράση 9: «Ενίσχυση μέτρων για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής», σύμφωνα πάντα με την ρωσική ερμηνεία.

Θέλοντας να αντικαταστήσει την παραδοσιακή βιομηχανία και τα ορυκτά καύσιμα, ο ΟΗΕ ζητά να μειωθούν ακόμα πιο γρήγορα οι εκπομπές μεθανίου παγκοσμίως έως το 2030. Η μείωση του αερίου μεθανίου, συνεχίζουν τα ρωσικά ρεπορτάζ, θα επηρεάσει πρωτίστως την κτηνοτροφία στην αγροτική γεωργία. Αλλά οι αγρότες θα πληγούν σκληρά και από μια άλλη δράση παγκόσμιας κυριαρχίας, την επιταχυνόμενη αναδόμηση των οικοσυστημάτων! Η συμφωνία παγκόσμιας κυριαρχίας του ΟΗΕ ορίζει: «Αποκατάσταση της φύσης και των οικοσυστημάτων προς την επίτευξη του στόχου θερμοκρασίας της Συμφωνίας του Παρισιού, μεταξύ άλλων μέσω αυξημένων προσπαθειών για ανάσχεση και αναστροφή της αποψίλωσης και της υποβάθμισης των δασών έως το 2030».

Αυτό θα σήμαινε το τέλος των τελευταίων υπολειμμάτων της διατροφικής κυριαρχίας των εθνών, τονίζεται από την Ρωσία. Η διατροφική κυριαρχία δεν είναι μόνο κρίσιμη για την διατήρηση της ποικιλομορφίας των διατροφικών πολιτισμών, αλλά και για τη θεμελιώδη κυριαρχία μιας κοινωνίας. Μόνο το έθνος που μπορεί να εφοδιαστεί με τρόφιμα μπορεί να διατηρήσει κάποια ανεξαρτησία από τους παγκόσμιους θεσμούς.

Πέραν τούτου, σημειώνουν οι Ρώσοι, κάθε πολιτισμός εθνών και λαών είναι στενά συνδεδεμένος με την παραγωγή τροφίμων – και ως εκ τούτου, ως αποτέλεσμα της καταστροφής της διατροφικής κυριαρχίας, καταργούνται σε μεγάλο βαθμό διάφορες πολιτιστικές παραδόσεις.

Τέλος, οι αγρότες επηρεάζονται επίσης από τα μέτρα που ορίζονται στο σύμφωνο για την «κατάργηση των αναποτελεσματικών επιδοτήσεων για τα ορυκτά καύσιμα». Θα μπορούσε κανείς σχεδόν να έχει την εντύπωση ότι αυτό το παγκόσμιο σύμφωνο προορίζεται να αντικαταστήσει συγκεκριμένα την αγροτική γεωργία με κάτι άλλο, υπογραμμίζεται.

Επιπλέον, οι εκπομπές άνθρακα θα πρέπει να μειωθούν και από την οδική κυκλοφορία με «διαφόρους τρόπους» μέσω «της ταχείας εισαγωγής οχημάτων μηδενικών και χαμηλών εκπομπών», τα οποία δεν θα μπορούν να διανύουν μεγάλες αποστάσεις, επομένως θα μειωθεί η αυτονομία στην μετακίνηση!

Ρωσικά ΜΜΕ κάνουν επίσης αναφορά στο χωριστά εγκριθέν παγκόσμιο ψηφιακό σύμφωνο, το οποίο συμφωνήθηκε για το θέμα της ψηφιακής συνεργασίας: «Το Παγκόσμιο Ψηφιακό Σύμφωνο, το οποίο συνοδεύει το Σύμφωνο (του Μέλλοντος), είναι το πρώτο ολοκληρωμένο παγκόσμιο πλαίσιο για την ψηφιακή συνεργασία και την διακυβέρνηση της τεχνητής νοημοσύνης».

Ο ρητός στόχος είναι να συνδεθεί όχι μόνο κάθε άτομο, αλλά και κάθε σχολείο και κάθε νοσοκομείο με το Διαδίκτυο. Ο διαδικτυακός χώρος πρέπει να γίνει ασφαλής μέσω μέτρων από τις κυβερνήσεις, τις εταιρείες τεχνολογίας και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (υποτίθεται για την προστασία των παιδιών, επισημαίνεται με διάθεση ειρωνείας από τα ρωσικά ΜΜΕ). Ταυτόχρονα, τα δεδομένα των ανθρώπων θα πρέπει να γίνουν «πιο ανοιχτά και προσβάσιμα» – «με συμφωνίες για δεδομένα ανοιχτού κώδικα, μοντέλα και πρότυπα». Η «πρώτη παγκόσμια δέσμευση διακυβέρνησης δεδομένων» απαιτεί από τις χώρες να λάβουν συγκεκριμένη δράση έως το 2030.

Επί του παρόντος δεν υπάρχουν σχεδόν καθόλου αναφορές στα μέσα ενημέρωσης σχετικά με το νέο σύμφωνο του ΟΗΕ και τις επιπτώσεις του. Ωστόσο όλοι σιγά σιγά παραδέχονται, αυτά που εδώ και πολλά χρόνια ο Λιακόπουλος προειδοποιεί πως έρχονται! Η συνέχεια πολύ σύντομα…

Με πληροφορίες από Russia Today/photo EPA-EPA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις