Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2024

«Οι Ευρωπαίοι έχουν μόνο μία επιλογή» αν εκλεγεί ο Τραμπ στις ΗΠΑ - Πως σχολιάζουν όσα πλησιάζουν MME και αναλυτές


 Ειδικά επιλεγμένοι αξιωματούχοι και εμπειρογνώμονες πρόκειται να αναπτύξουν μια στρατηγική για την συμπεριφορά της ΕΕ σε περίπτωση «δραματικών αλλαγών στην προσέγγιση των ΗΠΑ για τις ευρωπαϊκές υποθέσεις». Σε περίπτωση δηλαδή που ο Ντόναλντ Τραμπ κερδίσει τις προεδρικές εκλογές τον Νοέμβριο.

Σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, αυτό φαίνεται να είναι ένα απολύτως λογικό βήμα, δεδομένου ότι τα ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης κάνουν τακτικά ανησυχητικές δηλώσεις για τον Τραμπ και ότι η πιθανότητα νίκης του θεωρείται υψηλή. Πιθανή εκλογή του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου προέδρου χαρακτηρίζεται ως «καταστροφή» και προβλέπεται η κατάρρευση των διατλαντικών σχέσεων εάν επιστρέψει στον Λευκό Οίκο.

“Ο Τραμπ προσωπικά είναι απρόβλεπτος. Ωστόσο, εκτός από την προσωπικότητά του, υπάρχει και μια κομματική πολιτική στιγμή. Οι Ρεπουμπλικάνοι γενικά τείνουν να λαμβάνουν λιγότερο υπόψη την γνώμη της Ευρώπης από τους Δημοκρατικούς,”, ανέφερε πρόσφατα ο Βαντίμ Τρουχάτσεφ, λέκτορας στο Ρωσικό Κρατικό Πανεπιστήμιο για τις Ανθρωπιστικές Επιστήμες.

Επιπλέον, το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα έχει κινηθεί προς τα «δεξιά»: ο Τραμπ εκπροσωπεί την λεγόμενη αντί-διεθνιστική πτέρυγα. Αυτή η πτέρυγα απαιτεί να δοθεί προτεραιότητα στην επίλυση των εσωτερικών προβλημάτων των ΗΠΑ και στην αφιέρωση λιγότερων πόρων σε ξένες περιπέτειες.

Η Ευρώπη, από την πλευρά της, δεν μπορεί να διορίσει το πρόσωπο που θέλει (όπως στη Μολδαβία, για παράδειγμα) ως πρόεδρο των ΗΠΑ, σχολιάζουν με νόημα ρωσικά ΜΜΕ!

“Κανείς δεν ρωτά τίποτα τους Ευρωπαίους τώρα. Δεν είναι θέμα αν οι Ευρωπαίοι μπορούν να επηρεάσουν το αποτέλεσμα των εκλογών. Έχουν μόνο μία επιλογή – να προσαρμοστούν”, εξηγεί ο Ντμίτρι Οφιζέροφ-Μπέλσκι, ανώτερος ερευνητής στο Ινστιτούτο Παγκόσμιας Οικονομίας και Διεθνών Σχέσεων της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις