Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2024

Ντέιβιντ Σουίμερ: Ο λόγος που απέρριψε τον ρόλο του Γουίλ Σμιθ στο Men in Black - Ο ηθοποιός είχε την ευκαιρία να πρωταγωνιστήσει στην επιτυχημένη ταινία επιστημονικής φαντασίας του 1997


 Ο Ντέιβιντ Σουίμερ αποκάλυψε τον λόγο για τον οποίο απέρριψε τον ρόλο του Γουίλ Σμιθ στο «Men In Black» το 1997.


Στην εμφάνισή του στο podcast «Origins» της Κας Τζάμπο, ο ηθοποιός ρωτήθηκε αν απέρριψε τον ρόλο λόγω του προγράμματος γυρισμάτων των «Friends», στο οποίο είπε: «Δεν είναι αυτός ο λόγος που τον απέρριψα».

Στη συνέχεια, εξήγησε: «[Ήταν] μια σκληρή απόφαση. Είχα μόλις τελειώσει τα γυρίσματα του "The Pallbearer", της πρώτης μου ταινίας με την Γκουίνεθ Πάλτροου, και υπήρχαν μεγάλες προσδοκίες από αυτό, οι οποίες δεν επαληθεύτηκαν. Ήταν κάτι σαν βόμβα, αλλά υπήρχαν υψηλές προσδοκίες και το στούντιο που ήταν η Miramax ήθελε να με δεσμεύσει σε ένα συμβόλαιο τριών ταινιών με σταθερή τιμή και είπα ότι θα το έκανα αν μπορούσα να σκηνοθετήσω την πρώτη μου ταινία. Έτσι, μετά από μήνες διαπραγματεύσεων, είπαν τελικά ότι θα έπαιζα σε τρεις ακόμη ταινίες γι' αυτούς, αλλά θα έπρεπε να σκηνοθετήσω ολόκληρο τον θεατρικό μου θίασο στην πρώτη ταινία. Όλοι αυτοί [ήταν] άγνωστοι ηθοποιοί, αλλά εγώ θα τους έκανα γνωστούς, βασικά. Θα άφηνα τους πάντες να ανακαλύψουν το ταλέντο αυτού του καταπληκτικού θιάσου».
«Βρήκαμε αυτό το καταπληκτικό σενάριο και το αναπτύξαμε. Ξεκινήσαμε την πρώτα στάδια της παραγωγής. Οι καλύτεροί μου φίλοι από τη θεατρική μου ομάδα παραιτήθηκαν από τις δουλειές τους για να μπορέσουν να συμμετάσχουν σε αυτή την ταινία το καλοκαίρι, η οποία θα γυριζόταν για έξι εβδομάδες στο Σικάγο. Βρισκόμασταν στο στάδιο της παραγωγής, προσλάβαμε όλο το συνεργείο, όλα πήγαιναν καλά και τότε ήταν που μου έγινε η πρόταση για το "Men in Black". Ήταν μια άμεση σύγκρουση με αυτό. Το καλοκαιρινό μου παράθυρο από το "Friends" ήταν τέσσερις μήνες. Είχα ένα τετράμηνο διάλειμμα και το "Men in Black" θα γυριζόταν ακριβώς όταν θα σκηνοθετούσα αυτή την ταινία με την εταιρεία μου. Και φυσικά, ήταν μια καταπληκτική ευκαιρία....Πάντως, η θεατρική μου ομάδα και αυτή η σχέση με όλους αυτούς τους ανθρώπους πιθανότατα θα είχε τελειώσει», περιέγραψε.

Το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Σουίμε με τίτλο «Since You've Been Gone», κατέληξε να προβληθεί ως τηλεοπτική ταινία στο ABC το 1998.

Το 1997 η ταινία «Men in Black» έγινε τεράστια επιτυχία με τον Γουίλ Σμιθ να αναλαμβάνει τελικά τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Ο Σουίμερ ανέφερε: «
Πρέπει να ακολουθήσεις το ένστικτό σου. Πρέπει να ακολουθήσεις την καρδιά σου. Κοιτάξτε, έχω επίγνωση, ότι 20 χρόνια αργότερα, ίσως και περισσότερο, το ["Men in Black"] θα με είχε κάνει σταρ του κινηματογράφου. Αν δείτε την επιτυχία αυτής της ταινίας και του franchise, η καριέρα μου θα είχε πάρει μια πολύ διαφορετική πορεία».

Φωτογραφία: Shutterstock

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.