Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2024

Mαλακά, αφράτα ρολά κανέλας με αέρινη ζύμη και γέμιση -καρύδι και κρέμα τυρί παγωμένο


 Υλικά

7 κουταλιές της σούπας (ογδόντα γραμμάρια) ζάχαρη


1 κουταλάκι του γλυκού (τέσσερα γραμμάρια) αποξηραμένη μαγιά
θερμαινόμενη σε γάλα, ένα φλιτζάνι (250 γρ)
1 αυγό
2 κουταλάκια του γλυκού φυτικό λάδι

2 φλιτζάνια (500 γραμμάρια) αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού (τέσσερα γραμμάρια) αλάτι Βούτυρο
ένα τρίτο του φλιτζανιού (ογδόντα γραμμάρια)
1/2 φλιτζάνι (80 γραμμάρια) ζάχαρη
Κανέλα για τη γεύση
200 γραμμάρια (μισό φλιτζάνι) θρυμματισμένα καρύδια
κρέμα τυριού:  (1) 200 γραμμάρια (περίπου 1/4 φλιτζάνι) τυρί κρέμα
3 κουταλιές της σούπας γάλα
50 γραμμάρια (100 γραμμάρια) ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Για να φτιάξετε τη ζύμη, συνδυάστε επτά κουταλιές της σούπας ζάχαρη και ένα κουταλάκι του γλυκού ξηρή μαγιά σε ένα μεγάλο μπολ. Αφού προσθέσετε ένα φλιτζάνι γάλα που είναι χλιαρό, περιμένετε μέχρι να γίνει αφρός. Ανακατέψτε ένα αυγό και δύο κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι. Συνεχίστε να προσθέτετε τέσσερα φλιτζάνια αλεύρι και ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Ακολουθεί χρόνος ανύψωσης μία με δύο ώρες, ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Συνδυάστε τη γέμιση: Λιώστε το ένα τρίτο του φλιτζανιού βούτυρο και συνδυάστε το με μισό φλιτζάνι ζάχαρη, κανέλα και μισό φλιτζάνι μη επεξεργασμένα καρύδια.

Ανοίγουμε τη ζύμη, τη σκεπάζουμε με γέμιση και την πλάθουμε πριν την ψήσουμε. Χωρίζουμε τη ζύμη σε εννέα ίσα μισά. Αφήνουμε να φουσκώσει για είκοσι λεπτά. Ψήνουμε στους (180 βαθμούς Κελσίου) για είκοσι λεπτά.

Συνδυάστε το frosting με: Για να κάνετε ένα λείο μείγμα, συνδυάστε 1 1/4 φλιτζάνι τυρί κρέμα, 3 κουταλιές της σούπας γάλα και μισό φλιτζάνι ζάχαρη άχνη. Ψημένα προϊόντα που έχουν κρυώσει.
Προτάσεις για το σερβίρισμα
Ζεστάνετε το πιάτο και σερβίρετε με ένα φλιτζάνι καφέ ή τσάι.
Εξαιρετικό είτε για πρωινό είτε ως σνακ.

Συμπεριλάβετε περισσότερα θρυμματισμένα καρύδια από πάνω για ένα επιπλέον τραγανό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις