Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024

Ελένη Ράντου: Συγκλονίζει για την ασθένεια της mητέρας της – «Με έχει διαλύσει»


 Η Ελένη Ράντου ήταν καλεσμένη την Τρίτη (10/09) στην εκπομπή της ΕΡΤ, «Στούντιο 4» με την ηθοποιό να προχωράει σε δηλώσεις για την άνοια, που αντιμετωπίζει τα τελευταία επτά χρόνια η μητέρα της.

Η Ελένη Ράντου εξήγησε τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει καθημερινά εκείνη και η αδελφή της έχοντας αναλάβει την φροντίδα της μητέρας τους, ενώ δεν παρέλειψε να μιλήσει για την ελλιπή κρατική μέριμνα σε άτομα με την ασθένεια αυτή.

«Η άνοια είναι αβάσταχτη. Είναι επικίνδυνα τα πάντα. Έχεις έναν άνθρωπο που δεν ξέρεις, αν θα γυρίσει την άλλη στιγμή να πάρει να βάλει κάτι στο στόμα του, το οποίο θα είναι θανατηφόρο. Μακάρι να ξεκινήσει μια κρατική μέριμνα για όλους τους ανθρώπους, που βρίσκονται στη θέση του να φροντίζονται και ακινητοποιούνται. Θέλω πολύ να βοηθήσω, γιατί είμαστε πολύ μόνοι. Ό,τι και να κάνεις δεν φτάνει.

Πρέπει να υπάρχουν γιατροί, που θα είναι εξειδικευμένοι σε αυτό το αντικείμενο, σε στέλνουν από τον παθολόγο στον νευρολόγο, και δεν ξέρεις που να πας. Πρέπει να υπάρχουν Δομές, που θα μπορούν να εξυπηρετήσουν τέτοια άτομα. Τώρα είναι στοιβαγμένοι σε Δομές με ηλικιωμένα άτομα, αλλά χρειάζεται πολύ ειδικότερη φροντίδα από μια Δομή ηλικιωμένων», είπε αρχικά η Ελένη Ράντου για τη μητέρα της και τα άτομα με άνοια.

Σχετικά με το πώς διαχειρίζεται η ίδια την ασθένεια της μητέρας της, ανέφερε: «Με έχει διαλύσει από πάρα πολλές μεριές, με έχει κάνει να νιώσω αβοήθητη αυτή η ασθένεια. Δεν μπορώ με αυτό το πράγμα να συμφιλιωθώ. Αυτή η ασθένεια έχει πολλά στάδια. Μέχρι να συμφιλιωθείς με το ένα, έρχεται το επόμενο, που είναι ακόμα χειρότερο. Ξέρεις τι έχω κάνει; Δουλεύω πάρα πολύ για να αποσπάσω την προσοχή μου, για αντιπερισπασμό».

«Η μητέρα μου έχει άνοια επτά χρόνια και ακόμα πηγαίνω και βλέποντας την κατάσταση, λυγίζω. Για να πάω διακοπές, παρά τη βοήθεια που έχω, πάντα θα υπάρχει κάτι που θα πρέπει να κάνω εγώ. Την Τρίτη πρέπει να καλύπτω το ρεπό από τα κορίτσια, που φροντίζουν τη μητέρα μου. Και στη Νέα Ζηλανδία να πάω, την Τρίτη πρέπει να είμαι πίσω. Είναι απαγορευτική ημέρα», είπε σε άλλο σημείο της συνέντευξης η Ελένη Ράντου.

Κλείνοντας επεσήμανε: «Σε τρομάζει η φθορά, κανένας δεν αξίζει να δει τον εαυτό του έτσι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις