Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2024

Έχασε ο Σ.Κασσελάκης την ψηφοφορία της πρότασης μομφής: Mε συντριπτική πλειοψηφία – Tον «ξηλώνουν» με συνοπτικές διαδικασίες Τον έσυραν σε εκλογές για νέο πρόεδρο

 


Πέρασε η πρόταση μομφής κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη. Συνολικά ψήφισαν 286 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, με 163 να ψηφίζουν «ναι» στην πρόταση μομφής και 123 κατά.

Στις 10:00 το πρωί της Κυριακής (8/9) ξεκίνησε η μυστική ψηφοφορία για την πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη, με τις κάλπες να κλείνουν στις 13:00. 

Σύμφωνα με πληροφορίες ψήφισαν 274 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής σε σύνολο 295.

Από αυτούς οι 210 ψήφισαν στην κάλπη, μυστικά, ενώ οι 64 ψήφισαν τηλεφωνικά.

Με βάση αυτές τις πληροφορίες, 21 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής δεν ψήφισαν.

Σύμφωνα με τις έως τώρα εκτιμήσεις, τα αποτελέσματα αναμένονται γύρω στις 14:30.

Για να περάσει η πρόταση μομφής απαιτούνται 148 «Ναι» επί των μελών της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και όχι επί των παρόντων.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, ψήφισε στις 12:30

Στις 11 το πρωί ψήφισε ο Παύλος Πολάκης ο οποίος εξέφρασε τη στήριξή του στην πρόταση μομφής των 87.

Δείτε το ψηφοδέλτιο που καλούνται να συμπληρώσουν τα μέλη της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ

syriza_in__1_

Μάλιστα, στον χώρο έχουν στηθεί τρεις κάλπες. Στην πρώτη ψηφίζουν τα μέλη με επίθετα που ξεκινούν από Α-Κ, στη δεύτερη Λ-Ο και στην τρίτη από Ρ-Ω.

Εάν η πρόταση μομφής ψηφιστεί, τότε όπως προβλέπει το καταστατικό, ο Στέφανος Κασσελάκης θα πρέπει να προκηρύξει νέες εσωκομματικές εκλογές.

Εάν η πρόταση μομφής καταψηφιστεί, τότε το κόμμα θα προχωρήσει προς το συνέδριό του, προσπαθώντας να απορροφήσει τους κραδασμούς.

Το αποτέλεσμα ήταν ότι στους 212, οι 122 ψήφισαν να στηθούν κάλπες, 86 να μην στηθούν, ενώ υπήρξαν και 4 λευκά .

Για να εγκριθεί η πρόταση μομφής απαιτούνται το 50% συν μία ψήφος του συνολικού αριθμού των μελών της Κεντρικής Επιτροπής, δηλαδή πρέπει να την υπερψηφίσουν 148 από τα 295 μέλη του οργάνου.

H ψηφοφορία ξεκίνησε στις 10:00 και θα ολοκληρωθεί στη 13:00. Μετά το τέλος της διαδικασίας, θα κληθούν τηλεφωνικά να ψηφίσουν όσα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής δεν είναι παρόντα.

Σημειώνεται ότι τα στελέχη που διαφωνούν με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκη, είχαν χθες μία νίκη στα σημεία, καθώς πέρασε η πρόταση τους η ψηφοφορία να είναι μυστική και να στηθούν κάλπες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις