Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024

Γυναίκα είναι έξαλλη με την πεθερά της – «Έχει την απαίτηση να αφήσω την Kαριέρα μου επειδή ντροπιάζω τον άνδρα μου»

 


Όποια καριέρα και αν επιλέξει ν’ ακολουθήσει ένας άνθρωπος, κατά βάθος ελπίζει να έχει τη στήριξη της οικογένειάς του. Όσο για τον σύντροφο, είναι δεδομένο ότι θέλεις να χαρεί το ίδιο με εσένα.

Μία γυναίκα πρόσφατα ανακάλυψε ότι η οικογένεια του άνδρα της, μόνο ενθουσιασμό δεν νιώθει για τις επαγγελματικές της επιλογές. Για την ακρίβεια, η πεθερά της, την παρότρυνε να δουλέψει ως νηπιαγωγός στην περιοχή, αντί να επιδιώξει τη δουλειά των ονείρων της, αλλιώς θα ντροπιάσει τον άνδρα της.

Σε ανάρτησή της στο κοινωνικό δίκτυο Reddit, η γυναίκα εξήγησε ότι έχει μεταπτυχιακό σ’ έναν κλάδο που της ταιριάζει πολύ και πως, αυτή την περίοδο, ψάχνει δουλειά στο αντικείμενο της.

Η πεθερά της ωστόσο, επιμένει ότι δεν πρέπει να βρει τη δουλειά που θέλει και να πιάσει μια πιο χαμηλά αμειβόμενη εργασία, γιατί αν βγάζει περισσότερα από τον γιο της, θα τον «καταστρέψει».

«Μην την ακούς. Συνέχισε να κάνεις αυτό που σε γεμίζει»

Η γυναίκα ωστόσο, έχει συζητήσει το θέμα με τον άνδρα της και εκείνος την έχει καθησυχάσει ότι ούτε κατά διάνοια δεν νιώθει ανασφάλεια για την αμοιβή της.

Οι αναγνώστες της ανάρτησης, εξήγησαν στη γυναίκα ότι η πεθερά απλώς «προβάλλει» τις δικές της ανασφάλειες στον γιο της και την ενθαρρύνουν να της απαντήσει όπως νιώθει ότι αρμόζει.

Συγκεκριμένα, ένας αναγνώστης, έγραψε: «Μην ακούς τις απαρχαιωμένες αντιλήψεις της και συνέχισε να κάνεις αυτό που σε γεμίζει. Ο άνδρας σου στηρίζει. Πες του να της βάλει όρια».

Ένας άλλος, είπε: «Άσε τον άνδρα σου να της μιλήσει. Δική του οικογένεια είναι. Αν η πεθερά σου αναφερθεί ξανά στο θέμα, πες της ότι αυτή τη συζήτηση δεν πρόκειται να την ξανακάνεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις