Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να περιορίσετε τα αλλεργιογόνα στο σπίτι σας. Εάν όμως τα συμπτώματα αλλεργίας επιδεινώνονται, τα ακάρεα της σκόνης μπορεί να έχουν εγκατασταθεί στο σπίτι σας. Αυτά τα μικροσκοπικά πλάσματα ευδοκιμούν σε θερμό περιβάλλον με υγρασία, καθιστώντας τα κλινοσκεπάσματα, τα χαλιά και τα έπιπλα σας το τέλειο καταφύγιο για αυτά.
Η απλή λύση για να απαλλαγείτε από τα ακάρεα της σκόνης
Τρέφονται επίσης με απολεπισμένα ανθρώπινα κύτταρα του δέρματος και ως εκ τούτου διστάζουν να φύγουν όταν βρουν έναν ιδανικό περιβάλλον. Αν και τα ίδια τα έντομα δεν είναι επιβλαβή, τα περιττώματά τους μπορεί να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις. Ο τακτικός καθαρισμός, το σκούπισμα και το πλύσιμο των αντικειμένων σας σε υψηλή θερμοκρασία μπορεί να βοηθήσει, αλλά μερικές φορές χρειάζεται λίγη επιπλέον προσπάθεια για να εξαλειφθούν αυτοί οι ανεπιθύμητοι επισκέπτες. Γι’ αυτό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το υπεροξείδιο του υδρογόνου, μια χρήσιμη χημική ένωση που όχι μόνο είναι αποτελεσματική στη λεύκανση των ρούχων σας, αλλά έχει επίσης ισχυρές ιδιότητες εξάλειψης των εντόμων.
Το υπεροξείδιο του υδρογόνου είναι ένα ισχυρό απολυμαντικό που διασπά τις πρωτεΐνες, το DNA, τα λιπίδια της μεμβράνης και άλλα συστατικά των κυττάρων. Αυτός ο οξειδωτικός παράγοντας είναι θανατηφόρος για τα ακάρεα σκόνης, καθώς τα διασπά σε κυτταρικό επίπεδο. Όταν εφαρμόζεται σε επιφάνειες όπου είναι πιθανό να κατοικούν ακάρεα της σκόνης, μπορεί να βοηθήσει στην εξάλειψη αυτών των παρασίτων ενώ μειώνει τα αλλεργιογόνα που παράγουν. Έτσι, αντιμετωπίζετε το πρόβλημα από τη ρίζα του, όχι απλώς αφαιρώντας τα περιττώματα που παράγουν.
Ωστόσο, το υπεροξείδιο του υδρογόνου μπορεί να ερεθίσει το δέρμα και πιθανώς είναι καλύτερα να φοράτε γάντια ή να ξεπλένετε καλά τα χέρια σας μετά τη χρήση της χημικής ουσίας. Εάν το υπεροξείδιο του υδρογόνου σας δεν αφρίζει κατά τον καθαρισμό, μπορεί να έχει παρέλθει η ημερομηνία λήξης του και να μην είναι πλέον αποτελεσματικό.
Πώς να εξασφαλίσετε ένα σπίτι χωρίς ακάρεα σκόνης
Για να εξασφαλίσετε ένα σπίτι χωρίς ακάρεα σκόνης ξεκινήστε δημιουργώντας ένα διάλυμα με την ανάμειξη ενός μέρους υπεροξειδίου του υδρογόνου 3% με ένα μέρος νερό, σε ένα καθαρό μπουκάλι ψεκασμού. Επειδή πάντα ψάχνουμε για μια εναλλακτική λύση, μπορείτε να προσθέσετε μερικές σταγόνες αιθέριου ελαίου, όπως λεβάντας ή τεϊόδεντρου, τα οποία έχουν τόσο ευχάριστο άρωμα όσο και αντιμικροβιακές ιδιότητες. Στοχεύστε σε βασικές περιοχές όπου είναι γνωστό ότι ευδοκιμούν τα ακάρεα.
Ακολουθήστε τα εξής βήματα:
- Ψεκάστε ελαφρά περιοχές, όπως το στρώμα σας, τα μαξιλάρια, τους καναπέδες και τα χαλιά, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στις ρωγμές, τις ραφές και τις πτυχές όπου μπορούν να κρυφτούν τα ακάρεα σκόνης. Το πλεονέκτημα αυτής της λύσης είναι ότι δεν χρειάζεται να βρέξετε τις περιοχές με το διάλυμα και το υπεροξείδιο εξατμίζεται γρήγορα, αφήνοντας τις επιφάνειές σας στεγνές.
- Μετά τον ψεκάσμό των στοχευμένων περιοχών, αφήστε το διάλυμα υπεροξειδίου του υδρογόνου να δράσει στο ύφασμα, για περίπου 15 έως 20 λεπτά. Αυτό του δίνει αρκετό χρόνο για να διασπάσει τα έντομα και τα αλλεργιογόνα που μπορεί να έχουν αφήσει πίσω τους.
- Ελέγξτε αν οι περιοχές που ψεκάσατε είναι στεγνές και μετά περάστε καλά τις επιφάνειες με την ηλεκτρική σκούπα. Όταν καθαρίζετε με ηλεκτρική σκούπα τις επιφάνειες που έχουν υποστεί επεξεργασία, αφαιρείτε τα νεκρά μικροσκοπικά έντομα, τα αλλεργιογόνα και τυχόν υπολείμματα.
Εάν εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε πρόβλημα με τα ακάρεα σκόνης, επαναλάβετε τη θεραπεία για όσο χρειάζεται.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.