Οι ειδικοί έκαναν μια ανακάλυψη για την τριχόπτωση που θα μπορούσε να αποδειχθεί επαναστατική για τον κλάδο. Σύμφωνα με ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε στην National Library of Medicine, η ανδρογενετική αλωπεκία των αρρένων (MAA) είναι η πιο κοινή μορφή τριχόπτωσης στους άνδρες, επηρεάζοντας το 30-50% των ανδρών έως την ηλικία των 50 ετών.
Οι επιστήμονες έχουν διαπιστώσει ότι η 2-δεοξυ-D-ριβόζη (2dDR), ένα φυσικό σάκχαρο στο ανθρώπινο σώμα, θα μπορούσε να κάνει θαύματα στην καταπολέμηση αυτού του προβλήματος.
Νέα ελπίδα για την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης – Τι έδειξε έρευνα
Έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Frontiers in Pharmacology διαπίστωσε ότι η θεραπεία με ένα φυσικό σάκχαρο θα μπορούσε να είναι εξίσου αποτελεσματική με τις τρέχουσες λύσεις που έχουν εγκριθεί από τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), αλλά χωρίς ορισμένες από τις αρνητικές παρενέργειες.
Η συν-συγγραφέας της μελέτης, καθηγήτρια Sheila MacNeil, αποκάλυψε ότι παρά την ευρέως διαδεδομένη φύση του προβλήματος, υπάρχουν σήμερα μόνο δύο φάρμακα με άδεια από τον FDA για τη θεραπεία του.
«Η έρευνά μας υποδηλώνει ότι η απάντηση στη θεραπεία της απώλειας μαλλιών μπορεί να είναι τόσο απλή όσο η χρήση ενός φυσικού σακχάρου δεοξυριβόζης για να ενισχύσει την παροχή αίματος στα τριχοθυλάκια και να ενθαρρύνει την ανάπτυξη των μαλλιών», ανέφερε η MacNeil.
Η ιδέα ότι το 2dDR θα μπορούσε να έχει μεταμορφωτική επίδραση σε όσους υποφέρουν από απώλεια μαλλιών ήρθε ως τυχαία ανακάλυψη. Κατά τη διάρκεια μιας μελέτης για την επούλωση πληγών, η ομάδα παρατήρησε επιταχυνόμενη ανάπτυξη μαλλιών γύρω από περιοχές με 2dDR. Κατά συνέπεια, οι ερευνητές υποθέτουν ότι θα μπορούσε να έχει άμεση θετική επίδραση στους θύλακες των τριχών.
Μια φυσική εναλλακτική λύση κατά της τριχόπτωσης
Αυτή η θεωρία δοκιμάστηκε σε ποντίκια μαζί με τη μινοξιδίλη – μια θεραπεία τριχόπτωσης που έχει εγκριθεί από τον FDA – και τα αποτελέσματα έδειξαν την αποτελεσματικότητα του 2dDR.
Η καταλληλότητά του έγκειται στην ικανότητά του να διεγείρει την ανάπτυξη των αιμοφόρων αγγείων, η οποία είναι απαραίτητη για υγιείς θύλακες τρίχας. Αυξάνοντας τη ροή του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής, θα μπορούσε να βοηθήσει στην αναζωογόνηση των αδρανών τριχοθυλακίων.
Πράγματι, η θεραπεία 2dDR αποδείχθηκε ότι είναι 80 έως 90% εξίσου αποτελεσματική όσο η μινοξιδίλη στην προώθηση της ανάπτυξης των μαλλιών. Επιπλέον, δεν συνοδεύεται από τις ίδιες παρενέργειες.
Ενώ είναι αποτελεσματική, η θεραπεία με μινοξιδίλη μπορεί να προκαλέσει παρενέργειες όπως ερεθισμό του τριχωτού της κεφαλής, ενώ δεν είναι κατάλληλη για όλους.
Από την άλλη πλευρά, το 2dDR είναι μια φυσική ουσία στο ανθρώπινο σώμα, γεγονός που θα μπορούσε να σημαίνει λιγότερες παρενέργειες για τους χρήστες, καθώς και μεγαλύτερη δυνατότητα εφαρμογής.
Αυτή η θεραπεία είναι μια πιο οικονομική λύση από μια χειρουργική επέμβαση μεταμόσχευσης μαλλιών, η οποία σύμφωνα με το NHS μπορεί να κοστίσει μεταξύ 1.000 και 30.000 λίρες στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Κάποιοι μπορεί να επιθυμούν μια λύση γρήγορης επιδιόρθωσης, όπως ένα σύστημα αντικατάστασης μαλλιών, το οποίο είναι αληθινή ανθρώπινη τρίχα ή τεχνητά κατασκευασμένα μαλλιά προσαρτημένα σε ένα βασικό υλικό, φορεμένα για να καλύψουν ένα μέρος του τριχωτού της κεφαλής που έχει χάσει τα μαλλιά. Αυτή η καινοτομία μπορεί να προσφέρει μια νέα αρχή για τους άνδρες.
Σταθμίζοντας την αποτελεσματικότητα του 2dDR, η Dr. Claire Higgins, ερευνήτρια αναγέννησης ιστών στο Imperial College του Λονδίνου, είπε στο BBC Science Focus: «Η θεωρία προέρχεται από τον αστικό μύθο ότι η αυξημένη ροή αίματος προάγει την ανάπτυξη των μαλλιών. Η μινοξιδίλη, η οποία χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της ανδρικής φαλάκρας μπορεί να προάγει τη ροή του αίματος, ωστόσο, έχει και άλλα αποτελέσματα στο δέρμα και τα μαλλιά – και η σχέση μεταξύ της ροής του αίματος και της τριχοφυΐας δεν έχει αποδειχθεί οριστικά».
Υποστήριξε ότι τα αποτελέσματα ήταν πολλά υποσχόμενα σε ποντίκια, αλλά θα ήθελε να δει την επίδραση στην ανάπτυξη των ανθρώπινων τριχών, το μέγεθος του βολβού και το πάχος του στελέχους της τρίχας πριν «ενθουσιαστεί υπερβολικά» με την μελλοντική θεραπεία.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.