Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024

Τεστ IQ: Μπορείτε να βρείτε τον αριθμό σε 15 δευτερόλεπτα; Δεν είναι τόσο εύκολο όσο νομίζετε


 Αυτό το τεστ IQ απαιτεί από εσάς να χρησιμοποιήσετε λογική και δημιουργική σκέψη για να το λύσετε. Οι εξισώσεις στον γρίφο παρέχουν κάποιες ενδείξεις, αλλά πρέπει να χρησιμοποιήσετε το μυαλό σας για να καταλάβετε πώς να τις ερμηνεύσετε.  Έχετε μόνο 15 δευτερόλεπτα.

Αυτά τα τεστ IQ όχι μόνο δοκιμάζουν τις δεξιότητές σας στην επίλυση προβλημάτων, αλλά ενισχύουν επίσης τις γνωστικές σας ικανότητες, καθιστώντας τα έναν τέλειο συνδυασμό ψυχαγωγίας και πνευματικής άσκησης. Η τακτική ενασχόληση με αυτά τα παζλ μπορεί να βελτιώσει την αναλυτική σας σκέψη και να ενισχύσει την ικανότητά σας να αντιμετωπίζετε περίπλοκα προβλήματα.

Στην παρακάτω εικόνα, θα δείτε ορισμένους αριθμούς που προστίθενται.  Ωστόσο, με μία πιο προσεκτική ματιά, θα παρατηρήσετε ότι το άθροισμα των προστιθέμενων αριθμών είναι αρκετά διαφορετικό. Η πρόκληση είναι να βρείτε το άθροισμα της τελευταίας εξίσωσης που βλέπετε στην εικόνα.

Ο χρόνος τρέχει. Βιαστείτε! Όταν είστε υπό πίεση χρόνου, πρέπει να εστιάσετε την προσοχή σας και να σκεφτείτε πιο γρήγορα. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να γίνετε καλύτεροι στη δημιουργία λογικών συνδέσεων.

Τεστ IQ: Μπορείτε να βρείτε το λάθος ζάρι σε 45 δευτερόλεπτα;

Ο χρόνος έληξε!

Αν βρήκατε την απάντηση, τότε συγχαρητήρια. Αν δεν βρήκατε την απάντηση σε αυτόν τον μαθηματικό γρίφο, μην απογοητευτείτε, μπορείτε σίγουρα να το κάνετε. Απλώς κυλήστε ξανά προς τα πάνω και προσπαθήστε ξανά να λύσετε την εξίσωση.

Εδώ είναι η λύση στο τεστ ΙQ:

 

Στην πρώτη εξίσωση, προστίθενται τo 1 και το 3 και το άθροισμά τους είναι 34.

Στη δεύτερη εξίσωση, προστίθενται το 5 και το 2 και το άθροισμά τους είναι 27.

Ανάλυση του μοτίβου

Αν παρατηρήσετε το μοτίβο, θα παρατηρήσετε ότι η θέση των δεκάδων προσδιορίζεται από τον δεύτερο αριθμό, που σημαίνει ότι στην πρώτη εξίσωση η θέση των δεκάδων προσδιορίζεται από το 3.

Περαιτέρω ανάλυση της εξίσωσης δείχνει ότι η θέση των μονάδων είναι το άθροισμα των δύο αριθμών, δηλαδή 1 + 3 = 4.

Έτσι, το τελικό άθροισμα είναι 34.

Ακολουθώντας το μοτίβο, καταλήγουμε στην τελική εξίσωση όπου προστίθενται το 2 και το 4. Έτσι, το άθροισμα των δύο αριθμών σύμφωνα με το μοτίβο θα είναι 46!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις