Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2024

Τεστ IQ: Μπορείτε να βρείτε το μπουκάλι με το δηλητήριο μέσα σε 10 δευτερόλεπτα;


 Ένα δύσκολο τεστ IQ μπερδεύει τους χρήστες των social media. Είστε αρκετά ευφυείς για να το λύσετε; Έχετε μόνο 10 δευτερόλεπτα στη διάθεσή σας.

Για να βρείτε την σωστή απάντηση, πρέπει να σκεφτείτε και να αναλύσετε όλα τα δεδομένα λίγο διαφορετικά. Για να το λύσετε, πρέπει να χρησιμοποιήσετε το πιο δημιουργικό κομμάτι του μυαλού σας, καθώς η απάντηση δεν θα είναι προφανής.

Η τακτική εξάσκηση σε τέτοιες προκλήσεις και γρίφους ενισχύει τις δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων και αποτελεί μία υγιή προπόνηση για τον εγκέφαλο μας.

Στην εικόνα του τεστ IQ βλέπετε τέσσερα μπουκάλια γάλακτος και ένα ποντίκι.

Ο γρίφος που πρέπει να λύσετε σε 10 δευτερόλεπτα

Η υπόθεση είναι η εξής, διαβάστε προσεκτικά κάθε μέρος:

Είστε παγιδευμένοι σε ένα δωμάτιο χωρίς τροφή. Έπειτα από 2 ημέρες, σας δίνονται 4 μπουκάλια γάλακτος εκ των οποίων το ένα περιέχει δηλητήριο. Υπάρχει ένα ποντίκι στην εικόνα και για να βρείτε ποιο μπουκάλι περιέχει δηλητήριο μπορείτε να δώσετε δείγματα γάλακτος σε αυτό το ποντίκι.

Αλλά η πρόκληση είναι ότι το δηλητήριο αρχίζει να επιδρά ακριβώς ύστερα από 10 ώρες από την κατανάλωση. Και έχετε μόνο 24 ώρες στη διάθεσή σας εντός των οποίων πρέπει να καταναλώσετε 3 μπουκάλια γάλακτος για να ικανοποιήσετε την πείνα σας ή αλλιώς θα πεθάνετε.

Τώρα, η ερώτηση προς τους αναγνώστες είναι ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να καταναλώσετε 3 μπουκάλια γάλακτος μέσα σε 24 ώρες και επίσης να ανακαλύψετε ποιο μπουκάλι είναι δηλητηριώδες;

Από τα τέσσερα μπουκάλια γάλακτος, το ένα περιέχει γάλα με δηλητήριο. Πρέπει να βρείτε αυτό το μπουκάλι. Έχετε μόλις 10 δευτερόλεπτα.

Ο χρόνος ξεκινά τώρα!

Κοιτάξτε την εικόνα και μελετήστε όλα τα σημεία προσεκτικά. Έχετε βρει έναν τρόπο να πιείτε γάλα από 3 μπουκάλια και να βρείτε το μπουκάλι με το δηλητήριο;

Βιαστείτε; Ο χρόνος τελειώνει.

Φώτο: jagranjosh.com

Test IQ: Η λύση

Συγχαρητήρια σε όσους αναγνώστες τα κατάφεραν. Για όσους δεν μπόρεσαν, δείτε παρακάτω για την λύση.

Η καλύτερη στρατηγική για να καταναλώσετε 3 μπουκάλια γάλακτος μέσα σε 24 ώρες και να βρείτε το μπουκάλι με το τοξικό γάλα είναι η εξής:

Όπως αναφέρεται στην εικόνα, ένα από τα μπουκάλια γάλακτος περιέχει δηλητήριο, αλλά δεν ξέρουμε ποιο είναι.

Επίσης, υπάρχει ένα ποντίκι, το οποίο μπορεί να ταΐσετε γάλα για να ελέγξετε ποιο είναι το τοξικό. Ένα άλλο κριτήριο που αναφέρεται είναι ότι το δηλητήριο αρχίζει να επιδρά μετά από 10 ώρες.

Έτσι, η καλύτερη μέθοδος για να βρείτε ποιο μπουκάλι είναι τοξικό και επίσης να πιείτε 3 μπουκάλια γάλακτος σε 24 ώρες είναι να δώσετε στο ποντίκι γάλα από ένα μπουκάλι κάθε 1 ώρα. Με αυτόν τον τρόπο, αν το ποντίκι πεθάνει μετά από 10 ώρες, τότε το πρώτο μπουκάλι περιέχει δηλητήριο.

Αν δεν πεθάνει, μπορείτε να πιείτε το γάλα.

Ομοίως, ακολουθήστε τη διαδικασία για τα άλλα δύο μπουκάλια. Αν το ποντίκι πεθάνει μετά από 11 ώρες, τότε το δεύτερο μπουκάλι περιέχει δηλητήριο, αν πεθάνει σε 12 ώρες, το τρίτο μπουκάλι περιέχει δηλητήριο.

Ωστόσο, αν το ποντίκι δεν πεθάνει ούτε και μετά από 12 ώρες, τότε το τέταρτο μπουκάλι περιέχει δηλητήριο και δεν χρειάζεται να τεστάρετε κάτι άλλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις