Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024

Φρίκη στην Ελβετία: Νέες ανατριχιαστικές αποκαλύψεις για τη δολοφονία της Κριστίνα Γιοκσίμοβιτς – H στιγμή που ο πατέρας της ανακάλυψε τη «μαύρη σακούλα»


 Στις 13 Φεβρουαρίου του 2024, ο πατέρας της Κριστίνα Γιοκσίμοβιτς ήρθε αντιμέτωπος με τη συγκλονιστική αποκάλυψη ενός φρικτού εγκλήματος. Η 38χρονη πρώην φιναλίστ του διαγωνισμού Μις Ελβετία, βρέθηκε αποκεφαλισμένη και σε αποσύνθεση, δολοφονημένη από τον σύζυγό της, Μάρκ Ριέμπεν, ο οποίος είχε κρύψει το κεφάλι της σε μια μαύρη σακούλα σκουπιδιών στο πλυσταριό του σπιτιού τους. Ο 41χρονος Ριέμπεν, αφού στραγγάλισε τη γυναίκα του, προχώρησε σε ένα απάνθρωπο διαμελισμό του σώματος της, χρησιμοποιώντας μπλέντερ και χημικά για να αποσυνθέσει τα μέλη της.

Μετά την αποκάλυψη της φρικτής πράξης του Μάρκ Ριέμπεν, οι τελευταίες εξελίξεις συνεχίζουν να συγκλονίζουν. Πρόσφατα, η αίτησή του για αποφυλάκιση απορρίφθηκε, με το δικαστήριο να τονίζει την ύπαρξη σοβαρών ενδείξεων ψυχικής ασθένειας και των επικίνδυνων χαρακτηριστικών της συμπεριφοράς του.

Τώρα, οι νέες αποκαλύψεις που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, συνδέονται με τις τραγικές στιγμές που προηγήθηκαν της ανακάλυψης του κεφαλιού της Κριστίνας από τον πατέρα της, καθώς και με δικαστική διαμάχη για την επιμέλεια των δύο μικρών κοριτσιών του ζευγαριού, της Κριστίνα και του Μάρκ. Οι λεπτομέρειες του εγκλήματος, με την αδιάφορη στάση του άνδρα και την ανατριχιαστική του προσπάθεια να αποκρύψει το άγριο έγκλημά του, βαραίνουν ακόμα περισσότερο την ατμόσφαιρα.

Τι έδειξε η νεκροψία της Κριστίνα

Η νεκροψία αποκάλυψε ότι η Κριστίνα, 38 ετών, πέθανε από στραγγαλισμό, με το σώμα της στη συνέχεια να διαμελίζεται με μια απάνθρωπη μέθοδο. Ο Μάρκ Ριέμπεν, όχι μόνο την αποκεφάλισε αλλά προχώρησε σε μια εντελώς απάνθρωπη διαδικασία αποσύνθεσης του σώματος της. Χρησιμοποιώντας ένα μπλέντερ, ο σύζυγός της «έχωνε» εκεί μέσα μέρη του σώματος της Κριστίνα, ενώ άλλα κομμάτια του σώματός της τα διέλυσε σε χημικά.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, η Κριστίνα υπέστη σοβαρές κακώσεις προτού πεθάνει. Εμφάνιζε εκχυμώσεις και τραύματα σε διάφορα σημεία του σώματός της, με την πιο σοβαρή κακώση να είναι ο στραγγαλισμός της, όπως αποδεικνύεται από το «ερυθρό σημάδι» στον λαιμό της. Η νεκροψία εντόπισε επίσης ότι οι αρθρώσεις των ισχίων της είχαν διαχωριστεί και τα οστά της είχαν αποκοπεί με βίαιο τρόπο.

Στη συνέχεια, «έκοψε βίαια» το πάνω μέρος της σπονδυλικής στήλης της Κριστίνα για να την αποκεφαλίσει και διαμέλισε το κορμί της στη μέση, πάνω από τη λεκάνη της.

Η απόδειξη της βάναυσης συμπεριφοράς του Μάρκ, εντοπίζεται στη λεπτομερή περιγραφή της αποσύνθεσης του σώματος. Χρησιμοποιώντας εργαλεία όπως πριόνια και μαχαίρια, ο Ριέμπεν τεμάχισε το σώμα της Κριστίνας, προτού πετάξει τα κομμάτια της στο μπλέντερ και αργότερα τα διαλύσει με χημικές ουσίες. Οι ειδικοί ανακάλυψαν έναν μεγάλο αριθμό θραυσμάτων δέρματος και μυών, με μερικά κομμάτια να περιλαμβάνουν και οστά.

Επιπλέον, η νεκροψία αποκάλυψε ότι ο Μάρκ αφαίρεσε «προσεκτικά» τη μήτρα της Κριστίνας, το μόνο όργανο που αφαιρέθηκε πλήρως, και σύμφωνα με τους ερευνητές, κατά τη διάρκεια των παραπάνω πράξεων, παρακολουθούσε βιντεάκια στο YouTube.

Η φρικτή ανακάλυψη του πατέρα

Στις 13 Φεβρουαρίου, ο πατέρας της δολοφονημένης φιναλίστ του διαγωνισμού Μις Ελβετία, Κριστίνα Γιοκσίμοβιτς, έκανε μια φρικτή ανακάλυψη που θα μείνει ανεξίτηλη στη μνήμη του για πάντα. Έπειτα από ώρες αναμονής και αγωνίας στο σπίτι του γαμπρού του, Μάρκ Ριέμπεν, ο οποίος είχε επανειλημμένα ισχυριστεί ότι δεν γνώριζε την τύχη της κόρης του, ο πατέρας ανακάλυψε αυτό που δεν θα ήθελε ποτέ κανείς να αντικρύσει.

Η αγωνία για τους γονείς της Κριστίνα άρχισε να κορυφώνεται όταν έλαβαν ένα απρόσμενο τηλεφώνημα από το νηπιαγωγείο των δύο μικρών κοριτσιών, που τους ενημέρωσε ότι η κόρη τους δεν πήγε από εκεί για να παραλάβει τις κόρες της. Καθώς αυτό αποτέλεσε μεγάλη έκπληξη για τους γονείς της Κριστίνα, αποφάσισαν να πάνε από εκεί και να πάρουν τις εγγονές τους, με προορισμό το σπίτι του Μάρκ και της κόρης τους. Ταυτόχρονα, η μητέρα της Κριστίνα, σύμφωνα με πηγή κοντά στο οικογενειακό της περιβάλλον που επικαλείται η Daily Mail, ήθελε να δηλώσει στις Αρχές την εξαφάνιση της κόρης της, ωστόσο δεν είχε συμπληρωθεί το απαραίτητο 24ωρο από την τελευταία φορά που είχαν επαφή μαζί της, ενώ ο Μαρκ, ο σύζυγος της κόρης τους, της έκλεισε το τηλέφωνο όταν το συζήτησαν.

Ο Μάρκ, σε μια προσπάθεια να καλύψει το αποτρόπαιο έγκλημα του, προσπαθούσε να φανεί άνετος, προετοιμάζοντας δείπνο και κάνοντας συζητήσεις με τον πατέρα της Κριστίνα, ενώ ταυτόχρονα επιχειρούσε με κάθε τρόπο να αποσπάσει την προσοχή των γονιών της. Ο πατέρας της Κριστίνα, ανησυχώντας όλο και περισσότερο για την απουσία της κόρης του, είχε αρχίσει να αναζητά ενδείξεις για την παρουσία της.

Η στιγμή της αποκάλυψης ήρθε όταν ο πατέρας της Κριστίνα εντόπισε μία μαύρη σακούλα στην αποθήκη – πλυσταριό του σπιτιού. Με χέρια που τρέμουν από την αγωνία και την υπερένταση να ανεβαίνει κατακόρυφα, άνοιξε τη σακούλα -από την οποία εξείχαν ξανθές τούφες- και το θέαμα που αντίκρυσε ήταν φρικτό: εκεί μέσα κρυβόταν το αποκεφαλισμένο κεφάλι της κόρης του. Αμέσως έτρεξε έξω από το σπίτι, φωνάζοντας για βοήθεια, προτού επιστρέψει για να αντιμετωπίσει τον γαμπρό του.

Η τραγική εικόνα εκείνων των στιγμών ενισχύεται ακόμα περισσότερο, αν αναλογιστούμε ότι λίγα μέτρα πιο πέρα από την αποκεφαλισμένη Κριστίνα, οι κόρες της έπαιζαν αμέριμνες…

Όταν οι αστυνομικοί έφτασαν και συνέλαβαν τον Μάρκ, αυτός φαινόταν ψυχρός και αδιάφορος. Ο Μάρκ, σύμφωνα με μαρτυρίες, δεν έδειξε κανένα σημάδι μετάνοιας ή συναισθηματικής αναστάτωσης. Η ατάκα του προς τη μητέρα της Κριστίνα, «Λοιπόν, είπες ότι θα έρθεις μόνο για λίγο», αναδεικνύει τη βάναυση έλλειψη ανθρωπιάς και ενσυναίσθησής του.

Οι γονείς της Κριστίνα, σοκαρισμένοι και συντετριμμένοι, προσπαθούν να ανασυνταχτούν μετά την τρομακτική εξέλιξη των γεγονότων. Ο πατέρας της βλέπει ψυχολόγο, προσπαθώντας να αντιμετωπίσει την τρομακτική εικόνα που θα τον στοιχειώνει για πάντα, ενώ η μητέρα της είναι καταρρακωμένη και επισκέπτεται ψυχίατρο καθημερινά. Η αδυναμία τους να βρουν παρηγοριά και η αίσθηση αδικίας τους βαραίνουν αδιαλείπτως.

Η διαμάχη για την επιμέλεια των κοριτσιών

Η τραγωδία δεν σταματάει μόνο στη φρικτή ανακάλυψη αλλά συνεχίζεται με τον πόνο των οικογενειακών προσπαθειών για την φροντίδα των δύο μικρών κοριτσιών της Κριστίνα, ενώ οι δικαστικές διαδικασίες για την επιμέλεια τους συνεχίζονται, αναδεικνύοντας την οικονομική ανισότητα και τις οικογενειακές διαμάχες.

Οι γονείς της Κριστίνα θεωρούνται αρκετά ηλικιωμένοι για να φροντίσουν σε βάθος χρόνου τα μικρά κορίτσια, με την κατάσταση της ψυχικής υγείας τους επίσης να αμφισβητείται.

Η αδελφή του Μάρκ, που ζει στη Βέρνη, υποστηριζόμενη από την οικογένειά της, έχει υποβάλει σχετική αίτηση για επιμέλεια των παιδιών, όπως ισχυρίζεται η πηγή που μίλησε στην Daily Mail, ενώ είναι σαφές ότι υποστηρίζεται από τον εκατομμυριούχο πατέρα τους και τους συναδέλφους δικηγόρους του.

«Οι γονείς της είναι μεσαίας τάξης και δεν μπορούν να κερδίσουν απέναντι στους ακριβούς δικηγόρους της οικογένειάς του», είπε ένας οικογενειακός φίλος στο βρετανικό μέσο ενημέρωσης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις