Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2024

Μαρουσάκης: Πέφτει κατακόρυφα η θερμοκρασία από την Κυριακή - H πρόγνωση για τις Eπόμενες ημέρες


 Από φθινόπωρο...καλοκαιράκι και έπειτα πάλι φθινόπωρο. Σκαμπανεβάσματα θα έχει ο καιρός τις επομενες ημέρες καθώς σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη η θερμοκρασία θα ανέβει από την Πέμπτη και θα θυμίσει καλοκαίρι, καθώς θα μας προσεγγίσει μία αρκετά θερμή αέρια μάζα με τη βοήθεια ενός πεδίου υψηλών πιέσεων.

Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 34 βαθμούς με τις πιο θερμές ημέρες να είναι το Σαββατοκύριακο. Ζέστη θα κάνει κυρίως στην ανατολική και νότια χώρα.

Ωστόσο, το κύμα καλοκαιρίας δεν θα κρατήσει, καθώς έρχεται μία αρκετά ψυχρή αέρια μάζα από την κεντρική Ευρώπη με αποτέλεσμα στις αρχές της επόμενης εβδομάδας να δούμε και πάλι κατακόρυφη πτώση του υδραργύρου συνοδεία αστάθειας προς την κεντρική και βόρεια χώρα.

Σύμφωνα με τον κ. Μαρουσάκη, είναι φυσιολογικά αυτά τα σκαμπανεβάσματα μέσα στο φθινόπωρο, πότε δηλαδή τις βροχές και πότε να κυριαρχεί η ξηρασία.

Αναλυτικά ο καιρός σήμερα

Σήμερα θα είναι μία ημέρα με περιορισμένη αστάθεια και η αστάθεια αυτή θα αφορά κυρίως τη δυτική Ελλάδα, το Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά τμήματα. Θα έχουμε βροχές και πρόσκαιρες τοπικές καταιγίδες προς τα βορειοδυτικά τμήματα.

Δεν φαίνεται αυτή η αστάθεια να έχει τη δύναμη να περάσει την οροσειρά της Πίνδου για να δημιουργήσει άστατες καιρικές συνθήκες προς τα ανατολικά. Στην υπόλοιπη χώρα θα κυριαρχήσει ηλιοφάνεια με περάσματα από πρόσκαιρες αραιές συννεφιές. Μέσα στην ατμόσφαιρα τα νεφικά συστήματα αποτελούνται από παγοκρυστάλλια με αποτέλεσμα να μην δημιουργούν κανένα πρόβλημα. Προσοχή στο βορειοδυτικό κομμάτι της χώρας μας που δεν αποκλείεται οι βροχές εκεί είναι τοπικά ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν έως 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει αργά το μεσημέρι τους 29 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική σήμερα δεν περιμένουμε κάτι το αξιόλογο, η ημέρα ξεκινά με αρκετές συννεφιές, ωστόσο αργότερα περιμένουμε ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία θα φτάσει κοντά στους 30 βαθμούς. Στην Θεσσαλονίκη αναμένουμε αραιές συννεφιές με αρκετά διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι στα 4 με 5 μποφόρ, η θερμοκρασία σε μία μικρή άνοδο θα προσεγγίσει τους 27 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις