Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2024

Χρηματιστήριο: Ο τραπεζικός κλάδος «χρωστούσε» μια καλή συνεδρίαση - Το ενδιαφέρον στη μετοχή της ETE Aμερικανικές αγορές: Οι ξέφρενες ανοδικές κινήσεις και η προεξόφληση δύο καταστάσεων.

 


Η άνοδος των αμερικανικών δεικτών σε νέα ιστορικά υψηλά (ο Dow Jones ξεπέρασε και τις 42.000 μονάδες) είναι αποτέλεσμα και της προεξόφλησης της δεύτερης μείωσης επιτοκίων μέσα στο δ' τρίμηνο και της ομαλοποίησης και 'κανονικοποίησης' της οικονομίας με ρυθμό ανάπτυξης πάνω από 0,8%. Αν δεν συμβούν και τα δύο μαζί (μείωση επιτοκίων και ανάπτυξη) , θα έχουμε πρόβλημα. Το ερώτημα σε εσάς αγαπητοί αναγνώστες : “Θα μπαίνατε τώρα σε κάποιο ETF στον δείκτης S&P 500 ή στον Dow Jones;”

Ελληνικό Χρηματιστήριο: Μία τραπεζοκεντρική συνεδρίαση με ενδιαφέρον για την ΕΤΕ

Ο τραπεζικός κλάδος 'χρωστούσε' (τουλάχιστον) μία πολύ καλή συνεδρίαση. Την έκανε χθες και με την παλινοστήσασα Τράπεζα Κύπρου να συμμετάσχει στην άνοδο στην πρώτη συνεδρίασή της στο Χ.Α μετά από 7 χρόνια ξενητιάς (Χρηματιστήριο Λονδίνου). Ωστόσο, το πραγματικό ενδιαφέρον το έχει η μετοχή της ΕΤΕ  ενόψει του placement. Είχε υποχωρήσει και δοκιμαζόταν πέριξ των 7,2-7,3 ευρώ και χθες απογειώθηκε 4,46% στα 7,5 ευρώ.  Σας το είχαμε πει ότι οι εγχώριοι την θέλουν όσο το δυνατόν υψηλότερα. Τώρα αρχίζει το ματς

Τράπεζα Κύπρου: “Τα ξένα χέρια είναι μαχαίρια” στο Λονδίνο. Ποδαρικό με μεγάλη άνοδο έκανε η Τράπεζα Κύπρου στο Χ.Α.

Την μάλλον δυσάρεστη εμπειρία από το City του Λονδίνου (το χρηματιστήριο βέβαια και όχι την περιοχή) περιέγραψε ο κ. Αράπογλου κατά την ομιλία του χθες στο Χ.Α. Η μετοχή μπήκε στο Λονδίνο αλλά δεν την ακουμπούσαν ούτε οι ξένοι ούτε οι κύπριοι. Μόνο όταν είπαν ότι θα διανείμουν το 30% των κερδών η μετοχή κινήθηκε αλλά και πάλι χωρίς ιδιαίτερη ένταση, ανέφερε ο κ. Αράπογλου.  Έτσι προτίμησαν τα πάτρια 'χρηματιστηριακά' εδάφη για να κοντραριστούν με τις ελλαδίτικες τράπεζες.  Κατά την πρώτη της συνεδρίαση στο Χ.Α η μετοχή διαμορφώθηκε στα 5 ευρώ με άνοδο 4,6%.  Ανέλαβε Ειδικός Διαπραγματευτής (market maker) η Euroxx

Eurobank: Επιστροφή στα επίπεδα Ιουλίου

Με την μετοχή να αναρριχάται ξανά προς τα 2,05 ευρώ, επιστρέφει στα επίπεδα Ιουλίου – αρχών Αυγούστου , κλείνοντας έτσι μία δίμηνη περίοδο συσσώρευσης. Για να δούμε εάν υπάρχει πλέον δυναμική για να φτάσει στα 2,1 ευρώ.

Alpha Bank: Ξεκίνησε δυναμικά η μετοχή αλλά μετά υποχώρησε προς τα 1,6 ευρώ

Η μετοχή της Alpha Bank έφτασε ενδοσυνεδιακά τα 1,75 ευρώ για να κλείσει τελικά με μία μικρή άνοδο (0,31%) στα 1,6 ευρώ. Τώρα δεν θα πανηγυρίσουμε γι' αυτή την άνοδο. Το θετικό θα ήταν να κρατούσε το υψηλό ημέρας (που ήταν και υψηλό πολλών μηνών). 

Πειραιώς: Μετά τα μισά της συνεδρίασης, περιορίστηκε η άνοδος

Οι πρωινοί αγοραστές πέριξ των 4 ευρώ περιορίστηκαν κάτω απ' τα επίπεδα αυτά κλείνοντας στα 3,871 ευρώ (άνοδο 1,87%).  Θα χρειαστούν ακόμη μερικές συνεδριάσεις για να σταθεροποιηθεί πάνω από τα 4 ευρώ η μετοχή. Τώρα εάν υπάρχουν κάποιοι 'υποτιμητές' (σορτάκηδες) αυτό μένει να αποδειχθεί.

ΔΕΗ: Ξεπέρασε και τα 12 ευρώ , σε 'καλό φεγγάρι' η μετοχή

Για την μετοχή της ΔΕΗ σας το είχαμε επισημάνει ότι βρίσκεται σε 'καλό φεγγάρι'. Ξεπέρασε χθες και τα 12 ευρώ. Να θυμίσουμε ότι τη 1η Φεβρουαρίου 2024 ήταν στα 12,4 ευρώ.

Motor Oil: 'Χλωμή' άνοδος. Παραμένει κάτω από τα 21 ευρώ.

Η αγορά ήλπιζε ότι θα υπάρξει μία γερή άνοδος προς τον ΚΜΟ 200 ημερών που είναι γύρω στα 21,1  ευρώ. Αλλά, φευ, η μετοχή πληρώνει και την φορολόγηση των υπερκερδών, και τις ζημιές από την πυρκαγιά αλλά και κάποιους σορτάκηδες που θέλουν να πάρουν τα προηγούμενα κέρδη.

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: “Χαράς ευαγγέλια” με την Αττική Οδό

Μπορεί να έχει περίπου 4,5 δισ. Ευρώ ανεκτέλεστο η ΓΕΚΤΕΡΝΑ, αλλά η απόκτηση της Αττικής Οδού έδωσε χαρά και στον κ. Περιστέρη και στον κ. Σταικούρα και στους μετόχους. Για διαφορετικούς λόγους απ' ότι φαίνεται για τον καθένα.

ΙΝΤΡΑΛΟΤ: Μεγάλες αγορές από την 'άδελφική εταιρεία' Ιντρακόμ Holdings

Νομίζουμε ότι η Ιντρακομ ως όμιλος πλέον ενισχύει περαιτέρω την θέση του στην Ιντραλοτ. Κυρίως όταν αγοράζει ο Σωκράτης Κόκκαλης.

 Η  ΙΝΤΡΑΚΟΜ  νομικό πρόσωπο συνδεόμενο με τον κ. Σωκράτη Π. Κόκκαλη, Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της INTRALOT, προέβη χθες στις 23.09.2024 στην αγορά 14.173.932 Κοινών Ονομαστικών, μετά δικαιώματος ψήφου, μετοχών INTRALOT, συνολικής αξίας € 17.008.718,40

PROFILE: Τα εξαιρετικά αποτελέσματα (και η ρευστότητα του) δικαιολόγησαν την άνοδο της μετοχής

Ο Όμιλος Profile συνέχισε την ανοδική του πορεία, παρουσιάζοντας εξαιρετικές οικονομικές επιδόσεις και σημειώνοντας σημαντική αύξηση σε όλους τους Βασικούς Δείκτες

Απόδοσης κατά το α’ εξάμηνο 2024, συμπεριλαμβανομένων των πωλήσεων και της μετά φόρων κερδοφορίας. Aυτό δικαιολόγησε την άνοδο κατά 15% από τα τέλη Αυγούστου.

Η σημαντική πρόοδος που καταγράφεται αφορά όλους τους τομείς δραστηριότητας του Ομίλου και οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην παρουσίαση νέων, πρωτοποριακών λύσεων, οι οποίες σε συνδυασμό με τις σημαντικές αναβαθμίσεις των υφιστάμενων, οδηγούν στην ισχυρή ανάπτυξη του Ομίλου, εντός και εκτός συνόρων. Η διαρκής ανάληψη νέων έργων αντικατοπτρίζει τα ισχυρά θεμελιώδη μεγέθη του που απορρέουν από τη σταθερή προτίμηση των πελατών του.

Σε ενοποιημένο επίπεδο ο κύκλος εργασιών του Ομίλου Profile παρουσίασε αύξηση 24% και ανήλθε σε € 15,5 εκατ. έναντι € 12,5 εκατ. το αντίστοιχο διάστημα του 2023. Τα Κέρδη προ Τόκων, Φόρων και Αποσβέσεων (EBITDA) παρουσίασαν αύξηση 29% και διαμορφώθηκαν σε € 4,0 εκατ. έναντι € 3,1 εκατ. Το α’ εξάμηνο 2023, τα Κέρδη προ Φόρων αυξήθηκαν κατά 61% σε € 3,0 εκατ. από € 1,9 εκατ., ενώ τα Κέρδη μετά Φόρων αυξήθηκαν κατά 71% σε € 2,5 εκατ. από € 1,5 εκατ.

H ρευστότητα του Ομίλου παρέμεινε σε πολύ ικανοποιητικά επίπεδα, με συνολικά χρηματικά διαθέσιμα στο τέλος του α’ εξαμήνου στα € 12,5 εκατ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις