Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2024

EKTAKTO: Η Ρωσία αποφασίζει απόψε για πρώτο πυρηνικό πλήγμα σε δυτικές χώρες που θα παραδώσουν όπλα μακράς εμβέλειας στην Ουκρανία - 58 ρωσικά υποβρύχια τίθενται σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής


 Το ρωσικό Συμβούλιο Ασφαλείας συνεδριάζει αυτή την στιγμή και αποφασίζει τους νέους κανόνες εμπλοκής της χώρας με πρώτο πυρηνικό πλήγμα ή απάντηση με συμβατικά όπλα στις δυτικές χώρες που θα εγκρίνουν να χρησιμοποιηθούν τα όπλα τους για στρατηγικό πλήγμα εντός του ρωσικού εδάφους.


Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι «Μετά θα υπάρξει μια ομιλία από τον πρόεδρο. Τα υπόλοιπα, για προφανείς λόγους,  είναι άκρως απόρρητα».

Ήδη η Γερμανία, υπό αυτό το πρίσμα, ανακοίνωσε μέσω του καγκελαρίου Ο.Σολτς ότι «Δεν θα παραδώσει και δεν θα επιτρέψει στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει και τα ήδη υπάρχοντα γερμανικά όπλα για πλήγμα στο εσωτερικό της Ρωσίας».

Ηδη αναδιατάσσονται τα ρωσικά υποβρύχια στον Ατλαντικό και στην Μεσόγειο για εξαπολύση συμβατικών ή πυρηνικών πληγμάτων.


Ο ίδιος ο πρόεδρος της ρωσικής Βουλή μίλησε ακόμα και για πλήγμα από το ρωσικό έδαφος στο Στρασβούργο «Εντός τριών λεπτών με πύραυλο SS-18 Satan».

Ο αριθμός των ρωσικών πυρηνικών υποβρυχίων που κάνουν “ελιγμούς” στο Ατλαντικό φτάνει τα έντεκα (11) πυρηνοκίνητα υποβρύχια βαλλιστικών πυραύλων

Συνολικά 58 ρωσικά πυρηνοκίνητα βαλλιστικών πυραύλων (SSBM) και επιθετικά/συμβατικά υποβρύχια σε όλο τον κόσμο θα τεθούν από απόψε το βράδυ σε αυξημένη επιφυλακή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις