Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2024

EKTAΚΤΟ: Οι φλόγες περικύκλωσαν τα σπίτια στην Λυγιά της Κορινθίας – Έφτασαν σχεδόν μέχρι την θάλασσα! - Παντελής ανικανότητα στην αντιμετώπισή της πυρκαγιάς


 Στην θάλασσα έφτασε η φονική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το πρωί στο Ξυλόκαστρο στοιχίζοντας την ζωή σε δύο ανθρώπους και τραυματίζοντας πολλούς άλλους, ενώ έκλεισε η Ε.Ο. από τον κόμβο της Λυκοποριάς (Χ.Θ. 132) μέχρι τον κόμβο Δερβενίου (Χ.Θ. 140) και στα δύο ρεύματα.

Το πύρινο μέτωπο έχει περικυκλώσει τον παραλιακό οικισμό Λυγιά και τα οχήματα εκτρέπονται προς την παλαιά εθνική οδό.

Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε πυροσβέστης ο οποίος τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της επιχείρησης κατάσβεσης της φωτιάς που μαίνεται από χθες, Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου, στην Κορινθία.

Παράλληλα, ακόμη ένας πυροσβέστης μετέβη με αναπνευστικά προβλήματα σε Κέντρο Υγείας της περιοχής και λίγο αργότερα αποχώρησε.

Μία φωτιά η οποία ξέσπασε στα τέλη μηνός Σεπτεμβρίου και κατέληξε να δημιουργήσει ένα μέτωπο που έφτασε σε μήκος στα 10 χιλιόμετρα!

Ό,τι ακριβώς συνέβη στον Βαρνάβα Αττικής όπου η φωτιά ξεκίνησε περίπου στις τρεις το μεσημέρι και κατέληξε να διανύσει μία απόσταση 45 χιλιομέτρων και να φτάσει μέχρι το Χαλάνδρι!

Τι δικαιολογία θα ακούσουμε πάλι; Για άλλη μια φορά θα μας πουν ότι ο κρατικός μηχανισμός έδρασε έγκαιρα και σωστά αλλά…

Μόνο που αυτή τη φορά έχασαν τη ζωή τους δύο άνθρωποι



Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις