Η Γερμανία θα σκληρύνει κι άλλο την στάση της! Από την Δευτέρα ουσιαστικά η Γερμανία σταματάει να είναι μέρος της Σέγκεν για τους επόμενους έξι μήνες, σχεδιάζοντας να επιβάλλει αυστηρότατους ελέγχους στα χερσαία σύνορα και απελάσεις – εξπρές, στέλνοντας αλλοδαπούς πίσω στην Ελλάδα, από την οποία τον τελευταίο καιρό έχει λάβει 7.000 Αφγανούς, όπως μεταδίδεται!
Η Συμφωνία Σένγκεν είναι μια συνθήκη που οδήγησε στην δημιουργία του χώρου Σένγκεν, στον οποίο οι έλεγχοι στα εσωτερικά σύνορα έχουν σε μεγάλο βαθμό καταργηθεί. Υπεγράφη στις 14 Ιουνίου 1985, κοντά στην πόλη Σένγκεν, στο Λουξεμβούργο, από πέντε από τα δέκα κράτη μέλη της τότε Ευρωπαϊκής Οικονομικής Κοινότητας.
Με την επαναφορά των ελέγχων, η Γερμανία ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ουσιαστικά τα σύνορά της, με την Ευρωπαϊκή Ένωση να φοβάται ντόμινο κλεισίματος συνόρων και από άλλες χώρες με την Ελλάδα ως πρώτη χώρα υποδοχής στην Ευρωπαϊκή Ένωση να απειλείται με τσουνάμι επιστροφών παράτυπων μεταναστών!
Η Γερμανίδα ομοσπονδιακή υπουργός Εσωτερικών, Νάνσι Φέιζερ, (SPD) δικαιολόγησε τους προγραμματισμένους ελέγχους στα σύνορα σε επιστολή της προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με μια δραστική περιγραφή της κατάστασης. Πρόκειται για μια «συνεχιζόμενη ανησυχητική κατάσταση», λέει η επιστολή της Faeser! Η Γερμανία μέσα σε έναν μήνα υποδέχθηκε 50.000 αλλοδαπούς, με την Αθήνα να διαμηνύει στο Βερολίνο πως πρέπει να μειώσει το ποσό των επιδομάτων που δίνει σε αλλοδαπούς!
Οι ομοσπονδιακοί και κρατικοί πόροι έχουν «σχεδόν εξαντληθεί», γράφει η Faeser στην επιστολή της προς τις Βρυξέλλες.
Όσον αφορά την στέγαση, η ήδη τεταμένη κατάσταση σε πολιτείες και δήμους «επιδεινώνεται περαιτέρω». Οι μεταναστευτικές αρχές «φτάνουν στα όρια τους σε σχέση με το τι μπορούν να αντέξουν οικονομικά όσον αφορά την υποδοχή, την διαμονή και την φροντίδα», λέει η Γερμανίδα υπουργός.
Σύμφωνα με την Faeser, υπάρχουν σχετικές «απειλές για τη δημόσια ασφάλεια και τάξη»! Σχεδιάζει ελέγχους στα σύνορα με Γαλλία, Λουξεμβούργο, Βέλγιο, Ολλανδία και Δανία, προκαλώντας αντιδράσεις στις γειτονικές της χώρες!
Στο πλαίσιο αυτό η Γερμανίδα υπουργός Εσωτερικών αναφέρεται στην ισλαμιστική τρομοκρατία: Πρόσφατα «περιστατικά μαχαιριών και βίαιων εγκλημάτων από πρόσφυγες οδήγησαν σε μαζική υποβάθμιση του αισθήματος ασφάλειας και εσωτερικής ειρήνης του πληθυσμού». Η Faeser γράφει στις Βρυξέλλες ότι ανησυχεί για «την αυξανόμενη δυσλειτουργικότητα του συστήματος του Δουβλίνου».
Με τα σχέδια που παρουσιάστηκαν ο κυβερνητικός συνασπισμός του Βερολίνου θέλει να καταστήσει δυνατή την ταχύτερη επιστροφή αλλοδαπών, για τις διαδικασίες των οποίων ευθύνονται άλλα κράτη μέλη – όπως η Ελλάδα, η Ιταλία, η Βουλγαρία ή η Ρουμανία.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου